Rukomet

Rutenka, Karabatić, Lazarov, Šterbik i društvo u kolovozu stižu u goste Zagrebašima

Zvonka Keliš • četvrtak, 27.06.2013.
Rutenka, Karabatić, Lazarov, Šterbik i društvo u kolovozu stižu u goste Zagrebašima
Foto: Davor Sajko

Rukometaši CO Zagreba u sklopu priprema za novu sezonu krajem kolovoza odigrat će zasigurno sjajan i vrijedan dvoboj, a možda i dva, s moćnom ekipom Barcelone. U Zagrebu će Rutenka, Karabatić, Lazarov, Šterbik i društvo sa Zagrebašima snage odmjeriti u humanitarne svrhe da bi svega nekoliko dana kasnije obje momčadi zaigrale i na pripremnom turniru u Novigradu zajedno s bjeloruskim Meškov Brestom te slovenskim Mariborom.

Ozbiljno je hrvatski rukometni prvak počeo s planom priprema za nadolazeću sezonu u kojoj nakon osvajanja Regionalne lige, Prvenstva i Kupa Hrvatske u sezoni iza nas, u onoj narednoj želi ponoviti iste uspjehe te učiniti korak dalje u Ligi prvaka. Kako bi se što bolje pripremila za nove europske izazove koji je očekuju momčad Croatia osiguranja Zagreb za vrijeme priprema snage će najverojatnije dva puta u svega nekoliko dana odmjeriti sa španjolskim prvakom te europskim viceprvakom, moćnim katalonskim divom, Barcelonom.

CO Zagreb u humanitarnom tonu

Momčad CO Zagreba nedavno je zajedno s Udrugom "Veliko srce malom srcu" sakupljala sredstva potrebna za kupnju Telemetrijskog sustava za Pedijatrijsku kardiologiju KBC Zagreb – Rebro, a nakon toga je nastavila sa svojim projektima te je u njih uključila i prijatelje klube koji će također prodajom svojih proizvoda pripomoći Udruzi i akciji "Veliko srce malom srcu".

Bit će to prilika za CO Zagreb da se nastavi dokazivati i na humanitarnome planu, naime, zagrebački ogled s Barcelonom, koja uvijek privlači sve ljubitelje rukometa, bit će humanitarnog karaktera, a ovoga će puta sasvim sigurno zainteresirati i pokojeg navijača više s obzirom da su španjolsku momčad ovoga ljeta pojačala imena poput Kirila Lazarova i Nikole Karabatića.

Prijateljska utakmica ovih dviju ekipa na rasporedu je u utorak, 27. kolovoza u maloj dvorani Doma sportova, a dio prihoda od prodaje ulaznica bit će uplaćen na račun Udruge "Veliko srce malom srcu" koju hrvatski prvak podupire te će podupirati i u narednoj sezoni.

Momčad Barcelone se, pak, po odigranom ogledu ne vraća kući već će se uputiti u Novigrad gdje će posljednjih dana u kolovozu na pripremnom turniru zaigrati zajedno s rukometašima CO Zagreba, ali i Meškov Bresta te slovenskog Maribora.

U prvom polufinalu 30. kolovoza Rutenka, Šterbik, Lazarov, Karabatić i društvo snage će odmjeriti s bjeloruskim Meškovom hrvatskog trenera Željka Babića, ali i rukometaša Ljube Vukića, Ivana Pešića, Roberta Markotića i drugih. Drugi polufinalni par činit će slovenski Maribor, bivša momčad hrvatskog vratara Pešića, te aktualni osvajač SEHA lige, CO Zagreb, koji bi dan kasnije u finalu vrlo lako mogao ponovno zaigrati s katalonskim divom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!