Europska liga, skupina I, 3. kolo, 24.10.2013, 19:00 h, Gerland
Suci: Artur Dias (POR)
Lyon
Lyon
Clement Grenier 65'
1:0(0:0) Rijeka
Rijeka

Video: Grenier zabio za pobjedu Lyona, Rijeka junački izgubila

Ivan Pavić • četvrtak, 24.10.2013.
Video: Grenier zabio za pobjedu Lyona, Rijeka junački izgubila
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U sklopu trećeg kola Europske lige Rijeka je na Gerlandu izgubila od Lyona rezultatom 1:0. Strijelac pobjedničkog pogotka za francusku momčad bio je Grenier, a u redovima Rijeke briljirao je Vargić, ali ni on nije mogao sve obraniti...

Lyon
Lyon
Rijeka
16
Anthony Lopes
2
Mehdi Zeffane
5
Milan Biševac
6
Gueida Fofana
7
Clement Grenier
10
Alexandre Lacazette
(do 76')
12
Jordan Ferri
14
Mouhamadou Dabo
(do 69')
17
Steed Malbranque
(do 85')
19
Jimmy Briand
21
Maxime Gonalons
Pričuvni igrači
55
Corentin Tolisso
69'
25
Yassine Benzia
76'
28
Arnold Mvuemba
85'
Trener
Remi Garde
20
(do 65')
27
(do 74')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek

Rijeka je prva zaprijetila na utakmici u petoj minuti udarcem Maleša s 20-ak metara. Bio je to dobar udarac ali Lopes brani.

Uzvratio je Lyon s dvije dobre prilike. U devetoj minuti brza kontra po desnoj strani domaćeg napada, Briand je izbjegao pažnji Bertoše i našao usamljenog Lacazettea na suprotnoj strani. Napadač gostiju pokušava zaobići Vargića, ali vratar Rijeke uspijeva dohvatiti loptu, a Lacazette zbog glume zarađuje žuti karton. Druga prilika zbila se u 11. minuti kada je Grenier s vrha šesnaesterca pogodio vanjsku stranu mreže riječkih vrata.

Uslijedilo je razdoblje igre od 20 minuta bez pravih prilika, a onda je Mujanović imao posljednju priliku za Rijeku u prvom poluvremenu. Nakon lijepo izrađene akcije Rijeke pucao je s 25 metara, ali lopta je otišla iznad grede.

Do kraja poluvremena Lyon je imao par izglednih prilika, ali sreća i Vargić spašavali su Rijeku. Domaći su uglavnom prijetili preko Greniera i Lazacettea. U 34. minuti Mujanović je pogriješio na sredini terena, a udarac Greniera s 20 metara, uz probleme, uspijeva obraniti Vargić. U 39. minuti Lacazette je najspretniji u šesnaestercu Rijeke, uspijeva zaobići i Vargića, ali udarac iz "mrtvog" kuta ne ulazi u mrežu. Za kraj prvog poluvremena Grenier ovaj put iz slobodnog udarca iskušava Vargića, ali vratar Rijeke brani i zadržava pozitivan rezultat za Rijeku.

U drugom poluvremenu sve bitno dogodilo se u prvih 20 minuta.

U 47. minuti Vargić opet brani Lazacetteu, a minutu kasnije odlična prilika za Rijeku. Ubacio je Mujanović, a obrana Lyona zaboravila je na Benka koji glavom puca prema vratima Lopesa, ali lopta odlazi malo pored desne vratnice.

U 56. minuti Vargić opet potvrđuje reprezentativnu formu. Lacazette se našao neometan na deset metara od Vargića, ali sjajnom obranom riječki vratar zadaje još malo muka francuskom napadaču.

Već u sljedećoj minuti lijepa akcija Rijeke nakon koje je Mujanović ubacio s desne strane, a Alispahić s 15 metara dobro puca, ali lopta prolazi pored iste vratnice kao i kod Benkovog pokušaja.

Napadi Lyona ipak su se isplatili u 66. minuti. Malbranque je odlično ubacio s lijeve strane, a Grenier sa šest metara ispred Bertoše glavom pogađa pokraj ovaj put nemoćnog Vargića.

Do kraja utakmice Lyon je bio zadovoljan minimalnim vodstvom, a Rijeka ipak nije uspjela postići pogodak za bod.

Europska liga, skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Lyon1:0Rijeka
Real Betis1:0Vitória Guimarães
1Lyon 66:3+312
2Real Betis 63:2+19
3Vitória Guimarães 66:5+15
4Rijeka 62:7-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.10.2013. u 14:37
    Junački je to da Rijeka igra kompetitivnu utakmicu na Gerlandu a Hajduk sramoti hrvatski nogomet protiv gruzijskog sela.Popij jedan praksiten, ali nemoj previše jer ćeš taman imun postat kad Rijeka bude ostvarivala rezultate kakve tvoj HighDug u ovo vrijeme može samo sanjat.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2013. u 14:22
    Šta je junačko u parkiranom autobusu i čekanju da ga primiš??? Šta je junačko u kukavičluku, napucavanju lopti i kontrama s dva igrača!? I to protiv nikad lošijeg lyona!? Prestanite već jednom srati. A ovim takozvanim navijačima rijeke...lipo san van reka nisu vam vani stadioni kao kantrida... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2013. u 04:11
    Benko šteta za promašaj
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2013. u 01:22
    opet se skok igra pokazala ko hrvatska boljka.. rijeka kao debitant puno bolje igra od dinama, makar je i ovaj debitant kad pogledamo roster igrača u odnosu na prošlu sezonu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.10.2013. u 00:27
    AUUUU, ŠTA JE OVO??? OVO JE NAJLOŠIJI LYON NA GERLANDU GODINAMA UNAZAD! Bome, Lyon je stvarno očajan, čak bi reko i preočajan ove sezone. Žalosno za takvog velikana, ali kaj je tu je. Bit će prilike na Kantridi, uvjeren sam, makar sam dojma da se i danas moglo nešto otkinuti tamo... Šteta, šteta...
    Obrisan korisnik