Europska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 25.07.2013, 20:00 h, Rhyl, stadion Belle Vue, gledatelja: 1.000
Suci: Dimitar Meckarovski, Nedelkoski, Petreski (svi Makedonija)
Prestatyn Town
Prestatyn Town
0:3(0:2) Rijeka
Ivan Močinić 37'
Ivan Boras 40'
Goran Mujanović 65'
Rijeka

Rijeka rutinski do pobjede u Walesu i prolaska u treće pretkolo Europske lige

Filip Han • četvrtak, 25.07.2013.
Rijeka rutinski do pobjede u Walesu i prolaska u treće pretkolo Europske lige
Foto: FaH

Riječki nogometaši u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Europske lige protiv Prestatyn Towna došli su do pobjede od 3:0 i tako su lagano osigurali prolazak u sljedeću fazu natjecanja. Riječani su dominirali cijelim susretom, a ukupan rezultat u obje utakmice iznosi 8:0...

Prestatyn Town
Prestatyn Town
Rijeka
25
Jonathan Hill-Dunt
2
Chris Davies
3
Jack Lewis
4
David Hayes
(do 90')
5
Sean Hessey
7
Michael Parker
8
Neil Gibson
9
Andy Parkinson
11
Ross Stephens
(do 75')
20
Rhys Owen
(do 85')
24
Tommy Holmes
Pričuvni igrači
10
Lee Hunt
75'
16
Tom Kemp
85'
12
Adam France
90'
Trener
Lee Jones
14
(do 77')
26
(do 57')
33
(do 57')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek

Rijeka je utakmicu počela u gotovo potpuno izmijenjenom sastavu što je bio dobar pokazatelj da trener Matjaž Kek želi odmoriti svoje najbitnije igrače. Na vratima je počeo Ivan Mance, u vrhu napada bili su Krstanović i Tadić, a i trostruki strijelac iz prve utakmice Leon Benko ostao je na klupi. Vezna linija bila je potpuno nova, s iznimkom >Mate Maleša, a u posljednju liniju ušli su Bertoša i Datković, zajedno s Leškovićem i Borasom.

Rijeka je utakmicu u Walesu započela na sličan način kojim ju je završila na Kantridi prošloga tjedna. Dominacija Riječana bila je očita od samog početka utakmice, a Prestatyn Town još je jednom pokazao da nije dorastao momčadi Matjaža Keka.

Rijeka je dugo imala loptu u svom posjedu i konstantno napadala protivnička vrata. Prvo poluvrijeme donijelo je 18 udaraca prema golu Prestatyna, a od čega ih je pet išlo u okvir. Prvu ozbiljnu priliku imao je Močinić u 21. minuti kada je uzdrmao vratnicu. Za prvi pogodak trebalo je dočekati 36. minutu kada je upravo Močinić postao strijelac.

Drugi je pogodak stigao već četiri minute poslije kada je strijelac postao Ivan Boras, te postavio rezultat od 0:2 s kojim se otišlo na poluvrijeme.

Drugo je poluvrijeme otvoreno nepreciznim udarcem Borasa koji je bio jasni pokazatelj da Rijeka neće previše smanjiti svoju agresivnost. U narednih petnaestak minuta po golu su pucali Pokrivač, Boras, i Tadić, no nijedan od njih nije imao uspjeha.

Napokon je u 66. minuti Rijeka stigla do trećeg pogotka zahvaljujući Goranu Mujanoviću. Do kraja utakmice Riječani su imali još nekoliko prilika za povećanje vodstva, no domaće je spašavao Hill-Dunt svojim obranama. Oni sami su u cijeloj utakmici samo dva puta poslali loptu i Rijekin okvir gola, što u usporedbi sa gostujućih 28 udaraca od čega devet u okvir dovoljno govori o odnosu snaga na terenu.

Utakmica je privedena kraju rezultatom od 0:3, čime je Rijeka osigurala nastup u trećem pretkolu gdje će igrati protiv Slovačke Žiline koja je u uzvratnoj utakmici protiv Olimpije slavila s 2:0. Ukupan rezultat bio je 3:3, a Žilina prolazi zbog gola u gostima.

Europska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Dinamo Minsk1:2Lokomotiva
Hajduk2:1Turnovo
Rijeka5:0Prestatyn Town
Turnovo1:1Hajduk
Lokomotiva2:3Dinamo Minsk
Prestatyn Town0:3Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.07.2013. u 06:19
    Cestitke Rijeci, ali sada samo apsolvirati Zilinu (sto i mislim da to Rijeka moze) i ako bude srece dobit tamo nekog povoljnog protivnika u playoff rundi...i eto rijeke u grupnoj fazi europa lige :) sretno Rijeko!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2013. u 22:58
    reklo bi se rutinski. Odmarao je igrače. Igra na tri fronta (za sada). Pametno ostvarena pobjeda. Samo neka ovako nastave i u jesen.... i u rano proljeće.... :-)
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG25.07.2013. u 22:50
    Čestitke Rijeci. Jedini hrvatski klub koji nije niš sjebo u drugom pretkolu.
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik25.07.2013. u 22:45
    Samo Rijekaaaaa!!
    Obrisan korisnik