Hrvatski nogometni kup, 1. pretkolo, 28.08.2013, 16:00 h
Međimurje
Međimurje 4:3 Lekenik
Lekenik

U Međimurju potop i četiri penala, Čakovčani s desetoricom prošli dalje

Ivana Strahija • srijeda, 28.08.2013.
U Međimurju potop i četiri penala, Čakovčani s desetoricom prošli dalje
Foto: Ivana Strahija

Po uistinu teškom vremenu, prolomu oblaka uz vjetar, odigrano je pretkolo Kupa u Čakovcu, a domaće je Međimurje zaslužilo prolaz među 32 najbolja...

Na SRC Mladosti u Čakovcu pravi potop danas poslijepodne, onaj iz oblaka, ali i onaj golova, a ni jedan vratar nije bio pošteđen vađenja lopte iz mreže. No, susret se, po mišljenju mnogih, uopće nije ni trebao igrati koliko je jaka bila kiša koja je padala, no iako su domaćini predložili da se susret odgodi, gosti na to nisu pristali, a sudac Ivan Kumpar procijenio je da će se ipak igrati.

Ne čudi stoga što su golovi padali iz prekida, jer je normalna nogometna igra bila apsolutno nemoguća. U 19. minuti dosuđen je prvi kazneni udarac, no Lekenikov Željko Kovačević nije uspio matirati Deana Šafarića s 11 metara.

U 21. minuti domaće je u vodstvo doveo Gordan Golik, no gosti izjednačuju dvadesetak minuta kasnije, iz penala kojeg ovog puta realizira Tomislav Gajdek, a onda na samom odlasku na odmor dosuđen je još jedan penal, kojeg Gajdek realizira za 1:2. Prije toga, isključen je domaći vratar Šafarić, pa je trener Damir Biškup prisiljen vaditi Davida Puclina i u igru poslati zamjenskog vratara Filipa Farkaša.

Igrač više i povoljni rezultat vjerojatno su bili glavni motiv gostiju iz Lekenika da insistiraju na nastavku utakmice, iako potop ne jenjava, ali im se to obilo o glavu.

U nastavku utakmice Jurica Vručina izjednačuje, a sjajni Golik pokazuje prvoligaški štih i pogađa za 3:2 u 76. minuti. No, gosti se ne predaju, u 82. minuti je tek ušli Perica Jakovljević zabio za 3:3.

I kad su se oni na terenu i oni u gledalištu već spremali na produžetke, gostujući vratar Luka Radošević radi prekršaj, a sudac pokazuje na bijelu točku, a hladnokrvni je egzekutor najstrože kazne Golik.

Hrvatski nogometni kup

1. pretkolo

Zagorec1:4Kustošija
Gorica6:0Moslavac
Zelina7:5 **Croatia Grabrovnica
Podravina3:1 *Imotski
Drava N. Podravski3:0Novalja
Opatija2:3Lučko
Mladost Ždralovi1:2 *Marsonia
Međimurje4:3Lekenik
Torpedo Kuševac9:0Omladinac N. Grad
Novigrad5:0Mladost Palinovec
Slavonija2:0Graničar Županja
Radnički Mece3:5Suhopolje
Zagora6:3Ogulin
Borac Imbriovec2:5Zmaj Blato
Jadran Poreč3:2 *Bobota Agrar
Zadar5:0Plitvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!