Rukomet

Dvoršek: "Umor nas je svladao, ali uspjeli smo pobijediti"

Sportnet • utorak, 07.05.2013.
Dvoršek: "Umor nas je svladao, ali uspjeli smo pobijediti"
Foto: Davor Sajko

Novo kolo Lige za prvaka donijelo je okršaj branitelja naslova CO Zagreba te gradskog suparnika Dubrave. U teškoj utakmici, u kojoj je Dubrava čak i vodila na poluvremenu, Zagreb se uspio izvući iz negativnog rezultata i okrenuti utakmicu u svoju korist.

Trener najtrofejnijeg hrvatskog rukometnog kluba Boris Dvoršek poslije pobjede Zagreba prokomentirao je utakmicu: "Prvo poluvrijeme bilo je izrazito teško za nas. Očekivali smo takvu utakmicu, Dubrava je igrala vrlo disciplinirano te nas je svojim dugačkim napadima uspjela dekoncentrirati u obrani. Zbog toga smo primili golove koje inače ne bismo."

Dok je Zagreb hvatao rezultat, igrači Dubrave žurili su u napadima, no Zagrebova se momčad ipak uspjela obraniti: "Nismo smjeli podcijeniti protivnika jer igra jako dobro. Problem je u tome što nismo dobro ušli u utakmicu, a Zagreb bi morao ući sto posto u svaku", kazao je Zagrebov strateg te je dodao: "Kada smo igračima očitali malu bukvicu na poluvremenu, trgnuli su se."

Brozović izgubljen do kraja sezone

Trener Zagrebaša rekao je nešto i o stanju ozlijeđenoga Ilije Brozovića: "On je nažalost izgubljen do kraja sezone. Radi se o ozljedi križnih ligamenata. Vrlo je upitno u kakvome su stanju ligamenti, čeka se nalaz magnetske rezonance da znamo kakvo mu je točno stanje, ali sigurno ga nema do kraja sezone, a možda i duže, ovisi koliko će mu trajati oporavak", dodao je Dvoršek.

Ulaskom mladog Lovre Mihića u drugom poluvremenu Zagreb je počeo igrati obranu 5-1 upravo s Mihićem na poziciji prednjega: "Odigrao je vrlo dobro i jako agresivno. Suparnicima je poremetio sustav igre, s obzirom na to da Dubrava nema pravog ljevaka na desnom vanjskom, pa smo mi igrali malo više prema srednjem i lijevom vanjskom."

Tonči Valčić je također dobro odradio svoj zadatak: "Postavili smo ga da čuva njihova lijevog vanjskog koji nam je zadavao dosta problema u prvom dijelu. Kada smo te dvije stvari riješili, gol razlika porasla je na četiri, pet razlike", nadovezao se Zagrebov trener.

Žestoki ritam utakmica nastavlja se za CO Zagreb već ovoga petka i subote, kada momčad čeka borba za obranu naslova osvajača Kupa Hrvatske: "Opak je ritam, trebamo igrače i odmoriti. Ja sam očekivao da će u jednoj od ovih utakmica u Ligi za prvaka doći i ona koju ćemo odigrati slabije. To nam se dogodilo danas, ali uspjeli smo se izvući i odnijeti novu pobjedu."

Ono što Dvoršekovu momčad očekuje za vikend jest Kup u Novigradu, odnosno, polufinale u petak te finale u subotu: "Da, za vikend nas čeka novi turnir, nova borba za još jedan trofej. Mi odlazimo tamo osvojiti Kup, glavni smo favoriti. Odmorit ćemo se do tada, idemo odigrati dvije dobre utakmice i pobijediti", zaključio je zagrebački trener.

Tekst: Petra Bičanić

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

RK Zagreb30:24Dubrava
Poreč36:25Siscia
Karlovac27:32Nexe Našice
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.05.2013. u 10:21
    o kakvom umoru govori bota, pa dubrava je igrala u nedelju a oni u petak i umorni su akao imaju dužinu u ekipi, jeduno stepančić dere non stop i njemu je vjerovatno dosta a ovi drugi....???
    Obrisan korisnik