Europska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 01.08.2013, 19:00 h, Rijeka, Stadion na Kantridi, gledatelja: 8.000
Suci: Marco Fritz (Njemačka), Guido Kleve (Njemačka), Dominik Schaal (Njemačka)
Rijeka
Rijeka
Anas Sharbini 3'
Zoran Kvržić 59'
2:1(1:0) Žilina
Tomaš Majtan 74'
Žilina

Rijeka nastavlja s pobjedama, u Slovačku s prednošću od jednog pogotka

Ivan Pavić • četvrtak, 01.08.2013.
Rijeka nastavlja s pobjedama, u Slovačku s prednošću od jednog pogotka
Foto: FaH

U trećem pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu Rijeka je na Kantridi pred 8000 navijača pobijedila slovačku Žilinu s 2:1. U solidnoj utakmicu, iako previše isprekidanom prekršajima, razigran je bio riječki playmaker Anas Sharbini, a Riječani će najviše žaliti za primljenim pogotkom u 74. minuti, koji je Žilini povećao šanse u uzvratnom susretu...

Žilina
Rijeka
Žilina
16
(do 75')
19
(do 83')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek
30
Martin Dubravka
5
Serge Akakpo
15
Jozef Piaček
45
Ernest Mabouka
77
Ricardo Nunes
12
Viktor Pečovsky
20
Michal Škvarka
29
Jakub Paur
(do 70')
10
Tomaš Majtan
(do 86')
17
Robert Pich
23
Jaroslav Mihalik
(do 62')
Pričuvni igrači
8
Adam Žilak
62'
35
Matej Jelić
70'
3
Milan Škriniar
86'
Trener
Tomaš Durica

Na samom početku utakmice Rijeka je krenula agresivno i napadački što im je donijelo i vodstvo već u trećoj minuti. Gosti su pokušali izbaciti loptu što dalje od svojih vratiju, ali Benko klizećim startom oduzima loptu koja dolazi do Sharbinija. Sharbini se dobrim driblingom rješava Akakpa i majstorski odmjerenim udarcem u suprotni kut postiže prvi pogodak nakon povratka na Kantridu za vodstvo Rijeke 1:0.

Nakon pogotka Žilina se u narednih deset minuta oslobodila pritiska, najviše su pokušavali iz prekida, nakon udaraca iz kuta. Ipak, gosti nisu uspjeli stvoriti stopostotnu priliku, dok je Rijeka na suprotnoj strani u 15. minuti izvela lijepu akciju preko Maleša i Škarabota koji dodaje loptu do Alispahića koji sa 16 metara ne uspijeva pogoditi mrežu gostiju. I u 20. minuti imala je Rijeka još jednu dobru priliku. Na lijevoj strani kombinirali su Sharbini, Škarabot i Alispahić koji nabacuje za Benka na drugoj strani. Benko je pokušao atraktivno škaricama koje ipak nije najbolje izveo, a do visoke lopte je prvi došao Jugović, ali iz blizine glavom puca preko gola.

Uspjeli su gosti opet smiriti pritisak Rijeke na otprilike deset minuta, ali je u u zadnjem dijelu prvog poluvremena opet Sharbini radio probleme obrani slovačke momčadi. U 36. minuti dobro su Riječani poslali loptu u prostor za Sharbinija, ali vratar Dubravka je ipak spreman te stiže prije riječkog veznjaka do lopte.

U 44. minuti još jednom je Sharbini bio snalažljivi od Akakpa, dobro puca, ali Dubravka opet dobro reagira, a prije nego što je Benko uspio doći do lopte, obrana Žiline stigla je reagirati.

Na početku drugog dijela, neprecizan je bio Sharbini u šesnaestercu gostiju. Ipak, od 58. do 60. minute Rijeka je imala tri izgledne prilike. Prvo je Benko iz slobodnog udarca s 25 metara dobro pucao, a Dubravka lijepom paradom šalje loptu u korner. Iz kornera je lopta došla do Kvržića koji iz nezgodne pozicije puca preko vratiju.

Ipak, već u sljedećoj minuti Kvržić se nastavlja potvrđivati kao Kekov adut s klupe. Opet su gosti "zakuhali" neprilike u svom šesnaestercu, a u gužvi se nakon ubačaj Benka najbolje snalazi upravo Kvržić koji postiže pogodak za 2:0.

I kada se činilo da je za Rijeku sve dobro, u 74. minuti hladan tuš za sve navijače na Kantridi.

Nakon još jednog udarca iz kuta najviši u šesnaestercu domaćih bio je Akakpo koji je nadskočio Tomečaka i pogodio vratnicu, a na odbijenu loptu najbrže je reagirao Majtan te poslao loptu u mrežu Rijeke za smanjenje vodstva.

Do kraja susreta Žilina je malo odlučnije igrala, ali nije uspjela doći do izglednih prilika. Od Rijekinih prilika vrijedi spomenuti slobodnjak Sharbinija s 25 metara, ali ipak se do kraja utakmice rezultat nije mijenjao.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Rijeka2:1Žilina
Hajduk0:1Dila Gori
Žilina1:1Rijeka
Dila Gori1:0Hajduk

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.08.2013. u 01:26
    Ok je! Rezultat vrijedan nadigravanja u Slovačkoj. Budimo realni,...Žilina je jneugodna, ali van te "neugodnosti" i jaka. Ništa! Idemo se pripremiti za uzvrat! Ujedno čestitke treneru i ekipi na borbenosti, rezultatu, utakmici. :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2013. u 23:56
    šteta gola ali bravo rijeka!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2013. u 23:24
    taman rezultat za ispasti :S
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2013. u 23:13
    bravo Rijeka!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.08.2013. u 21:55
    Šteta za primljeni gol...
    Obrisan korisnik