Europska liga, skupina I, 2. kolo, 03.10.2013, 19:00 h, Rijeka, Stadion na Kantridi, gledatelja: 8.000
Suci: Serhiy Boiko, Voytyuk, Volodin (svi Ukrajina)
Rijeka
Rijeka
Leon Benko 10'
1:1(1:1) Real Betis
Cedric Mabwati 14'
Real Betis

Video: Rijeka remijem protiv Betisa do prvog europskog boda

Filip Han • četvrtak, 03.10.2013.
Video: Rijeka remijem protiv Betisa do prvog europskog boda
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Rijeka je na punoj Kantridi dočekala Real Betis. Domaći igrači poveli su u desetoj minuti nakon odlične akcije Tomečaka i Benka, no nažalost već nakon četiri minute gosti su uspjeli izjednačiti. Rijeka je odigrala dobru utakmicu, prvenstveno u drugom poluvremenu i može biti zadovoljna osvojenim bodom protiv favoriziranog Betisa...

Real Betis
Rijeka
Real Betis
11
(do 62')
30
(do 84')
20
(do 65')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek
1
Stephan Andersen
15
Damien Perquis
25
Jordi Figueras
18
Markus Steinhöfer
12
Didac Vila
6
Xavi Torres
21
Lorenzo Reyes
(do 58')
11
Juanfran
22
Cedric Mabwati
14
Salva Sevilla
(do 69')
16
Braian Rodriguez
(do 85')
Pričuvni igrači
20
Nosa Igiebor
58'
10
Joan Verdu
69'
19
Jorge Molina
85'
Trener
Pepe Mel

Rijeka je u utakmicu ušla vrlo rastrčano i agresivno. Već nakon minute i pol igre u prvu priliku je stigao Benko kada je uputio udarac s ruba šesnaesterca koji je je gostujući golman obranio. Betis je nakon toga preuzeo inicijativu na terenu, no deseta minuta donijela je veliko veselje domaćim igračima.

Tomečak je primio loptu na desnom krilu i lijepim ubačajem lijevom nogom pred golom pronašao nebranjenog Benka koji odličnim volejem dovodi Riječane u vodstvo, na oduševljenje pune Kantride.

Betis je nakon pogotka ponovno preuzeo posjed lopte i počeo se približavati riječkom golu, prvenstveno preko lijeve strane na kojoj se nalazio brzi Cedrick. Tomečak je radio dobar posao kako bi ga zaustavio, no već u 14. minuti riječka je obrana loše reagirala na sredini terena. Nakon slobodnog udarca došlo je do puno odbijanja od domaćih igrača lopta je došla do Cedricka koji odličnim udarcem šalje nezaustavljivu loptu pod gredu te donosi izjednačenje.

Betis je u narednih petnaestak minuta stvorio još neke prilike, no Vargić je nekoliko puta dobro reagirao i spriječio pogodak. U posljednjih desetak minuta prvog poluvremena na terenu su se više čuli sudački zvižduci nego što se igrao nogomet, pa su igrači u svlačionice otišli s nepromijenjenim rezultatom.

Na otvaranju drugog poluvremena mogla se vidjeti puno odlučnija i puno bolja Rijeka. Betis više nije toliko držao loptu u svojim nogama, pa su i domaći dolazili do nekih boljih prilika. Benkov udarac iz šesnaesterca u 50. minuti blokirala je obrana, a Riječani su još nekoliko puta sami zakomplicirali situaciju u protivničkom kaznenom prostoru s pokušajima driblinga i viškom dodavanja.

Na drugoj strani Betis više nije toliko lako dolazio do dobrih pozicija, neke poluprilike su stvorili iz prekida, uglavnom iz kornera, no nisu bili dovoljno precizni za novi pogodak. Najbolju je priliku još jednom imao Cedrick nakon kornera, ali taj je udarac otišao daleko od desne stative, te stvarne opasnosti zapravo nije bilo.

Do kraja utakmice intenzitet igre obiju ekipa je pao u odnosu na početak drugog dijela, pa nekih boljih prilika nije ni bilo. Rijeka može biti zadovoljna svojom igrom, pogotovo u drugom poluvremenu, kao i konačnim rezultatom 1:1 i prvim osvojenim europskim bodom.

Europska liga, skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Rijeka1:1Real Betis
Lyon1:1Vitória Guimarães
1Lyon 66:3+312
2Real Betis 63:2+19
3Vitória Guimarães 66:5+15
4Rijeka 62:7-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.10.2013. u 17:58
    "pati heretiče, pati...kme, kme, kme" Patim? Ne patim, zašto bih patio, znam da je moj dinamo preslab da prođe svoju skupinu i uopće nisam imao nadanja. Patite i još ćete itekako patiti vi koji se nadate da će rijeka proći...patite vi koji ste se nadali da će velika rijeka uzeti bod u portugalu, a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2013. u 17:47
    Stuttgart bio bolji, Rijeka imala sreće...Hajduk bio bolji, Rijeka imala sreće...Betis bio bolji, Rijeka imala sreće...pa kad su svi toliko bolji zašto niti jedan od njih nije pobijedio?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2013. u 11:39
    Teško se nosit s proračunima klubova liga petice, recimo "tamo neki Crystal Palace" ima u startu osiguranih 40M funti neovisno o rezultatu na terenu i krajnjem plasmanu od strane saveza za TV prava, marketing itd., kad na to zbrojis sponzore, prihode od ulaznica i ostalo ispadne da najlosiji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2013. u 11:25
    s ovim komentarom si sve rekao o svom poznavanju nogometa..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2013. u 09:17
    U svakom slučaju igraju bolje od Dinama osvojili su Bod u ovoj teškoj skupitni što nije slučaj za već spomenuti skup
    Obrisan korisnik