Liga prvaka, kvalifikacije, 3. pretkolo, 07.08.2013, 19:00 h, Tiraspol, Stadionul Šerif, gledatelja: 13.000
Suci: Danny Makkelie (Nizozemska), Angelo Boonman (Nizozemska), Bas van Dongen (Nizozemska)
Šerif Tiraspol
Šerif Tiraspol
0:3(0:2) Dinamo
Junior Fernándes 10'
El Arbi Hillel Soudani 27'
Duje Čop 61'
Dinamo

Video: Dinamo na korak od Lige prvaka, pobjedom nad Šerifom osigurao europsku jesen

Branimir Korać • srijeda, 07.08.2013.
Video: Dinamo na korak od Lige prvaka, pobjedom nad Šerifom osigurao europsku jesen
Foto: Davor Sajko

Nogometaši Dinama plasirali su se u četvrto pretkolo Lige prvaka i time osigurali europsku jesen u Zagrebu. Nakon maksimirske pobjede od 1:0, Modri su u Tiraspolu bili još uvjerljiviji i nakon visokih 3:0 sa zanimanjem čekaju petak kada će kao nositelji u ždrijebu saznati ime posljednje prepreke do Lige prvaka.

Šerif Tiraspol
Šerif Tiraspol
Dinamo
77
Vjekoslav Tomić
15
Marcel Metoua
22
Djibril Paye
26
Miral Samardžić
33
William Thuran Celestino
90
Luvannor Henrique
19
Fernando Jesus
20
Cadu
88
Marko Stanojević
(do 14')
11
Ricardinho
(do 63')
99
Jhulliam
(do 81')
Pričuvni igrači
89
Alexandru Paščenko
14'
29
Ismail Isa
63'
14
Wilfried Balima
81'
Trener
Veaceslav Rusnac
13
(do 72')
7
(do 59')
Pričuvni igrači
Trener
Krunoslav Jurčić

Nadmoćno, uvjerljivo i efikasno Dinamo je u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka nadigrao i svladao Šerifa iz Tiraspola. Ne samo da su sačuvali prednost od jednog pogotka, nego su s tri nova uknjižili bodove koji će svakako pomoći klupskom, ali i hrvatskom koeficijentu u europskim kupovima.

Dinamo se brzo othrvao kratkom početnom pritisku Šerifa i već u desetoj minuti došao do željenog ranog pogotka. Puno je požrtvovnosti pokazao Soudani, izborio loptu na dvadesetak metara od vrata domaćina, a nakon što je lopta došla do Juniora Fernandesa, Čileanac je preciznim udarcem uz pomoć vratnice donio vodstvo Modrima.

Samo tri minute kasnije moglo je biti 2:0, kontru je povukao Soudani i uposlio Saida Husejinovića, koji je lukavim dodirom pokušao provući loptu ispod Vjekoslava Tomića, ali vratar Šerifa ipak se nije dao prevariti.

Dinamov pogodak ispuhao je nade domaćina, a u 26. minuti riješena je svaka dvojba oko pobjednika i putnika u četvrto pretkolo. Duje Čop je podvalio loptu za Josipa Pivarića, koji je s lijeve strane sjajno uočio i povratnom loptom uposlio Soudanija, a Alžirac je iz neposredne blizine zakucao u mrežu za 2:0.

Prilike Šerifa vrijedne spomena teško je nabrojiti i na prste jedne ruke, a jednu takvu složili su u posljednjoj minuti prvoga dijela kada je Kadu glavom pucao preko grede. Dinamo je na odmor mogao otići i s uvjerljivijim vodstvom jer u sudačkoj nadoknadi Tomić je ponovno spašavao Šerifa.

Šerif je potaknut "jezikovom juhom" živnuo početkom nastavka, u 52. minuti zaigranom Husejinoviću uzeli su loptu na sredini terena, no nakon udarca iz daljine Zelenika je bio na mjestu. Odmah zatim najbolju prigodu domaćina promašio je Jhulliam, uklizao je na oštar ubačaj s desne strane i s dva metra uspio promašiti loptu i praznu mrežu.

Kazna je domaćina stigla nakon sat vremena igre. Duga lopta iz Dinamove polovice stigla je do Čopa, koji se sjurio prema vratima, "vagnuo" čuvara i lijevom nogom s ruba kaznenog prostora neobranjivo pogodio donji desni kut Tomićeva gola. Samo dvije minute kasnije Čop je ponovno u prigodi, no ovoga puta Tomić je bio uspješniji i sačuvao Šerif težega poraza.

Poraz domaćina mogao je ublažiti i Luvannor Henrique, u 67. minuti prevario je Ivu Pinta i uputio udarac s petnaestak metara koji je odsjeo pored lijeve vratnice Dinamova gola.

Igralo se do kraja utakmice otvoreno, a Dinamo kombinatornom igrom superiorno čuvao loptu i često dobivao prigode zaprijetiti posve otvorenom domaćinu. Čop je u sudačkoj nadoknadi udarcem koji je otišao tik preko grede mogao do kraja poraziti domaćina, a Ismail Isa postići na gotovo identičan način postići utješni pogodak, no mreže su do kraja ipak mirovale.

Uvjerljivom pobjedom od 3:0 bit će zadovoljni i navijači i trener Kruno Jurčić, ali i napadači Dinama koje početkom sezone nije krasila posebna efikasnost.

Dinamo ima veliku prigodu treću uzastopnu sezonu izboriti ulazak u skupine Lige prvaka. Od europske elite dijeli ga još posljednja runda prednatjecanja, u kojoj će Modri zahvaljujući povoljnim rezultatima i ispadanju favorita biti nositelji.

Liga prvaka, kvalifikacije

3. pretkolo

Dinamo1:0Šerif Tiraspol
Šerif Tiraspol0:3Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • :))09.08.2013. u 06:08
    Vas dvojica mora da ste isti tip iza razlicitih nickova. Svaka cast Dinamu na svemu do sada.
    :))
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 04:02
    sramotit će sebe a ne nas,nas su osramotili naši.P.S.uživam gledat dinamo kad postavlja rekorde u ligi prvaka.Najgori klub u povijesti Lige Prvaka.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 12:11
    nisi zasližio ni minus...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 11:52
    Dinamo jučer odličan, čak me i Pivarić ugodno iznenadio. Osvrnuo bih se na pitanje stopera, mislim da će Kruno koristiti Leku kao zamjenu na toj poziciji. Znamo da Jerko više nije toliko brz i sve u igri rješava na postavljanje.
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir08.08.2013. u 11:39
    Odlićna igra dinama i sigurna i rutinirana pobjeda. Ali ima jedna druga stvar, a to je da dinamo NEMA DOVOLJNO stopera. To se fino jučer vidjelo kada je Addy izašao zbog ozljede. Netko se ozljedi(ili kartoni), a dinamo ostane na 2 stopera. dinamo pod hitno MORA dovesti stopera. I to nekog za koga... [više na forumu]
    Mithrandir