Tenis

Čilić i Baghdatis na "dvici", nastupaju još Vekić, Tomljanović i Lučić-Baroni

Vedran Babić • nedjelja, 23.06.2013.
Čilić i Baghdatis na "dvici", nastupaju još Vekić, Tomljanović i Lučić-Baroni
Foto: EPA

Prvoga dana trećeg Grand Slam turnira sezone, Wimbledona, nastupa četvero hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji i jedan u konkurenciji parova...

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u akciju kreće protiv Marcosa Baghdatisa, a meč je na rasporedu kao drugi iza 12.30 sati po srednjoeuropskom vremenu na terenu broj 2, trećem po veličini u All England Clubu. Prethodno će se na tom terenu igrati meč ženskog dijela turnira između Ivanović i Razzano.

Baghdatis je trenutno 40. tenisač, a trenutno je pod vodstvom hrvatskog Davis Cup izbornika Željka Krajana. Cipranina za Wimbledon vežu lijepe uspomene - ondje je 2006. igrao polufinale, a godinu dana kasnije četvrtfinale - no ove je sezone u krizi. Za pobjedu ne zna od veljače i turnira u Rotterdamu.

U međusobnim susretima s Baghdatisom Čilić vodi 3-1. 24-godišnji Međugorac, trenutno 12. tenisač svijeta, prošlog je tjedna izgubio u finalu Queen'sa, a u Wimbledonu je najdalje otišao 2008. i 2012. godine (osmina finala).

Pobjednik tog susreta u drugom će kolu igrati protiv Francuza Kennyja de Scheppera ili Talijana Paola Lorenzija.

Dodig u paru

U ponedjeljak nastupa i Ivan Dodig, koji je s Brazilcem Marcelom Melom postavljen za 12. nositelja turnira parova. U prvom kolu igraju protiv Santiaga Giralda i Michaela Russella, a meč započinje u 12.30 sati na terenu broj 15.

Vodeća hrvatska tenisačica Donna Vekić pokušat će nastaviti dobar niz na travi protiv Petre Cetkovske. Vekić je prošlog tjedna u Birminghamu došla do finala i ondje izgubila od Daniele Hantuchove, čime je ponovno privukla pažnju teniske javnosti. U Wimbledonu će imati svoj seniorski debi.

Protivnica joj je 27-godišnja kvalifikantica iz Češke, trenutno 171. tenisačica svijeta. No taj podatak može biti varljiv. Naime, Cetkovska je od Olimpijskih igara u Londonu prošle godine pa do danas nastupila na samo pet turnira. Tijekom lipnja prošle godine imala je najbolji renking karijere (25.).

Odonda se mučila s ozljedom lijevog stopala zbog koje je propustila prva četiri mjeseca ove godine. Kada se vratila, izgubila je u prvom kolu Strasbourga na zemlji, potom u trećem kolu Roland Garrosa te u prvom kolu Birminghama na travi.

No Wimbledon je turnir na kojemu je ostvarila svoj najbolji rezultat na Grand Slamu, osminu finala. Bilo je to prije dvije godine, kada je na tom putu porazila Agnieszku Radwansku i Anu Ivanović. Ove je godine prošla kvalifikacije - u tri meča nije izgubila ni set.

Dvoboj Vekić i Cetkovske na rasporedu je kao posljednji, četvrti iza 12.30 sati na terenu broj 7.

U identičnom terminu nastpit će i Ajla Tomljanović na terenu broj 8. Njezina protivnica je Srpkinja Bojana Jovanovski, 40. na WTA ljestvici, koja ove sezone igra svoj najbolji tenis. Tomljanović je pak prošla kvalifikacije, baš kao i nedavno u Birminghamu, kada je izgubila u drugom kolu glavnog turnira.

Mirjana Lučić-Baroni nastupa druga iza 12.30 sati na terenu broj 9, a suparnica joj je Šveđanka Sofia Arvidsson, 77. tenisačica svijeta. Arvidsson je ove sezone samo jednom spojila dvije pobjede na istom turniru i to u kvalifikacijama Brisbanea. U Wimbledonu ima pet uzastopnih poraza.

Raspored, ponedjeljak, 24. lipnja:

Središnji teren (od 14h):
Hanescu - Federer/3
Mladenovic - Šarapova/3
Becker - Murray/2

Teren broj 1 (od 14h):
Koehler - Azarenka/2
Nadal/5 - Darcis
Hewitt - Wawrinka/11

Teren broj 2 (od 12.30):
Razzano - Ivanović/12
Baghdatis - Čilić/10
Tsonga/6 - Goffin
Kvitova/8 - Vandeweghe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg24.06.2013. u 14:34
    Dodig dobio u parovima! Malo sice za pice i ice ;-)..
    interreg
  • Obrisan korisnik24.06.2013. u 11:45
    i tereni 14,16,17
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2013. u 21:01
    Centre Court, Court 1,2,3,12,18
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2013. u 20:32
    sretno našima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2013. u 17:22
    Može li mi tko reći koji su tereni sve pokriveni kamerama ?
    Obrisan korisnik