Liga prvaka, kvalifikacije, 3. pretkolo, 30.07.2013, 20:45 h, Stadion u Maksimiru, gledatelja: 8.000
Suci: Carlos Gómez, Javier Rodriguez, Luis Martinez (Španjolska)
Dinamo
Dinamo
Ante Rukavina 89'
1:0(0:0) Šerif Tiraspol
Šerif Tiraspol

Video: Rukavina u završnici probio Šerifov bunker i osigurao mirniji uzvrat

S Maksimira:Ante Dubravac • utorak, 30.07.2013.
Video: Rukavina u završnici probio Šerifov bunker i osigurao mirniji uzvrat
Foto: Davor Sajko

U prvom susretu trećeg pretkola Lige prvaka nogometaši Dinama su na svom stadionu dočekali Šerif. Iako su Modri bili puno bolji Šerif se dobro branio do posljednje minute kada je Rukavina glavom osigurao Dinamu minimalnu prednost.

Šerif Tiraspol
Dinamo
Šerif Tiraspol
7
(do 49')
90
(do 87')
Pričuvni igrači
Trener
Krunoslav Jurčić
77
Vjekoslav Tomić
15
Marcel Metoua
22
Djibril Paye
26
Miral Samardžić
33
William Celestino
90
Luvannor Henrique
(do 81')
19
Fernando
20
Cadu
(do 86')
88
Marko Stanojević
9
Marko Markovski
(do 56')
11
Ricardinho
Pričuvni igrači
29
Ismail Isa
56'
10
Aleksandar Pešić
81'
89
Alexandru Paşcenco
86'
Trener
Vjačeslav Rusnac

Svoj pohod na treću uzastopnu Ligu prvaka nogometaši trenera Krunoslava Jurčića nastavili su protiv dobro poznatog suparnika moldavskog Šerifa. Modri su se prošle sezone lako obračunali sa Šerifom, ali je već u najavi susreta Jurčić upozoravao da se radi o potpuno novoj momčadi moldavskog prvaka.

Od samoga početka utakmice Dinamo je krenuo bolje te je kontrolirao loptu, a u sedmoj minuti se čak i zatresla mreža vratara Tomića, međutim sudac iz Španjolske opravdano ga je poništio jer se Čileanac prethodno poslužio rukom. Prvu opasnost gosti su pripremili samo tri minute kasnije kada je iz slobodnog udarca neugodno pucao Cadu, ali Zelenika je bio siguran.

U 17. minuti je lijepo prošao Husejinović, pokušao je pronaći Soudanija koji ostaje kratak za nekoliko centimetara ispred već savladanog gostujućeg vratara. Pet minuta kasnije slobodan udarac s ruba šesnaesterca izveo je Duje Čop, ali je lopta zapela u živom zidu.

Kako se bližio kraj prvoga poluvremena nogometaši Dinama su potpuno preuzeli stvari u svoje noge, ali je u nekoliko situacija nedostajalo zadnje točno dodavanje nakon kojeg bi Tomić bio na mukama pa se na odmor otišlo s početnih 0:0.

Dinamo je sa svojim pritiskom nastavio i u drugom poluvremenu, a prvi je nakon kornera pokušao Šimunić. Odlično su u 55. minuti kombinirali Čop i Soudani, ali je gostujuća obrana blokirala taj pokušaj. Samo minutu kasnije dvije velike prilike za Modre. Prvo je Tomić vrškom prstiju zaustavio Fernandesov udarac, a nakon kornera Šimunić je najviši u skoku, ali šalje loptu malo iznad gola.

U 69. minuti brza kontra gostiju skoro je bila kobna za Dinamo, ali ipak Zelenika brani Isin udarac glavom. Petnaest minuta prije kraja susreta Fernandes se oslobodio svoga čuvara i izašao sam pred Tomića, ali umjesto da puca pokušavao je pronaći Čopa u sredini pa je propala možda i najbolja prilika za domaćine.

Do kraja susreta Dinamo je imao još neke prilike, a najbliže pogotku bio je Rukavina u 87. minuti međutim njegov udarac je otišao malo pokraj gola. Ipak u 89. minuti Rukavina iz slične situacije je puno precizniji i dovodi Dinamo u vodstvo te osigurava Modrima minimalnu prednost uoči uzvrata.

Uzvratni susret istih suparnika na rasporedu je u srijedu, 7. kolovoza 2013. godine.

Liga prvaka, kvalifikacije

3. pretkolo

Dinamo1:0Šerif Tiraspol
Šerif Tiraspol0:3Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.07.2013. u 23:41
    U jebote koliko je Mamić platio da jadnici pršte hvalospjeve i superlative na ušmrkano smeće ego triper, totalno matrijalističko bezobraznog gada nihilista na ovom i tko zna još koliko foruma.fuj fuuj ..fuuj,Svi znamo standardno mišljenje o Dinamu odnosno Mamiću ne samo većina ljudi sa ovog foruma... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • gangrena31.07.2013. u 16:11
    jel mi živimo u istoj državi. pa cijela država je korumpirana ne možeš posao čistačice dobiti bez veze a ti tu govoriš o nekom legalnom načinu riješavanja ovakvih likova poput mamića sinovčića i sličnih! cijeli državni vrh je na neki način kriminalan to je svakom jasno i ja bi volio da se može... [više na forumu]
    gangrena
  • mala truba31.07.2013. u 13:18
    cestitam...ako me vec citiras onda se i potrud...robovlasnistvo kao pojam nema veze sa Dinamom, Mamicem...blah, blah...tko je rob u klubu ? vjerovatno svi u klubu zive ko bubreg u loju i placeni su za svoj rad...alo..placeni za rad - nema to veze sa robovlasnistvom...ajd se skoncentriraj mal...btw... [više na forumu]
    mala truba
  • Obrisan korisnik31.07.2013. u 12:14
    Eto, Boysi krivi za skori prekid utakmice i izbacivanje dinama... Jadno, jeste vi svjesni da je Dinamo prijavio neki domaći zbog čega je kažnjen s 25 000 eura i zatvaranjem Istoka? Da to nije UEFA napravila?Jučer je zamalo prekinuta utakmica u 60.minuti, kada je policija upala na tribinu među... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • mala truba31.07.2013. u 11:25
    apsurdna situacija skroz ....jucer Dinamo odigra jedan moderan nogomet, odlicnu tekmu a glavna prica je sukob djela navijaca sa Mamicem ???koja je to "ljubav" prema klubu gdje ti svoju "svetinju" ne podrzavas na normalan nacin, pljeskom i navijanjem nego izbacujes klub koji kao volis i za koga kao... [više na forumu]
    mala truba