Nogomet

Fernandes: "Nije bitno što sam zabio, važno je da smo prošli dalje"

Branimir Korać • srijeda, 07.08.2013.
Fernandes: "Nije bitno što sam zabio, važno je da smo prošli dalje"
Foto: Davor Sajko

Dinamo je rutinski odradio posao u trećem pretkolu Lige prvaka. Nakon samo rezultatski teških 1:0 u Maksimiru, u Moldaviji je slavio s 3:0 i potvrdio da je puno bolja momčad od tamošnjeg prvaka Šerifa...

Bez obzira što je u Zagrebu lomio Šerif do same završnice i pobjedu upisao zahvaljujući golu u 89. minuti, već tada je bilo jasno da je Dinamo bolja i ozbiljnija momčad od Šerifa. Potvrdio je to i u uzvratu u Tiraspolu.

Mrežu domaćina načeo je rano, već u desetoj minuti lijepim golom Junior Fernandes.

Josip Šimunić: "Ostvarili smo ono po što smo i došli u Moldaviju, potvrdili smo da smo bolji i ostvarili smo prolaz. Dobro je što je Maribor eliminirao Apoel pa smo nositelji u ždrijebu, ali ne smijemo se zavaravati jer laganih protivnika nema. Bilo bi čudno da ima takvih u ovoj fazi natjecanja."

"Znali smo da će biti teško, ali smo isto tako znali da smo bolji protivnik i da smo bliže prolazu. Mislim da je on posve zaslužen. Moj gol nam je olakšao posao, ali nije važno što sam ja zabio, važno je da smo mi prošli dalje", skromno je rezonirao za Dinamovu stranicu Čileanac koji igra iz utakmice u utakmicu sve bolje.

Kruno Jurčić nije imao previše prigovora na igru svojih igrača. Ono što ga je malo zasmetalo je izostanak rutine u pojedinim trenucima.

"Zadovoljni smo jer smo potvrdili da smo bolja momčad i zasluženo prolazimo dalje. Imali smo bolja i lošija razdoblja u igri, ali smo uglavnom dominirali i zaslužili prolaz. Volio bih da smo u nastavku bili malo mirniji jer će nam trebati ponekad više te rutine u igri. Što se tiče ždrijeba, očekuje nas pet momčadi koje nisu slabe, neke dobro poznajemo, ali naravno da mi je drago što smo nositelji i ipak možemo igrati protiv nešto lakšeg protivnika iako više nema slabih", dodao je Jurčić.

Dobru utakmicu odigrao je Josip Pivarić koji je ujedno bio i asistent za drugi pogodak svoje momčadi.

"Možemo slobodno reći da je bolja momčad otišla dalje. Pokazali smo to u obje utakmice i sada se idemo pripremiti za play-off. Protiv nekih od tih momčadi smo već igrali, vidjet ćemo što će nam donijeti petak.

Među strijelcima je ponovno bio i sjajni Alžirac Hilal Soudani koji je osim toga ponovno odradio i dobru utakmicu.

"I u Zagrebu i ovdje smo mogli postići nekoliko pogodaka više, ali nema veze. Prolaz se računa, potvrdili smo da smo bolji protivnik i sada s nestrpljenjem očekujemo petak i ime novog protivnika."

Liga prvaka, kvalifikacije

3. pretkolo

Dinamo1:0Šerif Tiraspol
Šerif Tiraspol0:3Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir08.08.2013. u 11:44
    Fernandes je strašno brz i igra iz utakmice u utakmicu sve bolje.......
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 10:56
    4th Qualifying Round for Champions (10 teams)Seeded teams coef. Unseeded teams coef. ------------------------ --- ---------------- ------------------------ --- ---------------- FC Basel *3 Sui 59.785 Austria Wien *3 Aut 16.575 Celtic ** Sco 37.538 Legia Warsaw ** Pol 13.650 Steaua Bucuresti ** Rom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 10:20
    bravo Dinamo! Maribor ili Shakhter mi se čine najbolji izbor, a sa svima se svakako da igrati, i Dinamo će biti favorit, dobro izgleda Dinamo na terenu, a to je najbitnije!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2013. u 09:29
    Može sve osim Ludororeca, još se sjećam one lanjske tekme gdje je Vida napravio čudo u 98' minuti. VIDA ... http://www.youtube.com/watch?v=C9phNCXkhBM
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG08.08.2013. u 09:07
    Šahter, Maribor, Austria, Legia i Ludogorec.
    Lovro-ZG