Europska liga, kvalifikacije, 4. pretkolo, 29.08.2013, 18:00 h, Stuttgart, Mercedes-Benz Arena, gledatelja: 30.000
Suci: Martin Hansson, Fredrik Nilsson, Joakim Flink (svi Švedska)
Stuttgart
Stuttgart
Christian Gentner 35'
Luka Marić 75' (ag)
2:2(1:1) Rijeka
Leon Benko 30'
Goran Mujanović 90'+4'
Rijeka

Video: Riječani sačuvali prednost i srušili Stuttgart, Benko i Mujanović doveli Europsku ligu na Kantridu!

Ivan Pavić • četvrtak, 29.08.2013.
Video: Riječani sačuvali prednost i srušili Stuttgart, Benko i Mujanović doveli Europsku ligu na Kantridu!
Foto: EPA

U uzvratnoj utakmici četvrtog pretkola Europa lige Rijeka je odigrala neriješeno 2:2 u gostima sa Stuttgartom i tim rezultatom plasirala se u skupine Europa lige. Pogodak za europsku jesen postigao je Goran Mujanović u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Stuttgart
Stuttgart
Rijeka
1
Sven Ulreich
3
Daniel Schwaab
4
William Kvist
7
Martin Harnik
(do 56')
9
Vedad Ibišević
12
Benedikt Röcker
15
Arthur Boka
16
Ibrahima Traore
18
Cacau
(do 73')
20
Christian Gentner
24
Antonio Rüdiger
Pričuvni igrači
19
Timo Werner
56'
25
Mohammed Abdellaoue
73'
 
Trener
Thomas Schneider
20
(do 90'+6')
99
(do 70')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek

Očekivano od samog početka utakmice Stuttgart je imao veći posjed lopte, a do prve prilike su došli već u trećoj minuti kada je Lešković zaustavio Ibiševića. Dvije minute kasnije Vargić je loše reagirao nakon kornera Stuttgarta, ali na kraju se ipak lopta odbila od Škarabota za novi korner.

U 14. minuti igrači Stuttgarta, točnije Röcker koji je pokušao izbaciti loptu, ali bilo je to dosta nezgodno po vratara Stuttgarta Ulreicha.

Idućih desetak minuta Stuttgart je i dalje napadao, ali Riječani su uspijevali obraniti sve pokušaje domaćih. U 24. minuti Traore je s lijeve strane, nakon što prošao Tomečaka, ubacio na peterac, ali Marić i Alispahić uspijevaju blokirati udarac Ibiševića. Već u idućoj minuti opet je Traore pucao s vrha šesnaesterca, ali lopta je prošla malo pored gola.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

I dok je Stuttgart napadao povela je Rijeka. Dubinsku loptu koja je išla prema golu Stuttgarta promašili su Röcker i Ulerich, a veliku pogrešku Švaba koristi Benko kojem nije bilo teško s pet metara ispratiti loptu u gol i novi pogodak u Europskoj ligi.

Slavlje Rijeke nije dugo trajalo. U 35. minuti lošu reakciju Alispahića u šesnaestercu Rijeke iskoristio je Gentner koji je s 15 metara s poda uspio pucati na gol Rijeke i izjednačiti rezultat.

Drugo poluvrijeme bilo je preslika prvog. Odmah u 46. minuti, danas najbolji Traore, traži Ibiševića u šesnaestercu Rijeke, ali napadač Stuttgarta ne uspijeva skrenuti loptu u mrežu. U 53. minuti i Rijeka je priprijetila preko Kvržića koji je s desne strane krenuo prema sredini i okušao udarac koji uspijeva obraniti Ulreich.

Nakon toga dva puta je probao Werner iznenaditi Vargića, ali oba puta vratar Rijeke je bio na mjestu. Ipak, Stuttgart je stigao do pogotka koji je poravnao rezultat iz prve utakmice, nakon što je u 75. minuti još jednom Traore s desne strane probio i ubacio oštru loptu u peterac gostiju gdje Marić skreće loptu u vlastitu mrežu.

Stuttgart je malo umirio tempo igre nakon vodstva, ali onda u 92. minuti Mujanović dovodi sve one koji navijaju za Rijeku i hrvatski sport u ekstazu.

Na centru Močinić je došao do lopte pored Traorea i sjajno gurnuo loptu naprijed za Mujanovića koji prije svih dolazi do lopte i zabija pogodak za povijest, za ostvarenje sna i za europsku jesen.

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Rijeka2:1Stuttgart
Stuttgart2:2Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.08.2013. u 13:39
    BRAVO Riječani, BRAVO ARMADA. Kad ste zabili u devedesetoj skakao sam do plafona kako zbog nogometa dugo nisam. I posebno bravo Riječankama. Uvijek su mi bile najzgodnije cure u Hrvatskoj pa i šire. Uvijek bile rokerice. Pozdrav Rijeci iz Zagreba. Slavite. Al bez opuštanja. Idemo napraviti rezultat... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.08.2013. u 10:34
    Bravo Rijeka! Hrabro, srčano i pošteno dati sve od sebe - uvijek se vrati s kamatama!P.S. Ne znam za vas ostale, ali meni fale "Packe" i mislim da bi ovaj put bilo materijala za sjajan članak... :(
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.08.2013. u 10:23
    iskrene čestitke rijeci! pokazali su hrabrost i momčadski duh u obje utakmice! ajde...u 1 tekmi može se dobiti jači protivnik i na sreću...ali u 2 tekme to više nije pitanje sreće, već ipak i znanja i hrabrosti! pozdrav iz zagreba! p.s. konačno da neka naša momčad zabije u sudačkoj nadoknadi za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • interreg30.08.2013. u 09:40
    Bravo Rijeka! Gledao sam cijelu utakmicu i da nasi dobiju u zadnjoj minuti je tako nevjerovatno dobro! (obicno na taj nacin gubimo.) Izbacili su objektivno bolju ekipu hrabrom igrom. Kapa dolje i puno uspjeha u EL!!!
    interreg
  • Obrisan korisnik30.08.2013. u 09:36
    Bravo Rijeka!!! Kapa do poda. Iskoristite ovu pozitivnu energiju maksimalno. Treba krenuti i pokušati uzeti prvenstvo.Sada je šansa. Samo treba vjerovati.Sretno u EL!!!
    Obrisan korisnik