Tenis

Čilić kreće protiv Baghdatisa, Dodig protiv Kohlschreibera, Vekić na kvalifikanticu

Sportnet • petak, 21.06.2013.
Čilić kreće protiv Baghdatisa, Dodig protiv Kohlschreibera, Vekić na kvalifikanticu
Foto: EPA

Objavljen je ždrijeb prvog kola Wimbledona i svi hrvatski predstavnici saznali su svoje protivnike. Marin Čilić otvorit će turnir protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa, Ivan Dodig nakon odličnih nastupa u Eastbourneu dočekuje Philippa Kohlschreibera, a svoj prvi nastup na Wimbledonu Donna Vekić otvara protiv češke kvalifikantice Cetkovske. Lučić-Baroni igrat će protiv Šveđanke Arvidsson, Ajla Tomljanović protiv srpkinje Jovanovski, a Petru Martić čeka gruzijska tenisačica Anna Tatishvili.

Nimalo lak zadatak neće imati hrvatski tenisači u prvom kolu Wimbledona. Deseti nositelj turnira i najbolje rangirani hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će protiv wimbledonskog veterana Marcosa Baghdatisa, koji je 2006. godine igrao polufinale. Pobijedi li Cipranina, Marin će se sastati s pobjednikom dvoboja Kennyja de Scheppera i Paola Lorenzija.

Ivan Dodig u prvom je kolu izvukao prošlogodišnjeg četvrtfinalistu i 16. nositelja, njemačkog tenisača Philippa Kohlschreibera, a prođe li tu prepreku Dodiga će u drugom kolu čekati pobjednik iz meča Jamesa Duckwortha i Denisa Kudle.

Nakon odličnog nastupa i poraza u finalu Birminghama, u svom prvom nastupu u glavnom turniru Wimbledona Donna Vekić ide na kvalifikanticu Petru Cetkovsku, dok će Ajla Tomljanović igrati protiv Srpkinje Bojane Jovanovski.

Prođe li u drugo kolo, Vekić vrlo vjerojatno čeka težak ogled s bivšom prvom tenisačicom svijeta, sada devetom nositeljicom Caroline Wozniacki, dok Tomljanović ide na pobjednicu susreta Julije Putintseve i Kirsten Flipkens.

Mirjana Lučić-Baroni igrat će protiv 29-godišnje Šveđanke Sofije Arvidsson, a Petra Martić protiv 78. igračice svijeta, gruzijske tenisačice Anne Tatishvili. U slučaju pobjede hrvatskih tenisačica, Martić vjerojatno očekuje sraz s 13. nositeljicom Nadiom Petrovom, a Lučić-Baroni s pobjednicom španjolskog dvoboja Carle Suarez Navarro i Lourdes Dominguez Lino.

Što se ostatka ždrijeba tiče, zanimljivo je napomenuti da su se u istoj polovici ždrijeba našli Roger Federer, Rafael Nadal i Andy Murray. To znači da će se, ne bude li iznenađenja, Federer i Nadal naći već u četvrtfinalu, a Murray bi potom čekao pobjednika toga dvoboja.

Prvi igrač svijeta i prvi nositelj Novak Đoković turnir otvara protiv Nijemca Floriana Mayera, Federer protiv Victora Hanescua iz Rumunjske, Nadal protiv Stevea Narcissa iz Belgije, a Murray će turnir otvoriti susretom s Nijemcem Benjaminom Beckerom.

Prva tenisačica svijeta Serena Williams u prvom kolu dočekuje Luksemburžanku Mandy Minellu, Viktorija Azarenka ide na debitanticu iz Portugala Mariju Joao Koehler, a Maria Šarapova na francusku tenisačicu srpskog porijekla Kristinu Mladenović.

Wimbledon, ždrijeb 1. kola, tenisači:
Marin Čilić (10) - Marcos Baghdatis (Cipar)
Ivan Dodig - Philipp Kohlschreiber (Njemačka)
Kompletan ždrijeb 1. kola

Wimbledon, ždrijeb 1. kola, tenisačice:
Donna Vekić - Petra Cetkovska (Češka, q)
Ajla Tomljanović - Bojana Jovanovski (Srbija)
Mirjana Lučić-Baroni - Sofia Arvidsson (Švedska)
Petra Martić - Anna Tatishvili (Gruzija)
Kompletan ždrijeb 1. kola

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2013. u 23:56
    svi ispadaju u prvom kolu, osim đokovića, hrvata po majci
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2013. u 20:40
    neka sreča posluži naše reketare i reketašice
    Obrisan korisnik
  • jose rene higuita21.06.2013. u 20:18
    ja bi reka da i bez Škugora također nije to to
    jose rene higuita
  • Obrisan korisnik21.06.2013. u 16:33
    A bilo bi zanimljivo vidjeti kako recimo Ajla u drugom kolu napokon pobjeđuje Flipkens i prepušta joj maksimalno četiri gema. :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2013. u 15:12
    upravo sam pogledao wozniacki protiv hampton, to je čudo kako je loša, pa donna će ju masakrirat
    Obrisan korisnik