Nogomet

Štimac: "Večeras ću predsjedniku Šukeru ponuditi ostavku, to je moja moralna obveza"

Sportnet • utorak, 15.10.2013.
Štimac: "Večeras ću predsjedniku Šukeru ponuditi ostavku, to je moja moralna obveza"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon novog poraza hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo izbornik Igor Štimac najavio je kako će predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru još večeras ponuditi svoju ostavku.

Hrvatska nogometna reprezentacija novim je porazom zaključila kvalifikacijski ciklus za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, barem što se nastupa u skupini tiče. Slijedi neizvjesnost doigravanja, a hoće li Hrvatsku kroz njega voditi Igor Štimac zasad nije poznato. Naime, izbornik je večeras neposredno nakon utakmice najavio kako će Savezu ponuditi svoju ostavku.

"Zbog svega što se događa zadnjih nekoliko dana, igračima sam u svlačionici rekao da je moja moralna obveza ponuditi ostavku. Ja ću to napraviti još večeras, ne zato što ne vjerujem u prolaz Hrvatske na Svjetsko prvenstvo, već zbog svega što se događa oko reprezentacije", izjavio je Štimac odmah nakon utakmice za Hrvatsku televiziju.

Štimac je odbio mogućnost da je razlog ostavke "glas naroda", koji je i večeras s tribina tražio odlazak izbornika. "Povici s tribina me ne zanimaju, jer to su uvijek isti ljudi, znamo otkud dolaze i to nije razlog ponuđene ostavke, već moj moralan čin."

Na potezu je, dakle, Hrvatski nogometni savez na čelu s Davorom Šukerom, koji pred sobom ima tešku odluku. Promijeniti izbornika i šok terapijom pokušati pomoći Hrvatskoj uoči najvažnijeg ispita ove godine ili pak dati povjerenje Štimcu usprkos lošem nizu.

Što se same utakmice tiče, bila je to predstava nalik mnogima iz ovog kvalifikacijskog ciklusa. Neuvjerljiv nastup Hrvatske uz dosta pogrešaka, igra za zaborav čega je svjestan i Štimac.

"Apsolutno ne igramo dobro, ali sve što drugi rade jednostavno mi kompliciramo, posebno u završnim dijelovima akcija. Stvorimo šansu, ali nedostaje nam realizacija. Moramo analizirati sve i vidjeti u čemu je problem, jer ovi igrači koji su večeras igrali najbolje su što Hrvatska ima", kazao je Štimac.

"Škoti su nas pobijedili i u Zagrebu, oni su čvrsta momčad, puna duha, nošena publikom. Bez obzira na to mogu reći da smo dobro ušli u utakmicu, da smo dobro izgledali prvih desetak minuta, na što smo i upozoravali uoči utakmice. Međutim, opet smo pogriješili u jednoj situaciji u kojoj reprezentacija poput Hrvatske ne smije pogriješiti."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2013. u 01:57
    Ajde, hvala Bogu, konačno je smijenjen. Slažem se da ga povici s tribina nisu trebali zanimati, ali problem je što njega očito nije zanimala ni igra ni rezultat. Najgora igra i atmosfera ikad. Otto koji je imao najgoru hrvatsku repku u povijesti, je igrao bolji i ljepši nogomet, a o rezultatima da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.10.2013. u 16:07
    "Povici s tribina me ne zanimaju, jer to su uvijek isti ljudi, znamo otkud dolaze i to nije razlog ponuđene ostavke, već moj moralan čin."znamo otkud dolaze? iz Hrvatske?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.10.2013. u 14:49
    sad može opet u ilegalu i u borbu za hns protiv brenda i mamića!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.10.2013. u 12:50
    Tko ima najviše koristi od svega ovoga? Moj odgovor je: a tko bi drugi nego opet Zdravko Mamić.Prije koju godinu Štimac mu je bio ljuti protivnik, razbojnik koji se drznuo pokušati smijeniti nedodirljivog. Svi znamo šta se tu sve događalo, a onda nakon nekog vremena slizao se Štico s Maminjom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.10.2013. u 09:55
    to god preuzme repku neće mu biti lako.. Nebi bilo loše da prosinečki preuzme repku jer vrlo dobro poznaje repku kad je bio u stožeru reprezentacije na čelu sa bilićem, Prosinečki ili N. Kovač
    Obrisan korisnik