Rukomet

Dvoršek nakon obrane naslova: "Stvorili smo posebnu kemiju koja nas je dovela do tri trofeja"

Zvonka Keliš • subota, 18.05.2013.
Dvoršek nakon obrane naslova: "Stvorili smo posebnu kemiju koja nas je dovela do tri trofeja"

Momčad CO Zagreba ove je subote slavljem nad Porečom nastavila svoj pobjednički niz u Premijer ligi te je obranila naslov hrvatskog prvaka. Iako se Poreč dobro nosio sa Zagrebašima u prvom dijelu u nastavku nije više imao šansi za slavlje te se morao pomiriti s porazom u ovom itekako zanimljivom ogledu. Samim susretom, kao i igrom svojih momaka te osvojenim naslovom i cijelim završetkom sezone zadovoljan je i sretan stoga bio trener Zagreba Boris Dvoršek.

Rukometaši CO Zagreba obranili su naslov prvaka Hrvatske pobjedom nad Porečom u sedmom kolu Lige za prvaka. Na novom nimalo ugodnom gostovanju domaćin je Zagrebašima pokazao kako se naučio nositi s njima no kada su momci Borisa Dvoršeka ubacili u brzinu više to je bio kraj za igrače Poreča kojima sada preostaje borba za drugu prvenstvenu poziciju koja vodi u Regionalnu ligu.

Iako je njegova momčad već tri kola prije samoga kraja obranila naslov prvaka Hrvatske te će je trener Dvoršek nagraditi s dva slobodna dana to ne znači da u preostalim dvobojima ova ekipa neće ciljati samo i jedino na pobjede: "Mi smo sada prvaci, ali imamo još tri utakmice i želimo sve tri dobiti."

O sedmom slavlju njegove momčadi u doigravanju za prvaka Hrvatske te nimalo lakom ogledu s Porečom strateg CO Zagreba kazao je: "Odlična je utakmica iza nas. Prvo poluvrijeme Poreč je igrao izvanredno, na njegovim se momcima vidjelo da igraju rasterećeno i da znaju igrati. Mi smo malo mekanije ušli u susret, nismo ih podcijenili, no cijelo prvo poluvrijeme prošlo je u egalu. U svlačionici sam tada rekao svojim dečkima da je ovo utakmica koja nam osigurava naslov prvaka i da ne možemo igrati ovako, da moramo igrati žešće. Tako smo i ušli u drugi dio, napravili smo odmah seriju 7-0 i tu smo prednost držali do kraja."

Nastavio je potom trener Zagrebaša svoj osvrt na susret s Porečom koji se njemu itekako svidio: "Utakmica s Porečom bila je jako dobra i napeta te mi se osobno jako svidjela. Bila je brza s puno lijepih poteza na obje strane, cepelina i šuteva izvana, dakle, bilo je svega što rukomet kao igru čini lijepom. Uživali smo u susretu, lijepo nam je igrati s Porečom budući da dečki znaju igrati rukomet i isto kao i mi uživaju u njemu. Također, drago mi je da utakmica nije bila dosadna i monotona već jako dobra za publiku."

U svojoj prvoj sezoni, točnije, tek nekoliko mjeseci koliko je na Zagrebovoj klupi Dvoršek je ostvario uistinu mnogo. Posložio je, naime, momčad, stvorio odličnu atmosferu u i oko kluba te je poveo svoje nove momke do tri vrijedna i važna naslova. Trofeje je tako kapetan Zlatko Horvat ove sezone podizao kako u Regionalnoj ligi tako i u Kupu Hrvatske, a od ove je subote sigurno da će pehar za naslov hrvatskog prvaka podići i za dva tjedna u Kutiji šibica.

Slika 1 od 1.

"Sjesti na klupu Zagreba je velika obaveza, ali i čast za mene, a kada sezona završi s tri trofeja, što ova momčad već dugo nije osigurala, mislim da bolje ne može. Plod je to velikog rada na treninzima te odricanja kako igrača tako i mene. Na treninzima smo, naime, našli jednu kemiju. Stručni stožer dobro funkcionira između sebe, igrači između sebe i stručni stožer s igračima i ta kemija koju smo stvorili i u kojoj svatko zna što smije, što treba raditi i kako se treba ponašati jest sjajna. Mislim da smo uz neke taktičke dodatke i detalje stvorili jednu pozitivu koja nas je dovela do tri trofeja na čelu s onim najvećim, trofejom osvajača Regionalne lige", pojasnio je i otkrio trener novog i starog hrvatskog prvaka.

Za sam kraj Dvoršek je, pak, zadovoljno i sretno dodao: "Sezona iza nas je jako uspješna te ju želimo završiti kao pravi frajeri, s još tri pobjede i dobre utakmice što je sada obaveza mojih igrača, oni moraju pokazati do kraja sve što znaju. Ovo je odličan rezultat kako za njih, tako i za klub te mene kao trenera i moj stručni stožer."

Foto: Matija Hećimović

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Karlovac32:26Siscia
Nexe Našice36:28Dubrava
Poreč26:33RK Zagreb
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!