Nogomet

Kustošija slavila u Krapini, Gorica sa 6:0 torpedirala Moslavac

Ivana Strahija • utorak, 27.08.2013.
Kustošija slavila u Krapini, Gorica sa 6:0 torpedirala Moslavac
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U utorak je počelo novo izdanje Kupa, a odigrane su dvije utakmice pretkola, u kojem su prolaz među 32 najbolja već izborili Kustošija i Gorica.

Gorica, koja je u sezonu 2. HNL krenula porazom i pobjedom, prošla je u 16-inu finala Hrvatskog kupa. Dvojbi oko pobjednika nije bilo, konačni rezultat od 6:0 dovoljno govori o tome.

Domaćinima u Velikoj gorici trebalo je dvadesetak minuta da se pošteno zagriju, a onda pogoci padaju kao "po špagi". Mrežu iza Marka Pleše načeo je u 21. minuti Mateo Panadić, a tri minute kasnije na 2:0 diže Denis Cerovec.

Prije odlaska na odmor, Karlo Težak i Josip Majić postavljaju rezultat na 4:0, a po povratku na travnjak svoje su pogotke pridodali još i Nikola Lovrić te Kristijan Mandić.

U Krapini pak je pobjeda otišla gostima, koji su slavili s 4:1. Prvo poluvrijeme pripalo je u potpunosti gostima, pošto Marko Šoljić i Kristijan Dominović postavljaju 0:2 do isteka 45. minute, no Zagorec se vraća u igru pogotkom Tomislava Kantolića u 49. minuti.

S 1:2 na semaforu Kustošija je u neugodnoj situaciji, no nju opet rješava Dominović, koji u 58. minuti pogađa za 1:3. Mreža Elmara Hadžića, golmana Zagorca, probušena je još jednom u 75. minuti, a Dominović je došao do hat-tricka.

Loša situacija za domaće je postala još teža kad je u 79. minuti isključen strijelac Kantolić, direktnim crvenim kartonom kojeg mu je sudac Tomislav Bionda udijelio zbog udaranja jednog od protivničkih igrača rukom u lice.

Hrvatski nogometni kup

1. pretkolo

Zagorec1:4Kustošija
Gorica6:0Moslavac
Zelina7:5 **Croatia Grabrovnica
Podravina3:1 *Imotski
Drava N. Podravski3:0Novalja
Opatija2:3Lučko
Mladost Ždralovi1:2 *Marsonia
Međimurje4:3Lekenik
Torpedo Kuševac9:0Omladinac N. Grad
Novigrad5:0Mladost Palinovec
Slavonija2:0Graničar Županja
Radnički Mece3:5Suhopolje
Zagora6:3Ogulin
Borac Imbriovec2:5Zmaj Blato
Jadran Poreč3:2 *Bobota Agrar
Zadar5:0Plitvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Showballs29.08.2013. u 02:28
    Ija ija, Kustošija! :)
    Showballs