Europska liga, kvalifikacije, 4. pretkolo, 22.08.2013, 20:30 h, Stadion na Kantridi, gledatelja: 12.000
Suci: Bas Nijhuis, Rob van de Ven, Charles Schaap (svi Nizozemska)
Rijeka
Rijeka
Leon Benko 74'
Zoran Kvržić 87'
2:1(0:0) Stuttgart
Vedad Ibišević 89'
Stuttgart

Riječani pružili najljepši mogući poklon svojim navijačima, u Njemačku s pogotkom prednosti

Ivan Pavić • četvrtak, 22.08.2013.
Riječani pružili najljepši mogući poklon svojim navijačima, u Njemačku s pogotkom prednosti
Foto: FaH

Pred prepunom Kantridom Rijeka je pobijedila njemačkog velikana Stuttgart, u utakmici u kojoj su ipak bili u podređenom položaju većinu utakmice, ali su iz svojih prilika uspjeli postići dva pogotka. Na kraju su ipak primili jedan pogodak, ali i ova pobjeda će ući u jedne od povijesnih pobjeda pod Kantridom.

Stuttgart
Rijeka
Stuttgart
99
(do 61')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek
1
Sven Ulreich
2
Gotoku Sakai
3
Daniel Schwaab
7
Martin Harnik
(do 84')
8
Moritz Leitner
9
Vedad Ibišević
15
Arthur Boka
18
Cacau
(do 69')
20
Christian Gentner
21
Cristian Molinaro
24
Antonio Rüdiger
Pričuvni igrači
44
Alexandru Maxim
69'
25
Mohammed Abdellaoue
84'
 
Trener
Bruno Labbadia

Od samog početka igralo se visokim ritmom, a već u šestoj minuti Rijeka je došla do svoje najbolje prilike u prvom poluvremenu.

Kvržić je dodao do Tomečaka koji je nabacuje na peterac gostiju. Benko neometan puca prema golu gostiju, ali Ulreich sjajnim refleksom uspijeva sačuvati svoju mrežu. Već u sljedećoj minuti uzvratio je Stuttgart. Udarcem s 20 metara priprijetio je Cacau, ali Vargić je koncentriran.

U 15. minuti još jedna dobra prilika za Rijeku. Benko je s lijeve strane dobro ubacio na drugu vratnicu, ali Kvržić nije najbolje zahvatio loptu. I u 22. minuti Kvržić je nakon udarca iz kuta dobro pucao glavom, ali lopta je otišla metar od vratnice.

Harnik je u 28. minuti pogodio okvir gola Rijeke. Udarac s 20 metara dirao je lijevu vratnicu, a lopta se odbila u gol-aut.

Zadnjih 15 minuta prvog poluvremena Stuttgart je zagospodario terenom, a Rijeka je fizički pala. Iako je bio bolji Stuttgart nije uspio stvoriti ozbiljniju akciju, osim kada je Cacau probao pronaći s gol-aut linije suigrača na petercu, ali uspjeli su Riječani riješiti situaciju u svoju korist. Zadnju ozbiljniju akciju u prvom poluvremenu imali su domaći igrači. Sharbini je lijepo na lijevoj strani iz ravnoteže izbacio svog čuvara i uputio povratnu loptu u šesnaesterac gostiju, ali nitko od suigrača nije uspio doći do lopte.

Drugo poluvrijeme je počelo ubačajem Tomečaka za Benka, ali napadač Rijeke bio je zamalo kratak za udarac glavom. Idućih 20-ak minuta i dalje je Stuttgart imao inicijativu, ali nikako nije uspijevao doći do dobrih prilika.

Tek u 67. minuti Leitner je s 18 metara dobro pucao, ali Vargić je lijepo obranio. I u svoj toj inicijativi gostiju do pogotka su prvi stigli Riječani.

U 74. minuti Tomečak je imao nešto više prostora na desnoj strani, prebacio je loptu na lijevu nogu i milimetarski naciljao Benka koji glavom postiže pogodak za vodstvo i veliku euforiju na Kantridi.

Nakon pogotka opet je Stuttgart krenuo pritiskati Rijeku, ali Rijeka je imala raspoloženog Vargića. Prvo je riječki vratar obranio udarac Harnika s 20 metara odbivši loptu u korner. U 81. i 82. minuti Vargić je spasio dvije sjajne šanse Stuttgarta. Prvo udarac Ibiševića, a nakon toga je obranio stopostotnu priliku Maximu. Harnik je s lijeve strane pronašao Maxima na deset metara od gola Rijeke, Maxim lažnjakom izbacuje Tomečaka i ostaje neometan te dobro puca prema Vargiću koji sjajno brani i spašava vodstvo Rijeke.

Rijeka pod pritiskom još jednom dovodi svoje navijače u euforiju. Polukontru su u 87. minuti pokrenuli Kvržić i Benko, Kvržić proigrava Benka koji izlazi sam pred Ulreicha, ali ne puca po golu nego pronalazi Kvržića u šesnaestercu gostiju koji postiže pogodak za udvostručenje vodstva.

Ipak, u 89. minuti nastala je gužva u šesnaestercu Rijeke, pokušali su se obraniti Riječani, ali lopta je došla do Gentnera koji šalje loptu na peterac gdje najbolje reagira Ibišević i smanjuje vodstvo domaćina.

Iako su Riječani tražili zaleđe, Ibišević ipak nije bio u zaleđu. Šteta zbog pogotka Stuttgarta, ali Rijeka će u uzvratu imati šansu za potvrdu lijepe ljetne priče.

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Rijeka2:1Stuttgart
Stuttgart2:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.08.2013. u 21:31
    Bravo Rijeko, 1000 puta bravo, mislim da nemamo baš puno šanse u Njemačkoj ali daj Bože da sam u krivu! Gledao sam tekmu na TV-u i jedino mi je žao što Rijeka nije bliže pa da sam mogao doći i pogledati tu tekmu! Atmosfera na stadionu me vratila u neka ljepša vremena kada je i naš "pokojni" Varteks... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.08.2013. u 16:27
    Lijepo su igrali, i atmosfera je bila odlicna. Bas simpaticna ekipa.
    Obrisan korisnik
  • johnny00823.08.2013. u 14:02
    Vargica u repku!
    johnny008
  • Mithrandir23.08.2013. u 13:22
    Sve čestitke Rijeki na zasluženoj pobijedi. Velika šteta za ovaj primljeni gol(zamalo i drugi) u finišu. Problem je jer se to događa već na 3 utakmici(oba puta protiv žiline). Rijeka ima sve u svojim rukama/nogama i onda primi gol i dovede sve u pitanje. Da je ostalo 2:0 po viđenome potpisao bih da... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik23.08.2013. u 09:26
    svaka čast rijeci na prikazanome! čestitke i izvrsnoj publici! šteta za gol koji su primili, mogao bi biti koban:( ali za razliku od dinama, borili su se, a kek je pokazao što znači dobar trener za momčad!jedan detalj....nevjerojatno je kako sve naše momčadi nakon 75-te minute fizički padaju! to je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik