Košarka

Semih Özsoy: "Ivković i Tabak su kandidati za trenera Fenerbahčea"

Branimir Korać • srijeda, 19.06.2013.
Semih Özsoy: "Ivković i Tabak su kandidati za trenera Fenerbahčea"
Foto: EPA

Menadžer Fenerbahčea Semih Özsoy potvrdio je kako klub radi na dovođenju novog trenera, a prvi kandidati za upražnjenu poziciju su Dušan Ivković i Žan Tabak...

Iza Fenerbahčea je u svakom pogledu neuspješna sezona, a veliki dio krivice za to snosi i bivši trener Simone Pianigiani koji nije uspješno pripremio vrlo skupu momčad.

Pianigiani je u međuvremenu dobio otkaz, klub je trenutno u potrazi za novim trenerom, a na klupi bi mogao završiti hrvatski stručnjak Žan Tabak.

"Dušan Ivković i Žan Tabak su glavni kandidati za trenera Fenerbahčea. S Ivkovićem smo se susreli i razgovarali prije nekoliko dana, a posljednjih dan-dva smo u kontaktu i s našim bivšim igračem Žanom Tabakom", potvrdio je menadžer Fenerbahčea Semih Özsoy.

Tabak je prošle sezone dobio priliku na klupi Caje Laboral gdje unatoč dobrom poslu nisu imali strpljenja. Iako je podignuo momčad iz teške situacije, ostvario veliki niz pobjeda i završio kao drugoplasirani nakon regularnog dijela sezone, Tabaku je presudilo ispadanje u četvrtfinalu doigravanja.

Inače, Tabaku je Fenerbahče itekako dobro poznat, tamo je proveo jednu sezonu kao igrač, a ukoliko bude izabran za novog trenera, bit će drugi Hrvat na klupi velikog istanbulskog kluba. Ranije je Fenerbahče vodio Neven Spahija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2013. u 10:21
    Smesno je uopste diskutovati koji je od ove dvojice bolji trener. Ivkovic je vrhunski a Tabak tek prosecni. Da ne nabrajam medalje i titule kako u reprezentaciji kako u klubovima koje je Duda osvojio, nasuprot Tabaka koji nema nista. Drugo smesno je koliko ne znate nista o kosarci, "Ivkovicu je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2013. u 09:10
    Ivković nije prošlo vrijeme, ali njemu sigurno neki bezveznjakovići neće sastavljat ekipu. Taj bi sigurno poterao 7-8 igrača i doveo one za koje smatra da mogu igrati košarku kakvu voli. A znamo kako igraju njegove ekipe.... već 20 godina ista priča.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2013. u 08:45
    Ovo za pripremljenu momčad od Ivanovića uopće ne stoji. Gledao sam CajuL (koju je vodio Ivanović) protiv Cedevite lani uživo. To je bila raspadnuta ekipa. Vidjelo se da su potpuno poremećeni odnosi između trenera i pomoćnih trenera i pogotovo igrača . Čudili smo se kako su loši. Skoro smo pomislili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • randy marsh20.06.2013. u 08:29
    pitaj navijače Olya da li misle da je Ivkoviću prošlo vrijeme :)
    randy marsh
  • Obrisan korisnik19.06.2013. u 21:39
    tabak je realno živio na račun pripremljene momčadi caje od strane ivanovića.
    Obrisan korisnik