Tenis

Chris Evert: "Vekić ima ogromno samopouzdanje, uskoro će biti među 20 najboljih"

Sportnet • nedjelja, 23.06.2013.
Chris Evert: "Vekić ima ogromno samopouzdanje, uskoro će biti među 20 najboljih"
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Donna Vekić pod svjetlima reflektora našla se nakon finala Birminghama, u kojemu je nakon velike borbe poražena od Danijele Hantuchove. Mnogi joj već sada predviđaju veliku karijeru, a premda je u prognozama nešto opreznija, jedna od najvećih tenisačica u povijesti Chris Evert vjeruje da Donna ima "ono nešto".

Dok teniski svijet odbrojava sate do početka Wimbledona, mnogi se pitaju kakav je domet Donne Vekić u njenom prvom seniorskom nastupu na kultnom turniru na travi. Finale WTA turnira u Birminghamu dokaz je da Vekić ima igru za travu, a svojim nastupima hrvatska tenisačica natjerala je i veliku Chris Evert na komentar.

"Ima sjajne mentalne sposobnosti i ogromno samopouzdanje za nekoga kome je samo 16 godina", rekla je Evert, koja u karijeri ima čak 18 naslova pobjednice na Grand Slam turnirima.

"Neću reći da će uskoro biti među najboljih deset, ali definitivno će u skoroj budućnosti ući u top 20", dodala je.

Ako je suditi po nastupima u Birminghamu, Vekić u prvom kolu ne bi trebala imati previše problema jer čeka je kvalifikantica Petra Cetkovska, no sa 16 godina još uvijek je teško predvidjeti zbivanja na terenu. Prođe li Cetkovsku, u drugom kolu vjerojatno će se sastati s Caroline Wozniacki, bivšim brojem jedan.

"Sviđa mi se i razgovarala sam s njom o tenisu i njenoj budućnosti. Visoka je djevojka, moćna, ima dobre udarce s osnovne linije, ali samo joj je 16 godina i još uvijek se i fizički razvija", kazala je Evert.

Nije zgorega spomenuti da će Vekić u Londonu imati i podršku britanskih navijača jer London često spominje kao svoj drugi dom. Ipak, na pitanje znači li to da će jednoga dana promijeniti barjak pod kojim nastupa, odlučno odgovara: "Definitivno ne."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.06.2013. u 17:37
    kada to kaže jedna istinska velićina onda treba i vjerovati i te rijeći imaju itekakvu težinu
    Obrisan korisnik
  • narada10823.06.2013. u 20:26
    Ona je isto nešto pozitivno o Borni Čoriću rekla, mladiću koji je zajedno sa Donnom na tenis akademiji u Londonu.
    narada108
  • Gips23.06.2013. u 14:57
    Kad te tako pohvali takva legendarna igračica, onda stvarno nešto i vrijediš!
    Gips