Nogomet

U Poreču, Ludbregu i Ždralovima produžeci, u Zelini jedanaesterci odlučili pobjednike Kupa

Ivana Strahija • srijeda, 28.08.2013.
U Poreču, Ludbregu i Ždralovima produžeci, u Zelini jedanaesterci odlučili pobjednike Kupa
Foto: Mišo Gulić

Drugog dana odigravanja pretkola Hrvatskog kupa mnoštvo zanimljivih susreta diljem zemlje. Lučko i Marsonia svoje su pobjede izvojevali na gostujućim travnjacima...

U Poreču se sudionik 1/16 finala Kupa doznao tek nakon produžetaka, pošto je regularni dio utakmice domaćeg Jadrana i momčadi Bobota Agrar završio s 2:2. Gosti su poveli u prvoj minuti, prije no što su se gledatelji na Velom Joži uspjeli smjestiti na svoja mjesta, a strijelac je bio Saša Berarević. No, ne treba domaćima dugo da se vrate u igru, svega pet minuta kasnije je 1:1 nakon gola Denisa Tikasa.

Na odmor sretniji odlaze gosti, koji zahvaljujući Ivanu Matijeviću dolaze do 1:2, ali je sve vraćeno na početak u 63. minuti, kad zabija Oliver Sumić. Po isteku 90. minute nije bilo drugog nego odigrati još dvaput po 15 minuta, a u 101. minuti je David Dujanić zatresao mrežu iza Davora Burcse i tako Porečanima dao razlog za veselje.


Mladost iz Ždralova odigrala je 120 minuta protiv Marsonije, ali se nije uspjela plasirati u 1/16 finala Kupa. Susret je krenuo dobro po domaće, koji do vodstva dolaze u 30. minuti, kad Daniel Vukoje radi prekršaj u Marsonijinom kaznenom porostoru, a sudac Marin Horvat pokazuje na bijelu točku. Penal uspješno realizira Mile Sučić. No, Sučić je pet minuta kasnije napravio pogrešku i skrenuo loptu u mrežu vlastitog vratara te poravnao autogolom na 1:1.

U nastavku utakmice nije bilo promjene rezultata. Igraju se stoga produžeci, no strijelci kao da nemaju svoj dan. Tek pet minuta pred kraj susreta odlučen je pobjednik, kad je Marsonijin Krešimir Trepšić poslao loptu iza leđa Dinka Gavranovića.


Podravina i Imotski su pred pet stotina gledatelja u Ludbregu prvih 45 minuta završili s 0:0, a tek su se u drugom dijelu strijelci oraspoložili. Prvo domaćini pogađaju u mrežu iza Tomislava Bašića, strijelac je bio Denis Bochl, a onda u 87. minuti izjednačuje Romeo Filipović.

To je utakmicu odvelo u produžetke, u kojima su domaćini imali više snage i spretnosti. Za 2:1 je Bašića matirao Mate Milas, a konačnih je 3:1 minutu pred kraj postavio Bochl.


U Svetom Ivanu Zelini pak ni produžeci nisu bili dovoljni da se odluči pobjednik, već su trebali biti pucani jedanaesterci. U prvom dijelu utakmice postignuta su četiri pogotka, prvo su poveli gosti golom Ivice Pavlovića, a domaćini izjednačili preko Alena Gluhaka, da bi gosti opet okrenuli na vodstvo pogotkom Alena Mrzlečkog, a domaćini izjednačili preko Andreja Vuka.

U produžecima je pao po jedan gol u svaku mrežu, strijelci su Ivica Pavlović i Jurica Kotarski, a kad je dvaput po 15 minuta završeno s 3:3 išlo se u pucanje s 11 metara, u čemu su konačno, sa 7:5, bili uspješniji domaćini.


Najuvjerljiviju pobjedu ostvario je Novigrad protiv Mladosti iz Palinovca. Međimurci su na igralištu Loco poplavljeni s pet golova, koje su u mrežu iza Daniela Marčeca zabili Elvis Beletić, Emanuel Valenta, Benjamin Tatar i dvaput Stipe Vrdoljak.

U Opatiji pak domaćima nije sreću donio domaći travnjak, jer su pobjedu odnijeli gosti iz Lučkog. Dva su gola pala u domaću mrežu prije isteka 20. minute, strijelci su bili Mladen Pelaić i Nikola Gatarić, dok domaći smanjuju preko Bernarda Šukera. U drugom poluvremenu se gosti opet odmiču na dva gola prednosti pogotkom Mihaela Sopčića, Opatija smanjuje zahvaljujući Toniju Rudanu, no Lučko uspijeva održati neizvjesnih 2:3 i plasirati se među 32 najbolja.

Iako se na prvi pogled čini da problema za domaće nije bilo u Požegi, gdje je Slavonija s dva gola otposlala Graničar iz natjecanja, treba reći da su oba gola pala s bijele točke, i to u 88. i 90. minuti susreta. Oba je penala realizirao Matias Šulc te tako odveo Slavoniju u šesnaestinu finala Kupa.

Hrvatski nogometni kup

1. pretkolo

Zagorec1:4Kustošija
Gorica6:0Moslavac
Zelina7:5 **Croatia Grabrovnica
Podravina3:1 *Imotski
Drava N. Podravski3:0Novalja
Opatija2:3Lučko
Mladost Ždralovi1:2 *Marsonia
Međimurje4:3Lekenik
Torpedo Kuševac9:0Omladinac N. Grad
Novigrad5:0Mladost Palinovec
Slavonija2:0Graničar Županja
Radnički Mece3:5Suhopolje
Zagora6:3Ogulin
Borac Imbriovec2:5Zmaj Blato
Jadran Poreč3:2 *Bobota Agrar
Zadar5:0Plitvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Marsonia29.08.2013. u 01:16
    Ajmo Marsa!
    Marsonia
  • Marsonia29.08.2013. u 01:15
    Ajmo Marsa!
    Marsonia
  • Obrisan korisnik28.08.2013. u 22:36
    Ma jok, zimikat će se za mjesto među vratnicama.Vratnice su riječ dana
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.08.2013. u 22:36
    Ne znam kako je ova osoba ušla
    Obrisan korisnik
  • Konfuzije28.08.2013. u 22:34
    Trololo, samo im želim pomoći da napišu jedan kvalitetan i točan članak, u ime lijepih prošlih vremena kad Tomek nije bio urednik i kad je ovaj portal imao neki ugled.
    Konfuzije