Tenis

Vekić: "Za napredak na ljestvici trebam još puno trenirati, u Parizu očekivanja nisu velika"

Branimir Korać • srijeda, 22.05.2013.
Vekić: "Za napredak na ljestvici trebam još puno trenirati, u Parizu očekivanja nisu velika"
Foto: EPA

Donna Vekić odlazi na Roland Garros kao 79. igračica svijeta. Nadolazeća zvijezda hrvatskog tenisa bit će na pariškoj zemlji najmlađa u glavnom ždrijebu, nema prevelika očekivanja i svjesna je da treba još puno raditi kako bi napredovala...

Mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić danas je ujedno i najbolje rangirana hrvatska igračica na WTA listi. Samim time od nje se i očekuju najveće stvari na Roland Garrosu, međutim ona je svjesna kako će svaka pobjeda biti bonus.

"Očekivanja nisu prevelika. U Parizu ću biti najmlađa u glavnom ždrijebu i svaka pobjeda za mene će biti bonus. Igra se na zemlji, a ta mi podloga ipak najmanje odgovara i na njoj imam najmanje iskustva", istaknula je Vekić za Glas Slavonije.

Ždrijeb će dosta toga reći, ukoliko želi do što boljeg rezultata, bilo bi poželjno da i raspored igranja bude što laganiji.

"Nemam neke velike želje što se tiče ždrijeba. Bilo bi samo dobro da ne moram već na startu igrati protiv igračica iz Top deset", dodaje Vekić.

Ove sezone na zemlji je odradila tek jedan meč i upisala je poraz protiv Scheepers u prvom kolu kvalifikacija Madrida.

"Još uvijek žalim za tim porazom. Imala sam dvije set lopte i trebala osvojiti taj prvi set. Izgubila sam u tie-breaku i nakon toga se potpuno raspala u drugom setu. Šteta, imala sam velika očekivanja, ali kasnije sam shvatila da je to bilo nerealno i da za napredak na ljestvici moram još jako puno trenirati i raditi", smatra Vekić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac22.05.2013. u 13:04
    samo s takvim stavom i može biti nešto od nje,želim joj sreću u ždrijebu
    teniosac
  • Obrisan korisnik22.05.2013. u 11:07
    Samo naprijed Dona-ti si već pokazala velikim curama da u tebi leži potencijal.Dosadašnji napredak itekakav je uspjeh
    Obrisan korisnik