Rukomet

Stevanović nakon novog slavlja Zagrebaša: "Idemo osvojiti Kup!"

Sportnet • srijeda, 08.05.2013.
Stevanović nakon novog slavlja Zagrebaša: "Idemo osvojiti Kup!"
Foto: Davor Sajko

Zagreb je u protekla dva tjedna imao vrlo težak ritam, ispunjen mnogim utakmicama te čestim gostovanjima. U ogledu u utorak, u kojem su trebali biti domaćini, zamijenili su domaćinstvo sa zagrebačkom Dubravom te su u neizvjesnoj i teškoj utakmici naposljetku odnijeli pobjedu od 30:24.

Zagrebov suparnik je davao sve od sebe i vodio je na poluvremenu, no sve snove o pobjedi u fizički napornoj utakmici riješio je Ivan Stevanović, svojim maestralnim obranama u drugom poluvremenu:

Kaleb: "Zagreb je perjanica hrvatskog rukometa"

Zagrebov igrač na posudbi u Dubravi, Ante Kaleb, u ovom je susretu zadao najviše problema hrvatskom prvaku te je bio najbolji strijelac utakmice sa sedam zgoditaka: "Dobro smo ušli u utakmicu, cilj nam je bio pokazati da možemo te mislim da smo to dokazali. Vodili smo cijelo prvo poluvrijeme, išli na glavu dok smo imali snage, a odličnim obranama predvodio nas je i Totić. Znali smo, međutim, da će na kraju naši suparnici pobijediti, jer imaju velik fond igrača i mijenjaju se. To je ipak Zagreb, perjanica hrvatskog rukometa", dodaje mladi Kaleb.

Dubrava unatoč porazu polako korača prema drugoj poziciji Lige za prvaka koja vodi u SEHA ligu: "Mi u svakoj utakmici idemo po pobjedu. A što nam je cilj? Na početku sezone bio nam je da ne ispadnemo iz Premijer lige, a sada igramo Ligu za prvaka, to nam je velika nagrada", kazao je Kaleb kojega su u današnjoj utakmici obuzele posebne emocije s obzirom na to da igra protiv suigrača iz matičnoga kluba te je stoga nadodao: "Došao sam u Dubravu da bih napredovao, da bih postao bolji te se nadam da sam od sljedeće sezone ponovno u Zagrebu."

"Igrali smo mnogo agresivnije u obrani, odvojili se i pobijedili", rekao je Zagrebov golman.

Iako je Filip Ivić dobro branio u prvom dijelu, pred kraj poluvremena mijenja ga Stevanović, koji se sve do završetka utakmice nije maknuo s vratnica. "Drago mi je da je tako. Nije bitno tko je skupio više ili manje obrana, glavno da smo zajedno učinkoviti", izjavio je Stevanović te dodao: "Bila je ovo iznimno teška utakmica, no znali smo da će biti takva. Dubrava je prije desetak dana pobijedila Nexe, nezgodna je to ekipa, osobito s Pavlovićem i Kalebom na čelu."

Publici najatraktivniji trenutak na utakmici bio je upravo Stevanovićev pogodak u prazan gol Dubrave i to preko cijeloga terena: "Poznato je da trener Dubrave često u situaciji kada ima igrača manje ili kada je potreban gol zbog rezultata mijenja golmana kako bi u napadu bilo sedam igrača, to su radili i prošle godine, a ja sam samo iskoristio priliku, puknuo prema golu - i ušlo je", s osmijehom na licu objašnjava vratar Zagrebaša.

Nakon nove pobjede CO Zagreb za vikend očekuje obrana naslova osvajača Kupa Hrvatske: "Ovo je izuzetno naporan tjedan za nas, sada nam još preostaju dvije utakmice za osvajanje Kupa."

U petak zagrebačka momčad igra protiv Umaga u polufinalu, a pobijedi li, u finalu je mogu čekati Đakovčani ili Porečani: "Čim je jedna drugoligaška momčad uspjela doći do polufinala Kupa znači da ima dobrih igrača, ali vjerujem u našu pobjedu u toj utakmici, a onda nas u finalu čeka vjerojatno Poreč, sumnjam da će Đakovu poći za rukom pobijediti ovu ekipu, i to još u Istri", zaključio je Stevanović.

Tekst: Petra Bičanić

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!