Nogomet

Štimac: "Ako se ne uloži maksimum, onda možete stradati, kao što smo mi stradali večeras"

Bernard Jurišić • petak, 07.06.2013.
Štimac: "Ako se ne uloži maksimum, onda možete stradati, kao što smo mi stradali večeras"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Razočaranje nakon poraza od Škotske bilo je ogromno u hrvatskom stožeru, nisu ga skrivali ni igrači, ni naš stručni stožer. Ivan Rakitić i Ivan Perišić dali su svoje viđenje utakmice, a u kamere HTV-a govorio je i izbornik Igor Štimac...

Škotska je postala tek druga reprezentacija koja je pobijedila Hrvatsku u kvalifikacijama nakon Engleske, a za Hrvatsku je poraz došao u vrlo teškom trenutku borbe za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Jasno je da smo razočarani, da nismo odradili ono što smo dogovorili. Moramo se sabrati, izgubili smo jednu utakmicu, ovo nam se više ne smije ponoviti. Ima umora na kraju sezone, ali nije to opravdanje. Svi smo imali dugu i tešku sezonu, ali trebali smo pokazati više", priznao je nakon utakmice Ivan Rakitić.

Slično je razmišljao i Ivan Perišić: "Imali smo deset dana priprema, mislio dam da mogu odigrati jednu utakmicu na svježinu. Osjećao sam se spremno, ali očito danas ni ja, ni mnogi drugi, nismo bili na opravoj razini. Treba izvući pouku iz ove utakmice i otići u Srbiju po pobjedu."

U kamere HTV-a nakon utakmice progovorio je i izbornik Igor Štimac:

"Ovo je težak poraz, imali smo ispred sebe protivnika koji ne može parirati Hrvatskoj. Ali ako se ne uloži maksimum, onda možete stradati, kao što smo mi stradali večeras. Bili smo oslabljeni zbog neigranja nekih važnih igrača. Znali smo da Modrića neće biti i pripremalo smo se bez njega. Trebali su ga njegovi suigrači zamijeniti. Nismo koristili prostor koji bi se znao otvoriti, premalo smo šutirali i bili smo prespori u dodavanju. Nismo ušli dovoljno čvstvo u utakmicu i nismo bili dovoljno precizni u ubačajima."

Štimac je objasnio odabir Kovačića na mjestu zadnjeg veznog:

"Nastojali smo oplemeniti igru kreativnijim igračem na poziciji defanzivnog veznog, ali svi igrači moraju igrati u oba smjera. Nismo imali razloga uvoditi defanzivne igrače protiv Škotske koja je igrala s jednim napadačom. Pet motoričnih Škota u veznoj liniji napravilo nam je probleme."

Koliko je na ishod utjecao termin koji nam je uvijek nezgodan?

"Termin je isti i nama i Škotima, ne možemo se na to izvlačiti. Ali kad imate nekoliko igrača koji nisu bili u pravoj formi, onda ste u problemu. To se nama večeras dogodilo. Puno je igrača iscrpljeno i potrošeno na kraju sezone."

Tribine su prema kraju utakmice puno zvižduka slale na račun Sammira:

"Nema razloga više trošiti riječi o onima koji se ne slažu s igranjem Sammira za Hrvatsku. On za mene ima kvalitetu i dio je ove reprezentacije, nećemo zbog toga pokleknuti. Čeka nas nekoliko teških utakmica, znali smo da imamo pravo na samo jedan kiks, a ostale utakmice ćemo morati pobijediti."

Već u ponedjeljak Hrvatsku čeka Portugal u Ženevi:

"Moram vidjeti na koga ću moći računati za Portugal, nećemo se izlagati mogućnosti da se netko ozlijedi na kraju sezone. Imamo ispred sebe ozbiljnog protivnika i bit će to teška utakmica nakon ovoga sigurno."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2013. u 19:07
    Štimac: "Ako se ne uloži maksimum, onda možete stradati, kao što smo mi stradali večeras" Cekaj on ovo izjavi, onda koi *urac je on svojim igracima reka da uradu sinoc,kako ih je pripremia...bice je bilo lako cemo njima neigra ni 13 igraca....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2013. u 16:15
    Nije problem izgubiti, ali problem je što Štimac ne razumije ni približno zašto smo izgubili. Njegova priprema i vođenje ove tekme su bili ispod amaterske razine, a on priča o nekakvom pristupu igrača. Dakle, slabić je još svalio odgovornost na igrače. Dečki su istrčali gladni pobjede, ali su se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2013. u 11:53
    Štimac je RASIST! Kod njega igra crnac iako hurca ne vrjedi dok naši bjeli igrači iako su puno bolji od dotičnog crnog debelog alkoholičara griju klupu. Čuo sam da neki čak razmišljaju o kvarcanju kako bi bili draži izborniku! STOP RASIZMU!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2013. u 07:19
    cudno,a bili smo u medjugorju gdje nam je izbornik drzao predavanja o vjeri i druzenju, iskomlrksirani naduvenko mafijaski
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2013. u 06:54
    Nije sve gotovo, ima mnogo puteva za Brazil. Sudimo im na koncu ciklusa.
    Obrisan korisnik