Nogomet

Jurčić: "Šerif je ekipa s osam novih igrača, nemaju veze s momčadi od prošle godine"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 29.07.2013.
Jurčić: "Šerif je ekipa s osam novih igrača, nemaju veze s momčadi od prošle godine"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U zgusnutom rasporedu nastupa, nogometaši zagrebačkog Dinama će novu utakmicu igrati u utorak navečer pred svojim navijačima. U Zagrebu će u prvom susretu trećeg pretkola Lige prvaka gostovati Šerif iz Tiraspola, a ogled s moldavskim predstavnikom najavio je Dinamov trener Krunoslav Jurčić. Na susretu s novinarima, glavni direktor kluba Tomislav Svetina osvrnuo se na Uefinu kaznu koja će ograničiti broj gledatelja protiv Šerifa, s obzirom da neće biti otvorena istočna tribina maksimirskog stadiona...

Dva dana iza gostujućeg remija protiv Rijeke u trećem kolu MAXtv Prve lige, Dinamo će pred sobom imati novi europski izazov. U utorak s početkom u 20:45 sati Modri će u Zagrebu u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka dočekati Šerif iz Tiraspola, a u razgovoru s novinarima, u ponedjeljak je taj nastup najavio trener Krunoslav Jurčić.

"Optimist sam, dobro smo se pripremali kako bismo u ovako zahtjevnim uvjetima mogli odigrati dvije utakmice u 48 sati", istaknuo je Jurčić, a prenijela je Dinamova službena web-stranica.

Iz kuta gledanja hrvatskih prvaka, dobra je vijest što u nedjelju na Kantridi nije bilo ozlijeđenih, pa će Dinamo dočekati moldavske predstavnike s igračima koji su na raspolaganju na početku sezone. Šerif će, pak, u Zagreb stići sa svojim ambicijama, a Krunoslav Jurčić opisao je o kakvoj je momčadi riječ.

"Pratili smo ih, skenirali i imamo bitne informacije koje smo pokazali igračima, a i ponovno ćemo uoči treninga navečer. Šerif je ekipa s osam novih igrača koji su sada došli i nemaju veze s momčadi od prošle godine. Uglavnom su to Brazilci što govori kako igraju tehnički dotjeran nogomet, tako da se radi o potpuno novoj momčadi koja ima veće ambicije", ustvrdio je Dinamov trener, spominjući da su se Modri prošle sezone u dvobojima sa Šerifom sreli s drugačijim suparnikom.

Debitira Sandomierski

Govoreći o Dinamovu sastavu koji će u utorak istrčati na teren, Krunoslav Jurčić najavio je prvi nastup Poljaka Grzegorza Sandomierskog na vratima Modrih: "Ostavio je dobar dojam, ima mirnoću i lijepo se uklopio u momčad te imamo puno povjerenje u njega. Tu ne vidim nikakav problem."

"Golman je Hrvat (Vjekoslav Tomić, op.), bočni iz Gane i Obale Bjelokosti, stoperi Slovenac i Brazilac, vezna linija Srbin i dva Brazilca, a u napadu još dva Brazilca i Bugarin", kazao je Jurčić o novim adutima kluba iz Tiraspola: "Svi ti igrači igrali su zapažene role u svojim dosadašnjim klubovima, ali naravno da im treba vremena kako bi se uigrali."

Dinamov trener osobito je istaknuo Cadua, brazilskog veznjaka napadačkog usmjerenja: "On je svakako mozak ekipe koja je općenito jača prema naprijed nego u obrambenoj fazi igre. Ricardinho? On je napravio zavidnu karijeru u Poljskoj, bio je najbolji strijelac u nekoliko poljskih klubova i također je opasan."

Jurčić je svjestan da su u Šerifu samouvjereni, ali... "I mi smo isto jer imamo razloga za optimizam", opisao je, dodajući kakav rezultat priželjkuje: "Naravno da odgovor 'što više prema nula' ne znači previše, ali tako je to kada se igraju dvije utakmice na ispadanje."

Dinamov trener poželio je i što više ljubitelja nogometa na tribinama Maksimira u utorak navečer, a tog dijela priče dotaknuo se i Tomislav Svetina, glavni direktor kluba. Svetina se osvrnuo na Uefinu kaznu zatvaranja maksimirske istočne tribine za ogled sa Šerifom, koja će, kako je na Uefinoj internetskoj stranici najavljeno u ponedjeljak, na toj stranici biti objavljena u utorak ujutro.

Dinamov direktor podijelio je novinarima Uefin dokument o kazni, žaleći zbog toga što je "dio medija počeo sumnjati u to postoji li kazna ili ne, što je jednostavno apsurdno."

"Kroz prvih par kola domaćeg prvenstva uspjeli smo afirmirati ligu, imali smo lijepu posjetu i sada smo u situaciji da ne možemo prodavati istočnu tribinu. Upravo zbog toga smo u subotu odmah htjeli informirati navijače koji su kupili godišnje ili jednokratne ulaznice što im je činiti, odnosno kako i kada mogu zamijeniti ulaznice te obavijestiti sve navijače da je tribina istok zatvorena", kazao je Svetina zbog čega je klub izvijestio o kazni prije nego ju je Uefa objavila.

Direktor kluba dodao je da će se vjerojatno žaliti na ovakvu odluku, iako to do utorka ne može više ništa promijeniti, ali žele uvjeriti Uefu da rade sve da se ne ponavljaju problemi koji su doveli do kazne.

U razgovoru s novinarima, Svetina je komentirao i pretpostavku da će u utorak s drugih tribina biti povika upućenih Zdravku Mamiću i što klub može napraviti: "Možemo apelirati, a mediji prenositi da je takvo ponašanje jednostavno nedopustivo i da Uefa to neće tolerirati. Nije ovo nikakvo sijanje straha niti nam je želja strašiti, ali jednostavno Uefa jasno govori koje su sljedeće sankcije ako se ista stvar ponovi. U subotu je izvršni predsjednik rekao iznos koji su naši klubovi platili, mislim da to zaista dosta govori. Nismo mi tu izuzetak, to postoji svugdje u Europi, ali nas zanima samo Hrvatska i naše dvorište."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric30.07.2013. u 09:12
    Ajmo po kontrolirani potop Šerifa.
    matbaric
  • Marsonia29.07.2013. u 22:19
    Takvima je najbolje da ljubav prema Dinamu izražavaju na način da ostanu doma. Jer zbog njih ja neću moći na zadnje pretkolo Lige prvaka, jer će stadion biti - zatvoren.
    Marsonia
  • Kaktus Car29.07.2013. u 22:03
    O čemu ti buncaš 2804?! Tko bi upravljao?! Ljudi se samo zalažu za provođenje hrvatskih propisa i zakona. Dinamo je udruga građana i članovi te udruge građana imaju određena prava i to su činjenice, sviđalo se to tebi ili ne. Osim toga nevjerojatan je cirkus kažnjavati zbog nekakve uvredice, kada... [više na forumu]
    Kaktus Car
  • 280429.07.2013. u 18:08
    Što se tiče publike rekao bih nekoliko riječi. Nama treba uvijek netko sa strane soliti pamet, jer nemamo dovoljno pameti da grupu neobrazovanih, nekulturnih i neodgojenih momaka stavimo na pravo mjesto. Oni bi upravljali - demokratski: s čim? Primjer im je Hajduk. rezuktat takvog upravljanja je... [više na forumu]
    2804
  • Obrisan korisnik29.07.2013. u 16:50
    ma to će Krunči kontrolirano riješit...
    Obrisan korisnik