Rukomet

CO Zagreb u skupini Lige prvaka izbjegao PSG, Kielce i Gorenje Velenje

Zvonka Keliš • subota, 22.06.2013.
CO Zagreb u skupini Lige prvaka izbjegao PSG, Kielce i Gorenje Velenje

Hrvatski rukometni prvak ususret ždrijebu skupina za novu, nadolazeću sezonu Lige prvaka našao se u drugoj jakosnoj skupini, točnije, u drugome bubnju, zajedno s francuskim PSG-om, poljskim Kielceom te slovenskim Gorenjem čime će u skupini sasvim sigurno izbjeći ove tri ekipe, no preostale skupine donose mnoga zanimljiva imena s kojima bi CO Zagreb u narednoj sezoni mogao odmjeriti snage.

Nakon što su u petak potvrđene sve momčadi koje će na ovaj ili onaj način sudjelovati u novome izdanju rukometne Lige prvaka, Europska rukometna federacija nešto manje od tjedan dana prije samoga ždrijeba skupina za nadolazeću sezonu obznanila je i jakosne skupine te njene nositelje.

Hrvatski predstavnik u najelitnijem europskom klupskom natjecanju, CO Zagreb, našao se u drugom bubnju netom prije ždrijeba zajedno s poljskim Kielceom predvođenim hrvatskim snagama Čupićem, Štrlekom, Losertom, Buntićem i Musom, kao i novim članom europskog društva, sjajnim PSG-om Marka Kopljara i Igora Vorija te slovenskim Gorenjem Velenjem što znači da je ususret novom izdanju Lige prvaka u skupini izbjegao ove sjajne ekipe.

U prvome su se, pak, našli njemački i španjolski prvaci Kiel i Barcelona te mađarski Veszprem, a društvo im pravi i danski Aalborg. Momčadi Flensburga, Atletico de Madrida, St. Petersburga i Vardara našle su se u trećem bubnju, a nositelji onog sljedećeg, četvrtog su danski KIF Kolding Kobenhavn, spoj danskog Koldinga i sjajne ekipe Kobehavna koja je prije dvije sezone naprosto dominirala Ligom prvaka, a uz Dance su tu još i švicarski Wacker Thun, njemački Rhein-Neckar Löwen te španjolska Naturhouse La Rioja koja je tako postala treći španjolski predstavnik čime je zamijenila Ademar Leon na toj poziciji.

Posljednja dva bubnja donose, pak, francuski Dunkerque, slovensko Celje PL te dva kvalifikanta, kao i pobjednika Wild Card knock-out susreta između aktualnog prvaka HSV Hamburga te Füchse Berlina, još dva kvalifikanta te pobjednika Wild Card turnira.

Podsjetimo, pozivnice za Wild Card turnir poslane su na adrese Pick Szegeda, Wisle Plock, Montpelliera te Metalurga, a sam turnir zakazan je za početak rujna kada će u polufinalnim ogledima snage odmjeriti Pick Szeged i Metalurg te Wisla Plock i Montpellier, dok će se dan kasnije nakon odigranog finala znati još jedan sudionik natjecanja u Ligi prvaka u sezoni 2013./2014.

Što se, pak, kvalifikacijskog dijela tiče, on će biti održan u dva formata, naime, bit će održana dva kvalifikacijska turnira s dva polufinala te naravno finalom, dok će preostalo mjesto u Ligi prvaka zauzeti bolji iz ogleda HK DROTT Halmstada i Handball Escha, koji se jedini nalaze u prvoj, odnosno, šestoj skupini kvalifikacija.

Druga skupina, koju čine Dinamo Minsk, Borac iz Banja Luke te rumunjska Constanta, snage će odmjeriti s ekipama pete skupine u kojoj su se smjestili ukrajinski Motor, grčki AEK Athens te nizozemski KRAS/Volendam. Na drugom turniru će se, pak, križati skupine 3 i 4 u kojima se nalaze srpska Vojvodina, slovački Tatran Prešov i portugalski Porto, odnosno, austrijski Alpla Hard, norveški Elverum hrvatskog vratara Gorana Rajkovića te turski Bešiktaš.

Važno je napomenuti i kako se tri momčadi, ruski Čehovski Medvedi, izraelski Hapoel Rishon le Zion te talijanski SSV Bozen, unatoč zadovoljavanju uvjeta nisu prijavili za sudjelovanje u novoj sezoni Lige prvaka.

Sam kvalifikacijski ždrijeb bit će održan u četvrtak, 27. lipnja u 14 sati u EHF-ovim uredima u Beču, dok će dan kasnije u večernjem terminu biti održan i ždrijeb skupina Lige prvaka za nadolazeću sezonu.

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.06.2013. u 21:00
    Za Vesprem me ne čudi što su u prvom bubnju jer ostvarju odlične rezultate uvijek, ali već za Aalborg je čudno malo
    Obrisan korisnik
  • ivanm22.06.2013. u 18:43
    Znam da je vrlo jaka, ali nije mi logično da mađarski i danski predstavnici završe u prvom bubnju, a francuski u drugom. Smatram da te lige još uvijek nisu jače od francuske, bez obzira što jako napreduju
    ivanm
  • ALGHAZANTH22.06.2013. u 18:30
    Pa danska liga je vrlo jaka, četvrta po snazi u Europi.
    ALGHAZANTH
  • ivanm22.06.2013. u 17:44
    Može netko objasniti kako se Aalborg našao u prvom bubnju? Wild card turnir bi trebao biti jako zanimljiv, sve ambiciozni klubovi sa dobrim ulaganjima
    ivanm
  • Obrisan korisnik22.06.2013. u 16:49
    malo sreće nebi nam škodilo prilikom ždrijeba-Sretno u ždrijebu
    Obrisan korisnik