Europska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 25.07.2013, 17:45 h, Stadion Filip II. Makedonski, Skopje
Suci: Arnold Hunter, Storey, Anderson (Sj. Irska)
Turnovo
Turnovo
Saško Pandev 70'
1:1(0:0) Hajduk
Mijo Caktaš 59'
Hajduk

Hajduk zadržao prednost u Skoplju, propuštena prilika čak i za visoku pobjedu

Branimir Korać • četvrtak, 25.07.2013.
Hajduk zadržao prednost u Skoplju, propuštena prilika čak i za visoku pobjedu
Foto: Duje Bonačić

Nogometaši Hajduka izborili su prolaz u treće pretkolo Europske lige. Iako su u Skoplju odigrali tek 1:1, propustili su poveći broj prilika i na kraju su bespotrebno strahovali za prolaz...

Turnovo
Turnovo
Hajduk
1
Stojan Dimovski
3
Tomislav Iliev
(do 68')
4
Tomica Petrov
6
Dejan Mitrev
7
Mitko Mavrov
8
Aleksandar Tenekidziev
(do 44')
10
Dejan Blaževski
19
Giorgji Stoilov
(do 46')
20
Todi Vasilev
21
Aleksandar Varelovski
22
Zoran Baldovaliev
Pričuvni igrači
18
Iljo Mitrov
44'
2
Marjan Tasev
46'
26
Saško Pandev
68'
Trener
Ali Gunes
8
(do 46')
9
(do 89')
Pričuvni igrači
Trener
Igor Tudor

Najave Makedonaca nakon splitskog ogleda kako će u Skoplju pritisnuti Hajduk i slomiti ga u vrućoj atmosferi, nisu se ostvarile. Na stadionu je bilo tek temperaturno vruće, što se atmosfere tiče, baš i ne.

Igrački je Hajduk potpuno dominirao od prve minute i morao je već na poluvremenu riješiti pitanje prolaza, međutim neefikasnost i raspoloženi vratar Stojan Dimovski zaustavili su Splićane.

Iako su Splićani imali dominaciju, tek nakon sudačkog predaha zbog visoke temperature sredinom prvog dijela, počeli su biti konkretniji prema Dimovskom.

U početku je prijetio Mujan koji je odlično surađivao s Jozinovićem, bilo je dosta pokušaja koji su završili u bloku Makedonaca, a prva velika prilika dogodila se u 25. minuti. Jozinović je tada odlično nabacio prema Pašaliću čiji je udarac glavom završio pokraj vratnice.

Što je poluvrijeme više išlo prema kraju, to su Makedonci bili u sve većim problemima. Srećom po njih Dimovski je bio raspoložen pa je tako skidao odlične prilike Pašaliću i Maglici i držao svoju momčad na životu.

Prvih 45 minuta završilo je bez pogodaka uz osjetnu dominaciju Hajduka i Igor Tudor je na odmoru krenuo po pobjedu i stavio u igru Kouassija umjesto Pašalića.

Niti Makedonci nisu ušli zatvoreno u drugo poluvrijeme, krenuli su i oni po pogodak tako da se situacija na travnjaku ponešto promijenila. No bez obzira na to, Hajduk je i dalje opasno prijetio, Makedonci dosta manje iako su prebacili igru dalje od svojeg gola.

U 54. minuti Maglica je još jednom bio na ziceru, nakon krasne akcije poslije prekida, ostao je gotovo sam pred makedonskim vratarom, ali ovaj mu je opet obranio pokušaj.

Međutim pet minuta kasnije niti Dimovski nije mogao zaustaviti loptu. Mijo Caktaš je napravio najveći dio posla, prošao je kroz makedonsku obranu, lopta se odbijala od nogu Makedonaca i spretni veznjak Hajduka mirno je zabio s desetak metara u kut Dimovskog.

Igra se nakon vodstva Hajduka malo primirila, Splićani su stvorili još nekoliko poluprilika, a onda je Turnovo u 70. minuti neočekivano poravnalo na 1:1. Baldovaliev je poslao dugačku loptu na Saška Pandeva, Milić nije uspio glavom otkloniti opasnost i Pandev je rutinirano pogodio za 1:1.

Postignuti pogodak je probudio Turnovo i odmah nakon poravnanja Blaževski ulazi u čisti zicer, ali Kalinić brani da bi nakon toga napadač Turnova još jednom došao pred Kalinića, ali ponovno nije bio spretniji.

U posljednjih deset minuta Kouassi je propustio veliku priliku za zaključivanje posla, u samoj završnici blizu je bio i Anđelković ali promjene rezultata nije bilo.

Hajduk je zasluženo prošao dalje, u obje utakmice je bio bolji protivnik i morao je s još uvjerljivijim rezultatom odraditi posao.

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Dinamo Minsk1:2Lokomotiva
Hajduk2:1Turnovo
Rijeka5:0Prestatyn Town
Turnovo1:1Hajduk
Lokomotiva2:3Dinamo Minsk
Prestatyn Town0:3Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.07.2013. u 12:58
    "a ja mislio da je rijeka sjebala kuosasija i andjelkovica najgrubljim mogucim startovima kad ono cudesno se oporavili !!!Treba nagradit hajdukove doktore ili ih je dr.Glavina na psihickoj bazi izljecio !" ---Poznato je i u Europi da su ajdukovci najveći glumci i predmet sprdnje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.07.2013. u 12:57
    "dali ubedlivo ili ne sepak bevte podobri..so vakvi mladi deca ako gi zadrzi hajduk za godina ili dve ke bide faktor vo evropa srekno ponatamu i sto podaleku da stignete.." --Ajde ne lupetaj. Hajduk je smeće. Nema tu ništa. "Bio sam na utakmicu, prvo poluvreme Hajduk gazio svih 45 minuta, drugo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.07.2013. u 02:34
    a ja mislio da je rijeka sjebala kuosasija i andjelkovica najgrubljim mogucim startovima kad ono cudesno se oporavili !!!Treba nagradit hajdukove doktore ili ih je dr.Glavina na psihickoj bazi izljecio !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2013. u 22:19
    jbg bez muke nema nauke
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2013. u 20:47
    http://www.mkd.mk/sport/fudbal/sekoja-chest-za-hrvatite-fudbalerite-na-hajduk-im-oddadoa-pochit-na-zhrtvite-od
    Obrisan korisnik