Tenis

Vekić: "Bila sam nervozna i nisam igrala dobro, ali sam sretna zbog ulaska u finale"

Branimir Korać • subota, 15.06.2013.
Vekić: "Bila sam nervozna i nisam igrala dobro, ali sam sretna zbog ulaska u finale"
Foto: EPA

Donna Vekić plasirala se u drugo finale u seniorskoj karijeri. Još jednom pobjedom protiv Magdalene Rybarikove izborila je bitku za naslov gdje je očekuje Daniela Hantuchova...

Sjajan tjedan Donna Vekić je začinila ulaskom u finale WTA turnira u Birminghamu. U polufinalu je igrala protiv Magdalene Rybarikove meč koji je u nekoliko navrata prekidan zbog kiše, ali na kraju je Vekić bila ta koja je slavila sa 7:6, 1:6, 6:3.

Donna je nakon meča bila djelomično kritična prema svojoj igri, ali nije skrivala zadovoljstvo prolaskom u finale.

"Nisam igrala dobro i kišni prekid mi je pomogao, provela sam neko vrijeme s trenerom i dobila savjete. Nisam dobro servirala i znala sam da moram podići postotak ubačaja prvog servisa. Bila sam i dosta nervozna, ali sada sam jako sretna zbog ulaska u finale", komentirala je Vekić.

Nakon susreta su se povlačile paralele s Marijom Šarapovom koja je u svom prvom nastupu u Birminghamu prije deset godina igrala polufinale, a Vekić je otišla korak dalje. U sljedećoj usporedbi sa Šarapovom Vekić je bila realna i odbacila je mogućnost osvajanja Wimbledona sa 17 godina.

"Usporedbe su lijepe, ali ona ima svoju karijeru, a ja svoju. Lijepo je to, ali mislim da nije moguće da ove godine osvojim Wimbledon. Najvažnije je da igram dobro i nadam se da bih mogla proći nekoliko kola", čvrsto je na zemlji Vekić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben16.06.2013. u 08:15
    hvala
    litleben
  • Gips16.06.2013. u 07:59
    U 14 sati!
    Gips
  • litleben16.06.2013. u 07:54
    U koliko počinje današnje finale?
    litleben
  • Obrisan korisnik15.06.2013. u 22:36
    Bravo Donna! Ajmo sad po naslov!
    Obrisan korisnik
  • Gips15.06.2013. u 22:32
    Iznimno zrelo razmišljanje Donne. Korak po korak, loptica po loptica, servis po servis, meč po meč i sve će biti dobro. Treba se još samo nadati da će sve biti u redu s Aninom ozlijedom. (Donna je spomenula da je sličnu ozlijedu imala prošle sezone, ali da je to nekako uspjela sanirati na kraju... [više na forumu]
    Gips