Rukomet

Hrvatski prvaci po nastavak pobjedničkog niza, mladost Siscije sakuplja dragocjeno iskustvo

Zvonka Keliš • utorak, 28.05.2013.
Hrvatski prvaci po nastavak pobjedničkog niza, mladost Siscije sakuplja dragocjeno iskustvo

Pred rukometašima CO Zagreba još su dva susreta prije podizanja trofeja osvajača Prvenstva Hrvatske, a upravo prvi od njih u utorak im u Kutiju šibica dovodi podosta oslabljenu momčad Siscije. Do novog, željenog slavlja Zagrebaše će, kako je najavio trener Dvoršek, predvoditi mlade snage potpomognute ponekim juniorom, dok će također mladoj ekipi iz Siska uz poneku nadu za iznenađenjem ovo biti odlična prilika za stjecanje vrijednog iskustva.

Hrvatski rukometni prvak u posljednjem tjednu domaćeg prvenstva u kojem je svoj 22. naslov osigurao još prije dva kola, točnije, slavljem nad Porečom, vraća se u svoju Kutiju šibica kako bi pred domaćim navijačima upisao i preostale dvije pobjede, ostvario svoj konačan cilj te sa svojim nadama za svjetlu europsku budućnost proslavio tri važna osvojena trofeja na koncu ove uistinu zanimljive sezone.

Kada su u travnju započeli svoj put ka obrani naslova prvaka Hrvatske pomlađena momčad CO Zagreba nakon velikog uspjeha i dostignuća na regionalnim terenima te podbačaja na europskom tlu, pred sebe je stavila nove, itekako ostvarive i realne ciljeve. Osvajanje Prvenstva i Kupa bez izgubljenog susreta. U doigravanju za prvaka Hrvatske, u kojem su im sada preostala još dva ogleda, Zagrebaši su redali slavlja nad Nexeom, Porečom, Karlovcem, Siscijom, Dubravom pa sve ponovno ukrug.

Za sam kraj i slavlje na svom terenu igrači Borisa Dvoršeka odlučili su još jednom pokazati ekipi iz Siska što sve točno znaju. Upravo stoga vrijeme je da mlade Zagrebove snage gotovo u potpunosti preuzmu odgovornost, a da iskusne lije poput Tončija Valčića i kapetana Zlatka Horvata malo predahnu. A hoće li u drugom ovosezonskom ogledu sa Siskom ponovno zasjati Zagrebova krila ili, pak, najefikasniji igrač susreta s Karlovcem uistinu vrijedi vidjeti.

"Na golu je Bumbak koji je prošao Zagrebovu školu, kao i Raić na desnom vanjskom. Čutura je dobro desno krilo, a Balić je odličan obrambeni igrač. Ostatak ekipe su mlađi dečki i mislim da je to dobro za rukomet u Sisku. Oni više nemaju šanse za Europu pa mi se čini logičnim da guraju svoju mladost u ovakve jake utakmice kako bi se skupilo dragocjeno iskustvo", prokomentirao je trener CO Zagreba, Boris Dvoršek.

"Sigurno ćemo drugačije rasporediti minutažu protiv Siska. Dogovor je da se Tonči Valčić i Horvat neće skidati protiv Siska, a da će priliku dobiti neki mlađi dečki. Recimo, protiv Siscije ćemo vidjeti što 19-godišnji Butorac može na poziciji desnog krila. Špiler će sa Siskom igrati, ali mislim da će imati bitno manju minutažu, dok ćemo priliku dati i dvojici ili trojici klinaca iz juniorske ekipe", otkrio je dan uoči dvoboja strateg CO Zagreba.

Uz to Dvoršek je i najavio i potvrdio kako opuštanje u redovima njegove ekipe ne dolazi u obzir te da kao i uvijek očekuje samo ono najbolje od svojih Zagrebaša: "Očekujem nastavak dobrih utakmica, maksimalan angažman, čvrst i borben ulazak u utakmicu, nešto slično onome što smo pokazali u Gospiću protiv Karlovca. Opterećenja nemamo, prvaci smo države i sada želim da odigramo još dvije dobre utakmice, da publici pokažemo atraktivan rukomet i da sezonu zaključimo sa svih deset pobjeda."

Na drugoj strani terena rukometaše CO Zagreba čeka, pak, posljednjeplasirana momčad Lige za prvaka koja je svoje najbolje dane preživjela u prvom, regularnom dijelu Premijer lige kada je predvođena svojim najjačim snagama osigurala sam vrh ljestvice te se sasvim realno mogla boriti za mjesto u Regionalnoj ligi naredne sezone. No, financijska situacija natjerala je da većina njenih ključnih karika krene drugim putem stoga momčad iz Siska u doigravanju za prvaka nije mogla pružiti od najbolje od sebe.

Na putu do devetog i pretposljednjeg kola Siscia je upisala tek jednu pobjedu, onu nad Karlovcem u drugome kolu, ali i sedam nimalo ugodnih poraza. Pred njome je sada još jedno teško gostovanje, ono u koje može ući potpuno rasterećena te u sklopu kojeg može svojim mladcima pružiti stjecanje velikog iskustva. Naime, ukoliko obrana, inače najjači adut ekipe iz Siska u prvome dijelu sezone, bude na visini zadatka, a iza nje bivši Zagrebaš Luka Bumbak zaključa svoj vrata, u utorak bi u Kutiji šibica moglo postati zanimljivo. Ako i kada uz to u napadu prorade Raič, Jurjević i Čutura znak je to za uistinu dobar rukometni susret.

Utakmica devetoga kola Lige za prvaka između CO Zagreba i Siscije na rasporedu je u 18 sati.

Foto: Matija Hećimović

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

RK Zagreb42:23Siscia
Karlovac26:20Dubrava
Poreč30:30Nexe Našice
1RK Zagreb 10352:247+10520
2Nexe Našice 10315:300+1513
3Poreč 10303:297+611
4Karlovac 10276:289-138
5Dubrava 10269:309-406
6Siscia 10272:345-732

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.05.2013. u 15:40
    Valjda će im ojačati zube.Samo im protivnici i nisu neka žrtva na kojoj se pretjerano kale
    Obrisan korisnik