Europska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 08.08.2013, 18:00 h, Tbilisi, stadion Lokomotive, gledatelja: 10.000
Suci: Tamas Bognar, Berettyán, Lemon (svi Mađarska)
Dila Gori
Dila Gori
Grigol Dolidze 82'
1:0(0:0) Hajduk
Hajduk

Hajduk u Tbilisiju promašio svoje šanse i završio europsku priču

Bernard Jurišić • četvrtak, 08.08.2013.
Hajduk u Tbilisiju promašio svoje šanse i završio europsku priču
Foto: Duje Bonačić

Hajduk ipak nije uspio probušiti gruzijsku "ljušturu" i ni nakon 180 minuta nije pronašao put do mreže Dile iz Gorija. 82 minute u Tbilisiju je stajalo 0:0, kada su domaćini dočekali jednu munjevitu kontru i stavili točku na i Hajdukove europske sezone...

Dila Gori
Dila Gori
Hajduk
1
Nukri Revišvili
6
Giorgi Guruli
49
Alexandre Kvahadze
2
Teimuraz Gongadze
3
Gulverd Tomašvili
5
Mamuka Kobahidze
7
Kahaber Aladašvili
(do 79')
27
David Bolkvadze
(do 86')
77
Laša Gvalia
10
Giorgi Iluridze
15
Irakli Modebadze
(do 77')
Pričuvni igrači
9
Mihajl Gorelišvili
77'
22
Grigol Dolidze
79'
70
Giorgi Aburjania
86'
Trener
Giorgi Devdariani
32
(do 63')
Pričuvni igrači
Trener
Igor Tudor

Hajduk je u Gruziju doputovao pun optimizma temeljenog na solidnoj predstavi u prvoj utakmici koja je rezultirala minimalnom pobjedom Dile. Domaćini su i u Tbilisiju krenuli oprezno, prepustivši Splićanima loptu na otvaranju susreta.

No, nisu Hajdukovci uspjeli složiti neku opasniju prigodu osim nekoliko pokušaja Vršajevića iz velike udaljenosti. Domaćini su prvi put opasnije prešli centar u 24. minuti i odmah imali "zicer". Maloča je u posljednji trenutak blokirao udarac Iluridzea s desetak metara.

Od tog trenutka okrenuo se i odnos snaga na travnjaku. Dila je postajala sve otvorenija i opasnija, ali opasne pokušaje Iluridzea i Gvalije vratar Kalinić uspješno je zaustavljao. Na poluvrijeme se otišlo bez pogodaka.

U drugi dio Hajdukovci su izašli odlučniji i opet preuzeli konce igre. Vrtjeli su Splićani dugo loptu oko kaznenog prostora Dile, slično kao i u splitskoj utakmici, a Caktaš i Andrijašević promašili su vrlo dobre prigode. Caktaš je loše pucao glavom u srcu kaznenog prostora, a Andrijašević je umjesto udarca u 68. minuti krenuo u dribling i upropastio najbolju prigodu dotad.

Dila se opet povukla u svoju ljušturu i vrebala pravu prigodu za kontru. Jedna takva se dogodila u 65. minuti kad je Lovre Kalinić skinuo zicer Modebadzeu glavom s pet metara.

Hajduk je nastavio napadati, a najbolju prigodu na utakmici dočekao je u 73. minuti. Mujan je snažno povukao kroz sredinu i opalio vanjskim felšom, dugo je lopta letjela, prošla Revišvilija, ali od grede se odbila u gol-aut.

Posljednju prigodu za vodstvo Splićani su imali u 81. minuti kad je Caktaš dobro izveo slobodan udarac s 20 metara, ali je Revišvili uspio odbiti loptu u korner.

Nakon splitskih promašaja Dila je dočekala svoj trenutak. Tri minute nakon što je ušao Grigol Dolidze je dobio duboku loptu ispred kaznenog prostora, "zavaljao" Hajdukove stopere i lijepim vanjskim felšom od vratnice poslao loptu u mrežu.

Bila je to konačna presuda Hajdukovim europskim ambicijama za sezonu 2013/14. Dila ide u 4. pretkolo Europske lige, a Hajduk se vraća domaćim obvezama.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Rijeka2:1Žilina
Hajduk0:1Dila Gori
Žilina1:1Rijeka
Dila Gori1:0Hajduk

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir09.08.2013. u 12:56
    Potpuno zaslužena pobjeda Dile. Bez obzira na ograničenosti u kvaliteti, izvlače iz sebe maksimum. Igraju momčadski, taktički organizirano s puno trke i agresivnosti(borbenosti). Dancima su dali 3 komada, Hajduka pobjedili u oba 2 utakmice i zanimljivo je da u 4 europske utakmice nisu primili niti... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 08:20
    Kad pomisliš da ne može gore, evo dil gore!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 08:03
    jedini igrač koji odskače je kouassi, a on je došao iz afrike, nitko drugi ne pokazuje više od solidnog do lošeg i nema tu neke extra klase koja ostavlja bez daha, to je realnost. sve priče o hajdukovoj školi padaju u vodu kao i sam hajduk zbog financija. ako netko misli da za mlađe uzraste ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 07:03
    U hajduku ima potencijala (kuasi, mujan,kalinić, mikanović, anđelković) , ali da mi je znat koja ce budala platit malocu 3 mil. posli ovakve utakmice, gdje milovic pokraj njega izgleda ka extra klasa.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2013. u 07:01
    Nije išlo, ovi su jednostavno dobri u tom svom stilu igre. Hajdukovcima se ne može zamjeriti nedostatak želje, dečki su se trudili, ali bili su prilično nemoćni kad bi prišli na 20-ak metara od gola i zabili se u gruzijski autobus. Ako bih morao tražiti krivca, to bi bio Tudor jer nisam stekao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik