Nogomet

Jurčić: "Nade uvijek ima i mi idemo odigrati otvoreno u Beč"

Iz Maksimira: Ante Dubravac • srijeda, 21.08.2013.
Jurčić: "Nade uvijek ima i mi idemo odigrati otvoreno u Beč"
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Dinama doživjeli su težak poraz u prvom susretu četvrtog pretkola Lige prvaka od Austrije iz Beča. Iako je Dinamo bio nazivan favoritom u ovom dvoboju gosti su u Maksimiru slavili rezultatom 2:0.

U tvrdoj i ne pretjerano lijepoj utakmici Dinamo je poražen od Austrije s 2:0 te je svoje šanse za ulazak u treću uzastopnu Ligu prvaka sveo na minimum.

"Bio sam veliki optimist i nadao sam se puno boljem raspoloženju. Još uvijek mislim da smo bolja momčad od Austrije. Znao sam da ćemo padati u završnici jer imamo puno nedovoljno spremnih igrača," izjavio je nakon susreta Krunoslav Jurčić.

"Mi imamo momčad koja mora zabiti pogodak da nas psihički podigne i da time nadoknadimo fizički manjak. Imamo neke igrače koji ne mogu odgovoriti nivou Lige prvaka."

Unatoč porazu Jurčić vjeruje da je prolaz još uvijek moguć: "Nade uvijek ima i mi idemo odigrati otvoreno u Beč, a prije svega moramo slaviti u Koprivnici da podignemo atmosferu."

Jurčić se i kritički osvrnuo na neke igrače: "Moram priznati da sam od nekih igrača u sredini očekivao više jer su nam oni zatvorili bokove pa je u sredini bilo dosta mjesta. Mi smo imali šanse u prvom poluvremenu, a kasnije je sve bilo na strani gostiju."

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Šahter Karagandi2:0Celtic
Viktoria Plzeň3:1Maribor
Lyon0:2Real Sociedad
Paços de Ferreira1:4Zenit
PSV Eindhoven1:1Milan
Dinamo0:2Austria Beč
Ludogorec Razgrad2:4Basel
FCSB1:1Legia Varšava
Schalke 041:1PAOK
Fenerbahçe0:3Arsenal
Austria Beč2:3Dinamo
Basel2:0Ludogorec Razgrad
Legia Varšava2:2FCSB
PAOK2:3Schalke 04
Arsenal2:0Fenerbahçe
Zenit4:2Paços de Ferreira
Maribor0:1Viktoria Plzeň
Celtic3:0Šahter Karagandi
Real Sociedad2:0Lyon
Milan3:0PSV Eindhoven

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.08.2013. u 11:58
    Bitno je da je Jurčić 3x za korimilom Dinama... Još jedan otkaz i dostigao je Ćiru na prvom mjestu, a to nije mala stvar... Sad je u društvu Lončarevića koji je također sakupio 3 otkaza...
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199022.08.2013. u 02:29
    na stranu sve mamićevske i antimamićevske priče i teorije, ovo je čisti nogometni poraz Jurčića. na njegovom terenu s njegovin klubon ga je potuka neiskusniji trener, koji je u aktualnom klubu par miseci tek s jeftinijon ekipon.znan da je sad lako nakon bitke lako analizirat i pametovat, i da... [više na forumu]
    Hrvoje1990
  • cib250622.08.2013. u 00:12
    Strašno kakva očajna taktika,pa i laik vidi da Husejinović i Pamić ne mogu odgovoriti zahtjevima LP,a oni igraju u srcu momčadi.Dakle najvažnija komponenta momčadi(sredina) u njegovoj taktici nepostoji i igra se okolo naokolo,samo ne u dubinu...Žalosno je samo što u njegovim zamislima ni Ronaldinho... [više na forumu]
    cib2506
  • Mihalj22.08.2013. u 00:06
    koji dobar trener bi tolerirao mamića i njegovo upadanje u svlačionicu i slično? čak i da istrese 10 milja za dobrog trenera taj bi trajao kao i svi ostali.. vrlo kratko.
    Mihalj
  • Ljuke22.08.2013. u 00:04
    nista od Kljukija u Becu, dobio otkaz cirkusant...jaka mi je Mamiceva logika, tesko je ruku u dzep zavuci i iskesirati za normalnog trenera, ali kad je 10 laganih milijuna na kocki, naci ce se dobar trener lolo! bar se nadam da ce biti dobar....
    Ljuke