Europska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 01.08.2013, 21:00 h, Gradski stadion u Poljudu, gledatelja: 25.000
Suci: Eitan Shmuelevitz, Nissan Davidy, Sharon Eyal (svi Izrael)
Hajduk
Hajduk
0:1(0:1) Dila Gori
Giorgi Iluridze 23'
Dila Gori

Hajduk napadao, a Gruzijci zabili za minimalnu prednost uoči uzvrata, obje momčadi završile s desetoricom

S Poljuda:Vedran Babić • četvrtak, 01.08.2013.
Hajduk napadao, a Gruzijci zabili za minimalnu prednost uoči uzvrata, obje momčadi završile s desetoricom
Foto: Duje Bonačić

Pred oko 25.000 gledatelja na Poljudu Hajduk je doživio poraz u trećem pretkolu Europske lige protiv gruzijske Dile iz Gorija. Iako su tijekom cijele utakmice imali više od igre, Bijeli za razliku od svog suparnika nisu uspjeli realizirati svoje šanse pa na uzvrat putuju sa zaostatkom od 1:0...

Dila Gori
Hajduk
Dila Gori
8
(do 73')
Pričuvni igrači
Trener
Igor Tudor
1
Nukri Revišvili
2
Teimuraz Gongadze
3
Gulverd Tomašvili
4
Otar Kizaneišvili
5
Mamuka Kobakhidze
6
Giorgi Guruli
7
Kakhaber Aladašvili
(do 62')
10
Giorgi Iluridze
22
Grigol Dolidze
(do 66')
27
David Bolkvadze
(do 88')
77
Laša Gvalia
Pričuvni igrači
9
Mihajl Gorelišvili
62'
15
Irakli Modebadze
66'
70
Giorgi Aburjania
88'
Trener
Giorgi Devdariani

Ispunjeni poljudski ambijent i sjajan navijački dekor ponovno je bio koban po Hajduk. U prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige igrači Igora Tudora izgubili su od momčadi Dila Gori iz Gruzije 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Iluridze sredinom prvog dijela. Hajduk je imao vratnicu i još nekoliko izglednih prilika, no čvrsti Gruzijci uspjeli su sačuvati praznu mrežu i uoči uzvrata koji je na rasporedu sljedećeg četvrtka imaju veliku prednost.

U drugom poluvremenu obje su momčadi ostale s igračem manje. Hajduk je svim silama tražio izjednačenje ili možda čak i pobjedu, ali nije uspio.

Što se sastava tiče, trener Igor Tudor odlučio je izvan 18 igrača ostaviti Kouassija i Anđelkovića, vjerojatno da ih poštedi s obzirom da su ionako bili načeti ozljedama. Tudor je na teren poslao dva desna beka, Mikanovića i Vršajevića. Mikanović je djelovao u obrani, a Vršajević ofenzivije, u veznom redu. Najistureniji bio je Maglica.

Hajduk je od samog početka imao veći posjed lopte, ali je teško dolazio u prilike za pogodak. Gruzijci su djelovali vrlo čvrsto i kompaktno u obrani, a iz prve prave prilike su poveli i šokirali Poljud. Igrala se 23. minuta kada je nezgodni Gongadze ostavljen sam na desnoj strani i ubacio na peterac za Iluridzea, koji je prevario Kalinića.

Unatoč primljenom pogotku, podrška s tribina poljudskog stadiona nije jenjavala. Utakmica se sve više počela otvarati pa je tako posljednjih desetak minuta prvog dijela bilo vrlo uzbudljivo.

U 34. minuti Caktaš je proigrao Vršajevića, a ovaj s pet metara iskosa promašio gostujuća vrata. Tri minute kasnije Dila je mogla doći i do drugog pogotka.

Iluridze se riješio dvojice Hajdukovih igrača i uposlio Aladašvilija, koji je bio sam pred Kalinićem, ali je htio dodati lijevo do usamljenog Dolidzea koji je bio u boljoj situaciji. Na sreću domaćih, Maloča je blokirao njegov pokušaj i lopta je završila u Kalinićevim rukama.

U samoj završnici poluvremena Hajduk je potpuno pritisnuo. Pokušali su Andrijašević i Vršajević, no najbliže pogotku bili su Maglica i Caktaš.

Maglica je prebacio gostujućeg vratara Revišvilija, a Kizaneišvili izbio s gol-crte pred nadolazećim Pašalićem. U posljednjim sekundama prije odlaska na odmor Caktaš je s gotovo 30 metara zatresao vratnicu.

U drugo poluvrijeme Hajduk je ušao bez Andrijaševića, kojeg je zamijenio Kiš. Time je Tudor jasno dao do znanja da će nastaviti još ofenzivnije.

Sušić i Pašalić imali su nekoliko pokušaja, uglavnom iz daljine, a onda je Hajduk ostao s igračem manje. U 65. minuti Jozinović je zaradio drugi žuti karton zbog prekršaja na sredini terena kada su gosti stvarali kontranapad.

No samo pet minuta kasnije i Dila ostaje s desetoricom igrača. Drugi žuti karton pokupio je Kizaneišvili. Poljud je nakon tog isključenja "eruptirao", a Tudor je reagirao uvođenjem Bencuna umjesto Pašalića.

Do kraja utakmice Bijeli su jurišali po izjednačenje, a najbolju šansu za to propustili su u 85. minuti. Sušić je ubacio za Kiša, čiji udarac glavom Revišvili brani krajnjim naporom.

Utakmica je tako završila minimalnom pobjedom Dile, koja je sada veliki favorit za prolazak u četvrto pretkolo.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Rijeka2:1Žilina
Hajduk0:1Dila Gori
Žilina1:1Rijeka
Dila Gori1:0Hajduk

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.08.2013. u 13:46
    Da izgubili smo zbog Tudorove izjave haha.....stari aj pročitaj još jednom svoj post...znači najprije kažeš da je ovo premlada momčad a onda da je istu tu premladu momčad trebao stavit u ulogu favorita? Ima li logike? Stavljat istoj toj premladoj momčadi dodatan imperativ i pritisak je ludostNije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • The Phantom02.08.2013. u 13:21
    Izjava Tudora prije utakmice: Dila Gori je favorit.Ko je onda reka da ćemo ih nakantat?!
    The Phantom
  • Mithrandir02.08.2013. u 12:08
    Bez obzira na sve, mislim da to nije gotovo. Hajduk mi ove sezone izgleda kao momčad koja igra bolje i opasnija je u gostima nego na svom terenu.
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik02.08.2013. u 11:21
    Hajduk ovo može dobiti, nije to neka ekstra ekipa ta Dila Gori. Ali isto tako moramo biti svjesni da Hajduk može primit 3 a ne zabit niti jedan ako se previše otvore, to je nažalost realnost današnjeg mladog i neiskusnog Hajduka. Ali sa svakom tekmom su ti klinci bolji i bolji, još kad se dodaju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG02.08.2013. u 02:58
    šteta, stvarno šteta... Gruzijci imaju toliko sreće da je to ravno čudu, dvije prve tekme protiv Hajduka i Aalborga i zabe 4 gola iz 6 šuteva(!?) Valjda će ih u Tbilisiju napokon napustit sreća jer im Hajduk bez problema može zabit dva gola bez ijednog primljenog
    Lovro-ZG