Rukomet

Dvoršek uoči novog hrvatskog derbija: "Najveća nagrada Zagrebašima bila bi puna Kutija šibica i proslava osvojenih naslova"

Zvonka Keliš • utorak, 14.05.2013.
Dvoršek uoči novog hrvatskog derbija: "Najveća nagrada Zagrebašima bila bi puna Kutija šibica i proslava osvojenih naslova"

Hrvatski rukometni prvak nakon novog osvojenog naslova, onoga u Kupu Hrvatske, nastavlja s prvenstvenim izazovima koji mu ove srijede u Kutiju šibica dovode našički Nexe. Novi hrvatski derbi zasigurno će biti kvalitetan za sve rukometne zaljubljenike, a najavio je to i trener CO Zagreba Boris Dvoršek koji je iste pozvao da u što većem broju dođu podržati Zagrebaše te da ih pljeskom nagrade za do sada osvojene trofeje.

Momčad CO Zagreba nakon osvajanja Regionalne lige te Kupa Hrvatske nastavlja svoj put k trećem ovosezonskom trofeju te joj stoga u sklopu šestoga kola Lige za prvaka u srijedu u Kutiju šibica stiže dobro znani gost, ekipa Nexea. Drugi hrvatski predstavnik u SEHA ligi pokušat će se nakon četiri poraza ove sezone na najbolji mogući način suprotstaviti svom vječnom rivalu u pravom hrvatskom derbiju. Između Zagrebaša i Našičana uistinu nema tajni stoga vrijedi vidjeti što su ove dvije ekipe pripremile za ogled u srijedu.

"Utakmica s Nexeom najveći je derbi hrvatskog prvenstva. To je dvoboj prve i druge momčadi Lige i vjerujem kako nas očekuje pravi rukometni spektakl. Nexe je krenuo s dva poraza, ali sada se diže u formi i u Zagreb dolazi raspoložen, na krilima tri vezane pobjede. Nama je ta utakmica strašno bitna, jer bi se eventualnom pobjedom približili osvajanju naslova prvaka Hrvatske", bile su prve riječi trenera hrvatskog prvaka Borisa Dvoršeka.

Brozović čeka magnetsku rezonancu

Nakon što je ozlijedio koljeno u ogledu sa Siscijom te nije mogao pomoći svojoj ekipi u osvajanju Kupa Hrvatske mladi kružni napadač Ilija Brozović još čeka daljnji pregled i točnu prognozu svog izostanka s rukometnih terena: "Ostatak momčadi je dobro i protiv Nexea bi svi trebali biti na raspolaganju. Status Brozovića je nepromijenjen. U utorak ga čeka magnetska rezonanca nakon koje ćemo znati više. Imao je dosta veliki otok na koljenu zbog kojega nije bilo moguće ovaj pregled obaviti ranije. Sigurno ga nema do kraja sezone, ali ponavljam, više ćemo znati u utorak", rekao je trener CO Zagreba.

Naporan ritam tako se nastavlja za Dvoršekove momke koji uistinu nemaju vremena ni za predah, ali ni za prave treninge stoga samo održavaju formu za sve izazove koji ih očekuju: "Utakmica s Nexeom već nam tradicionalno dolazi u nezgodnom terminu. Nakon što smo osvojili SEHA ligu igrali smo protiv Našičana i sada nakon osvajanja Kupa opet moramo odmjeriti snage s najopasnijim protivnikom. U ovome trenutku malo smo umorni, ali do srijede moramo biti na visini zadatka."

"Klub kao što je Zagreb nema pravo tražiti izlike u umoru i stoga ću od svojih igrača tražiti da od prve minute u utakmicu uđu maksimalno ozbiljno. Ne želim vidjeti ni znaka opuštanja. Rekao sam igračima da protiv Nexea imamo priliku upisati i šestu pobjedu koja bi nam gotovo i teoretski osigurala obranu naslova prvaka", nadodao je Zagrebov strateg.

Što sve našički Nexe zna i može dobro je znano Zagrebašima i njihovu treneru koji je stoga kazao: "Nema nikakvih tajni, jedni o drugima znamo apsolutno sve. Međutim, svaka utakmica je priča za sebe, svaka se odvija na drugačiji način i uvijek se pojavi neki detalj s kojim se može iznenaditi protivnika. Generalno se poznamo dobro, znamo karakteristike njihovih igrača i oni znaju one naših. Sigurno je da ćemo opet svi uživati u jednoj dobroj utakmici, ali vjerujem kako će moji igrači i peti puta ove sezone pokazati da smo najkvalitetnija momčad u Hrvatskoj."

Za kraj je, pak, Zagrebov trener istaknuo koliko bi podrška navijača u srijedu, kao i na preostalim utakmicama značila njegovim momcima posebice nakon osvajanja novog trofeja ove sezone: "Mislim da je utakmica s Nexeom idealna prilika da što više navijača i ljubitelja rukometa dođe u Kutiju šibica da pozdravi naše igrače koji su ove sezone već napravili sjajan rezultat. Nije mala stvar osvojiti SEHA ligu, posebno kada se radi o ovako mladoj momčadi. Mislim da bi dečkima najveća nagrada bila kada bi Kutija šibica bila puna do zadnjega mjesta i kada bi sa svojim navijačima mogli proslaviti dva osvojena naslova, a eventualnom pobjedom protiv Nexea mogli bi proslaviti i obranu naslova prvaka Hrvatske", zaključio je vrlo jasno i uz odličan poziv Dvoršek.

Foto: Matija Hećimović

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!