Tenis

Vekić zaustavljena u četvrtfinalu Bakua, bez jačeg otpora Ukrajinki

Ivor Krapac • petak, 26.07.2013.
Vekić zaustavljena u četvrtfinalu Bakua, bez jačeg otpora Ukrajinki

Donna Vekić doživjela je poraz u četvrtfinalu WTA turnira u Bakuu, na kojem je bila druga nositeljica. U potrazi za polufinalom, 17-godišnja Osječanka zaustavljena je u dva seta u ogledu s godinu starijom sedmopostavljenom Ukrajinkom Elinom Svitolinom, koja joj je prepustila pet gemova...

Nakon glatkih pobjeda u prva dva kola, 6:1 i 6:0 protiv Azerbajdžanke Nazrin Jafarove i 6:1 i 6:2 protiv Ukrajinke Tetjane Arefjeve, Donna Vekić nije prošla dosad najtežu ovotjednu prepreku na WTA turniru na tvrdoj podlozi Bakua. Od drugopostavljene hrvatske tenisačice je sa 6:2 i 6:3 bila bolja sedma nositeljica, Ukrajinka Elina Svitolina, koja je u petak ujutro po našem vremenu slavila za malo manje od sat i pol na terenu.

Vekić je odigrala vrlo slabi prvi i nešto bolji drugi set, ali niti u drugoj dionici nije uspjela uhvatiti konstantu za ozbiljnije pariranje svojoj ukrajinskoj suparnici, 71. na svijetu. Svitolina je prošla prvim setom bez ikakvih problema, dok je u nastavku meča dovršila posao s tri breaka. 17-godišnja Osječanka uspjela je nadoknaditi jedan izgubljeni servis zaostatka, ali priči je došao kraj s dva Ukrajinkina breaka i tri uzastopna osvojena gema nakon 3:3.

Bio je ovo drugi međusobni susret Vekić i Svitoline, a i prvi je bio okončan pobjedom ukrajinske tenisačice u dva seta. Svitolina je u pretprošloj sezoni u finalu ITF turnira u nigerijskom Lagosu, također na tvrdoj podlozi na otvorenom, slavila sa 6:4 i 6:3.

WTA Baku, četvrtfinale:
Svitolina (Ukrajina, 7) - Vekić (Hrvatska, 2) 6:2, 6:3

Foto: Bakhtiyar Gurbanov, WTA Baku

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg26.07.2013. u 15:05
    Seedorf, Jack, nije ovo portal za skupljanje pluseva ili minusa (mada to neki ocito tako shvacaju) nego za komentiranje sportskih vijesti... ;-)
    interreg
  • Obrisan korisnik26.07.2013. u 14:57
    Iskustvo, pa vekicka ima vise wta nastupa od ukrajinke.
    Obrisan korisnik
  • Josippo26.07.2013. u 13:43
    Nije izgubila protiv budale nego doble igračice. I nije istina da nije bilo otpora, u drugom setu je svaki gem bio gust. Pobijedilo je iskustvo. Svitolina će sigurno biti uskoro top 30.
    Josippo
  • Uskok1626.07.2013. u 12:59
    Ajde bar je slika druga..
    Uskok16
  • Obrisan korisnik26.07.2013. u 12:41
    nažalost obilježje ovog portala je nekritičnost kako novinara, tako i forumaša. još se sjećam packovih feljtona o dinamu i hnl-u u kojima isti nekritički, da ne kažem sponzorski popuje o istima (znamo dobro koje je novo radno mjesto tog novinara). napiši jedan dokazima potkrijepljen post protiv... [više na forumu]
    Obrisan korisnik