Rukomet

Zagrebaši u domu Veprova kreću u lov na petu prvenstvenu pobjedu

Zvonka Keliš • utorak, 07.05.2013.
Zagrebaši u domu Veprova kreću u lov na petu prvenstvenu pobjedu

Pred hrvatskim rukometnim prvakom ovoga je utorka novi izazov u domaćem prvenstvu. Nakon zamjene domaćinstava Zagrebaše, naime, očekuje novo neugodno gostovanje, ovoga puta kod momčadi Dubrave koja sasvim sigurno neće olakšati posao momcima Borisa Dvoršeka te će pred svojom publikom pokušati prekinuti pobjednički niz CO Zagreba.

Iza rukometaša Croatia osiguranja Zagreb uspješna su dva tjedna u domaćem prvenstvu. Nakon osvajanja Regionalne lige te pokazivanja i dokazivanja što sve mogu vrijeme je bilo da kako oni iskusni tako i oni mladi momci Borisa Dvoršeka svu svoju snagu, želju i znanje usmjere ka Ligi za prvaka Hrvatske u kojoj je cilj sasvim jasan, obrana naslova na putu prema kojoj ovi momci ne žele pretrpjeti nijedan jedini poraz.

"Nemamo kada trenirati stoga samo održavamo formu, no i u Dubravi i u svim utakmicama do kraja idemo samo i jedino po pobjedu", kratak je i jasan bio Zagrebov Jerko Matulić.

Iako slove kao apsolutni favoriti te kao momčad koja u doigravanju za hrvatskog prvaka nema pravog suparnika, igrači Zagreba znali su da lakog protivnika nema te da im, posebice na gostovanjima, neće biti nimalo lako. Ukoliko se tomu pridoda još nedovoljno iskustva kod Zagrebovih mladih snaga opreza u neugodnim dvobojima nikad dovoljno.

No, odmah na startu doigravanja za prvaka CO Zagreb je pokazao kako mu dorastao nije ni njegov najveći rival, našički Nexe, a potom je samo nizao pobjede nad Porečom, Karlovcem te Siscijom. Peto kolo stoga je donijelo i posljednjeg premijerligaškog protivnika, gradskog rivala Dubravu koja, pak, iza sebe ima polovičan uspjeh. Rukometaši Hrvoja Horvata odlično su, naime, krenuli u nastavak Prvenstva, svladali su Sisciju te pomalo iznenađujuće i Nexe da bi potom pokleknuli protiv Poreča i Karlovca. U petome kolu stoga žele svoju treću pobjedu, kao i nove bodove budući da protiv Zagrebaša na svom terenu u ŠD Dubrava, gdje će zbog zamjene domaćinstava odmjeriti snage, nemaju šta izgubiti.

Što sve Zagrebaši znaju i mogu svima je dobro znano, posebice nakon odličnog izdanja ove ekipe na završnom turniru SEHA lige u Skoplju, a kao što i sami momci tvrde ukoliko takvu igru preslikaju na sve prvenstvene dvoboje, kao i završnicu Kupa ni najmanje bojazni za ostvarenje zadanog cilja neće biti. Odličan je vijest uza sve to stigla protekli tjedan kada se na teren protiv Siscije vratio Marko Matić, no da zdravstveni karton ekipe ne bi bio savršen pobrinuo se mladi kružni napadač Ilija Brozović koji je u prethodnom ogledu zaradio ozljedu koljena te se još čeka konačna procjena koliko će morati izbivati s terena.

Slika 1 od 1.

Uoči novog prvenstvenog dvoboja Zagrebov strateg Dvoršek stoga je najavio: "Za nas će ovo biti još jedno neugodno gostovanje nakon Našica, Karlovca i Siska. Sve su to slične utakmice, dosta protivničkih igrača koji se žele dokazati upravo protiv Zagreba. Svaki naš slabiji ulazak u utakmicu može nam stvoriti probleme."

"Želim ozbiljan ulazak u utakmicu, kao i maksimalnu agresivnost u obrani, a ne želim vidjeti opuštanje niti jedne sekunde. Možemo reći da nama ne ide na ruku što je Dubrava izgubila od Karlovca, jer će sada pokušati te bodove nadoknaditi protiv nas. Ipak, s jednim pravim i ozbiljnim pristupom mi ne bismo smjeli imati problema", nadodao je tada trener hrvatskog prvaka.

Predvođeni mladim hrvatskim trenerom Hrvojem Horvatom, popularno znani Veprovi ove su sezone napravili dobar posao te su pokazali kako su jedna solidna, napadačka momčad koja unatoč svojoj mladoj ekipi i oscilacijama u obrani igra brz i moderan rukomet.

Predvodnici ove ekipe svima su dobro poznati, naime, radi se ovdje prije svega o vrataru Igoru Totiću, kao i vanjskim igračima Domagoju Pavloviću te Zagrebašu na posudbi u redovima Žutih, Anti Kalebu od kojeg sve i počinje. Kada se njima priroda izuzetno efikasno krilo Marko Punčec, kao i pivot Tomislav Kljaić te poneki mladac poput Vide ili Mihaljevića sasvim je sigurno kako ova ekipa nije nimalo bezopasna, a to itekako dobro zna i sam Zagrebov trener.

"Njihov ključni igrač je vratar Igor Totić, naime, Dubrava je ostvarila dvije pobjede na otvaranju prvenstva baš zbog toga što je Totić branio maestralno. Ante Kaleb je njihov organizator igre, igrač oko kojega se sve vrti. Dobar je i Pavlović, krila im nisu loša i sve to je njihov trener odlično posložio. Rekao bih da je Dubrava ekipa koja zna igrati rukomet, ima odlične navijače i kvalitetan kolektiv", lijepo je to zaokružio Dvoršek za sam kraj.

Utakmica petog kola između CO Zagreba i RK Dubrave na rasporedu je u 19 sati.

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

RK Zagreb30:24Dubrava
Poreč36:25Siscia
Karlovac27:32Nexe Našice
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.05.2013. u 14:39
    nema dubrava šta tražiti jer su i protiv karlovca jedva disali, a prošlo je samo 2 dana dok je zagreb igrao u subotu!
    Obrisan korisnik