Tenis

Donna Vekić uvjerljiva na startu turnira u Taškentu, Ukrajinka Kičenok uhvatila pet gemova

Vedran Babić • ponedjeljak, 09.09.2013.
Donna Vekić uvjerljiva na startu turnira u Taškentu, Ukrajinka Kičenok uhvatila pet gemova

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić lakoćom se plasirala u drugo kolo WTA turnira u Taškentu. Protiv ukrajinske kvalifikantice Ljudmile Kičenok izgubila je samo pet gemova...

Sa 6:3, 6:2 poslije jednog sata i 21 minute igre Donna Vekić preskočila je prvu prepreku na 235.000 dolara vrijednom turniru u Taškentu. Porazila je Ljudmilu Kičenok iz Ukrajine 6:3, 6:2.

Kičenok, 209. tenisačica svijeta, prva je stigla do breaka, no Vekić je uzvratila s dva svoja te je osvojila prvi set 6:3.

U prvom setu Vekić je ubacila samo 37% prvog servisa, no taj se postotak u drugom setu povećao (62%) pa je servis-gemove osvajala sigurnije.

Kičenok je u drugoj dionici imala samo jednu break priliku, koju nije iskoristila. Vekić je realizirala dvije od sedam. Meč je Vekić završila s točno 50% prvog servisa, na kojemu je osvajala visokih 85% poena.

17-godišnja Osječanka postavljena je za četvrtu nositeljicu turnira na kojemu je lani iz kvalifikacija dogurala do finala gdje je izgubila od Irina-Camelije Begu. Bio je to prvi turnir na kojemu je Vekić nastupila u glavnom ždrijebu na WTA razini.

U drugom kolu Vekić igra protiv 25-godišnje Bjeloruskinje Olge Govorcove, 113. tenisačice svijeta.

WTA Taškent, 1. kolo:
Vekić (Hrvatska, 4) - Lj. Kičenok (Ukrajina, Q) 6:3, 6:2

Foto: Bakhtiyar Gurbanov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac10.09.2013. u 11:58
    bravo Donna
    teniosac