Rukomet

Ivić: "Napokon su i mladi dobili svoju priliku, a u četvrtak slijedi proslava naslova"

Sportnet • srijeda, 29.05.2013.
Ivić: "Napokon su i mladi dobili svoju priliku, a u četvrtak slijedi proslava naslova"
Foto: Davor Sajko

Nakon visoke pobjede nad Siscijom CO Zagreb je zaključio deveto kolo Lige za prvaka kojom je suvereno prošao, ne dopustivši ikome da mu se približi. Jedan od junaka utakmice u Kutiji šibica bio je mladi Zagrebov golman Filip Ivić koji je potom prokomentirao cijeli susret te svoju igru

Netom nakon dvoboja mladi vratar Filip Ivić, koji je u ogledu sakupio čak 19 obrana, pobjedu je prokomentirao na sljedeći način: "Želio bih čestitati svojoj ekipi na uloženom maksimalnom trudu u ovoj novoj pobjedi, kao i na ozbiljnom ulasku u utakmicu. Nikoga nismo podcjenili i zasluženo smo pobijedili."

Zagrebovu vrataru na terenu se ovoga puta pridružila nešto novija i još mlađa ekipa poput Brune Butorca i Luke Ćosića, dok su se neki stariji igrači odmarali: "Trener je voga puta dao priliku mlađim igračima da se i oni iskažu i pokažu što sve mogu."

Priliku su također dobili i neki drugi igrači koji su ove sezone imali nešto manju minutažu poput Marka Matića kojega nije bilo zbog ozljede, a i sam Ivić je po prvi puta branio cijelu utakmicu: "Da, odigrao sam svih 60 minuta, ali nisam zadovoljan cijelim tijekom svoje igre. Prvih deset minuta branio sam nešto lošije, tada sam se još tražio, ali kasnije sam sve potpuno korektno odradio", dodao je Ivić.

Slika 1 od 1.

Gostima iz Siscije uz sve to obranio je i tri sedmerca u nizu: "Evo, u zadnjim se utakmicama sedmerci sve više brane. Treba samo tako dalje nastaviti i puno trenirati", obrazložio je vratar Zagrebaša.

U četvrtak Zagrebu za kraj slijedi Dubrava: "Tada ćemo napokon i službeno osvojiti naslov prvaka Hrvatske. Ova je sezona bila iznimno uspješna, ipak smo osvojili Kup i SEHA ligu, a sada i prvenstvo. Bit će to lijepa proslava za kraj sezone", zaključio je Ivić.

Veliku priliku u susretu dobio je i mladi Ćosić koji je odmah nakon dvoboja kazao: "Drago mi je da mi je trener ukazao povjerenje. Ušao sam u zadnjih deset minuta, ali mislim da sam dobro odigrao. Utakmica je već bila riješena, natrčali smo ih, dobro smo sve u svemu odigrali. Uz to je Ivić sakupio dosta obrana te smo napravili veliku razliku."

"Super mi je biti dio ekipe, stariji igrači mi daju savjete kako bi bolje i lakše odigrao dvoboje. Oni i puno pomažu nama mladima koji nemamo toliko iskustva, a kada nas je na neki način strah daju nam podršku i onda nam je mnogo lakše", dodao je mladi i perspektivni Ćosić koji je za kraj dodao: "Nadam se da ću u budućnosti dobiti još ovakvih prilika te da će uz trud na treningu i zalaganje sve biti dobro."

Tekst: Petra Bičanić

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!