Tenis

Donna Vekić za 39 minuta igre do pobjede u Bakuu, domaća tenisačica uhvatila jedan gem

Vedran Babić • ponedjeljak, 22.07.2013.
Donna Vekić za 39 minuta igre do pobjede u Bakuu, domaća tenisačica uhvatila jedan gem
Foto: FaH

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Donna Vekić lakoćom se plasirala u drugo kolo WTA turnira u Bakuu. U prvom kolu za protivnicu je imala domaću predstavnicu s pozivnicom, Nazrin Jafarovu, koju je apsolvirala za 39 minuta igre...

Donna Vekić opravdala je izraženu ulogu favoritkinje u susretu s Nazrin Jafarovom, azerbajdžanskom tenisačicom o kojoj se vrlo malo zna. Vekić, koja je na turniru postavljena za drugu nositeljicu, je slavila 6:1, 6:0. Meč je trajao svega 39 minuta!

Jafarovoj je 15 godina i uopće nema WTA renking. Čak nikada nije zaigrala na nekom ITF turniru. Iako je rođena godinu dana kasnije od Vekić, razlika u iskustvu i prije svega kvaliteti prevelika je i to sve vidjelo od prvog poena.

Problemi 17-godišnje Osječanke s postotkom prvog servisa (45%) nisu se odrazili na rezultat. Prvi je set osvojila za 22 minute, a drugi još brže - za samo 17 minuta. Realizirala je pet od šest break lopti, a na svom je servisu izgubila sedam poena. Ukupno je osvojila 49 od 65 odigranih poena.

Bio je ovo njezin prvi nastup poslije travnate sezone u kojoj je igrala finale Birminghama i potom prvo kolo Wimbledona.

Ovom pobjedom Vekić je obranila gotovo sve bodove koje je zaradila lani u ovom tjednu finalom ITF turnira u Wrexhamu. Tada je zaradila 34 boda, a plasmanom u drugo kolo Bakua 30.

Protivnica u sljedećem kolu bit će joj jedna od dvije ukrajinske kvalifikantice, Veronika Kapšaj ili Tetjana Arefjeva.

Prva nositeljica turnira je braniteljica naslova Bojana Jovanovski.

WTA Baku, 1. kolo:
Vekić (Hrvatska, 2) - Jafarova (Azerbajdžan, WC) 6:1, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac22.07.2013. u 20:27
    novinari,imate stotinu slika od nje na netu,ajde potrudite se malo i stavite neku bolju..
    teniosac
  • Obrisan korisnik22.07.2013. u 18:55
    bravo Dona samo naprjed
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.07.2013. u 14:59
    pomela je s terena, svaka čast !
    Obrisan korisnik
  • Josippo22.07.2013. u 14:47
    Bravo Donna, jest imala srece sa zdrijebom. Prvo jedna sa pozivnicom pa jedna kvalifikantica. Neka. Taman da se zagrije i dobije samopouzdanje za kasnije okrshaje protiv boljih igracica. Mozda cak ode i do kraja, Bojanu je vec lani tukla! Zashto ne bih ponovila u finalu?
    Josippo
  • emilio2122.07.2013. u 14:38
    Bravo Donna!! A dajte molim vas - promijenite više tu sliku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uvijek ista, već pola godine možda!!
    emilio21