MAXtv Prva liga, 6. kolo, 17.08.2013, 19:00 h, Zagreb, Stadion u Kranjčevićevoj, gledatelja: 4.000
Suci: Fran Jović, Igor Krmar, Andrija Olujić, Ivica Modrić, Igor Pristovnik, Dalibor Mlakar (svi Zagreb)
Dinamo
Dinamo
Jozo Šimunović 9'
Junior Fernándes 59'
2:1(1:0) Lokomotiva
Ante Puljić 78'
Lokomotiva

Video: Dinamo i deseti put zaredom bolji od Lokomotive, vratio se Sammir

Josip Tolić • subota, 17.08.2013.
Video: Dinamo i deseti put zaredom bolji od Lokomotive, vratio se Sammir
Foto: FaH

U prvoj utakmici šestog kola MAXtv Prve lige Dinamo je svladao Lokomotivu 2:1 u gradskom derbiju odigranom na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Rano je vodstvo Modrima donio Jozo Šimunović, prednost početkom nastavka podebljao Junior Fernandes, a završnicu je uzbudljivom učinio Ante Puljić pogotkom glavom 12 minuta prije kraja. Ipak, maksimirski sastav uzeo je sva tri boda.

Deset od deset. Nogometaši Lokomotive niti u ogledu šestog kola MAXtv Prve lige nisu uspjeli izvući barem bod iz ogleda protiv Dinama. Dvoboj koji je najavljivan kao šlager kola zbog stopostotnog učinka nogometaša Tomislava Ivkovića završio je minimalnom pobjedom maksimirske momčadi koja je na stadionu u Kranjčevićevoj prvi put odigrala službenu utakmicu kao domaćin.

Već su uvodne minute utakmice pokazale da ova dva protivnika nemaju potrebu za ispitivanjem snaga; krenulo je žestoko s obje strane. U četvrtoj minuti mladi Marko Pajač nagovijestio je dobru predstavu udarcem s 25 metara koji je prohujao pokraj lijeve vratnice, a nedugo potom El Soudani je bio u čistoj situaciji matirati Dominika Picaka, ali novi reprezentativni čuvar mreže obranio je njegov udarac.

Iz udarca iz kuta koji je uslijedio pao je i prvi pogodak. Izveo ga je Zvonko Pamić i ubacio na prvu vratnicu gdje je Jerko Leko nogom prenio loptu prema petercu, a tamo, na drugoj vratnici, Jozo Šimunović viši je u skoku od Tomislava Barbarića i glavom posprema loptu u nebranjeni dio mreže za 1:0.

Pogodak je razigrao Modre u njihovoj prvoj službenoj domaćoj utakmici na stadionu u Kranjčevićevoj; odmah nakon toga pucao je Soudani iz daljine, Picak ponovno obranio, a u strijelce se mogao upisati i Junior Fernandes, no i njegov je šut zaustavljen.

Dosta propusna momčad Lokosa u zadnjoj liniji stvarala je, međutim, probleme Modrima u napadu. Nikola Matas prisilio je strijelca Šimunovića da zabije gol u vlastitu mrežu, ali se prethodno nalazio u zaleđu, a Josip Šimunić u jednoj je akciji po lijevom boku triput izbijao loptu i spasio momčad brzog poravnanja rezultata.

Do kraja poluvremena uglavnom je napadala momčad Krune Jurčića. Fernandes je pokušao glavom, Soudani, Leko i Čop nogom, sve je zaustavila gostujuća obrana u kojoj je prednjačio sjajni Dominik Picak. Najbolja šansa za izjednačenje ružičastima je propala devet minuta prije odmora kad je iz slobodnjaka iskosa Marko Pajač pokušao izravno ugroziti gol Dinama, ali Oliver Zelenika vršcima je prstiju prebacio loptu u korner.

Ni predah nakon kraja poluvremena nije mogao zaustaviti inicijativu Dinama. Opirala se Lokomotiva desetak minuta; promašio je Čop iz daljine, a potom je Soudani bio izblokiran, a u 59. minuti pao je i drugi, odlučujući pogodak.

Sve je počelo od oduzimanja lopte Josipa Pivarića na lijevoj strani, potom ju je dobio Husejinović, prošao nekoliko igrača i uposlio Fernandesa, a čileanski Brazilac fino gađa suprotni kut iskosa i zabija svoj prvijenac u MAXtv Prvoj ligi.

Mogao je već u sljedećoj akciji okruniti dobro razdoblje u igri Modrih još jednim golom, ali izblokiran je nakon minijature u kaznenom prostoru.

Nedugo potom dogodio se i dugoočekivani trenutak po prijatelje Dinama; na teren je Jurčić poslao Sammira koji je već u uvodnim minutama pokazao da nije zaboravio igrati unatoč dugoj pauzi zbog ozljede. Uposlio je Soudanija na petercu u 68. minuti, Alžirac je pokušao izvesti škarice, ali nije se najbolje snašao. Potom je i on napustio teren, a priliku dobio Alen Halilović.

Opasno su živjeli Modri točno na sredini nastavka kada je Marko Pajač s ruba kaznenog prostora bio za koji centimetar neprecizan, no spasa nije bilo deset minuta poslije. Zamjena Samateh odlično je prošao po desnom boku i ubacio na peterac za Antu Puljića, a bivši igrač Dinama glavom precizno od vratnice pogodio za 2:1.

Imali su Lokosi u sudačkoj nadoknadi uzeti prvi (!) bod Dinamu ikad, ali Marko Pjaca loše je namjestio nišanske sprave kada mu je u noge na rub kaznenog prostora došla jedna odbijena lopta. Dinamo je na kraju ipak slavio sasvim zasluženo i na miru se može posvetiti ogledu protiv Austrije Beč u Ligi prvaka, sa spoznajom da se i Sammir vratio u kadar.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199018.08.2013. u 16:17
    da je Lokomotiva Dinamova filijala, suvisno je spominjat, u međusobnin njihovin pustavanjima utakmica ne bi, glupo je grišit dušu, ispada da je pobjeda dinama u svakoj takvoj utakmici namistena, ko da dinamo nije najjaca ekipa u nas koja sa svima na kraju ima pozitivan skor pa ono...al mi je... [više na forumu]
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik18.08.2013. u 14:03
    A ovo s Barbarićem kod prvog gola - mislio sam da je komentar El Pistolera navijački i subjektivan - ali kada sam pogledao, pa dalo bi se prokomentirati.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2013. u 13:59
    ...Beaver - prvo: rekao sam ovlasti van terena, a ne na terenu; drugo: vezano za odogodu ne znaš da je Hajduk predložio da se svejedno igra u navedenom terminu, te je spreman nastupiti bez četvorice igrača, ali uz uvjet da ne igraju ni Lokomotivini reprezentativci. Taj prijedlog nije prošao, pa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2013. u 13:31
    Upravo gledam snimku prvog gola i jebeš mi sve ako Barbarić ne bi odnio i loptu i igrača u ovakvom skoku u 99 od 100 slučajeva, ali ovaj put se nije baš nešto pretrgnuo da skoči. Rezultat mi nije čudan jer Lokomotivu je samo sreća dosad izvlačila uz još malo sudačke pomoći, čudno bi mi bilo jedino... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2013. u 10:24
    Dokazano imate sve ovlasti u ligi van terena, i dokazano sve to vodi Mamić, a silno ste protiv njega. Da ga nema, bili biste u istim, a vjerojatno gorim jadima od Hajduka. Zato molite Boga za njega i da vam ga Bog podrži...
    Obrisan korisnik