Nogomet

Stoch promašio dva jedanaesterca, PAOK ipak pobijedio

Matej Milanović • četvrtak, 24.10.2013.
Stoch promašio dva jedanaesterca, PAOK ipak pobijedio
Foto: EPA

U skupinama J, K i L Europske lige valja izdvojiti utakmicu PAOK-a i Maccabi Haife, u kojoj su na koncu slavili Grci s 3:2, usprkos Stochu, koji je promašio čak dva jedanaesterca. U ostalim utakmicama pobjede su upisali Trabzonspor, Anži i Tottenham, dok je Lazio remizirao s Apollonom, a AZ sa Šahterom.

Skupina J: Trabzonspor ostao usamljen na vrhu

Apollon - Lazio 0:0

Lazio je bio favorit na gostovanju kod ciparskog Apollona i Talijani su tijekom utakmice imali puno više prilika od suparnika, ali i Apollon je imao šansi i u nekoliko je navrata bio blizu pogotka. Bez obzira na obostrane pokušaje, na koncu je dvoboj završio bez golova, čime Ciprani dolaze na četiri boda, i ostaju bod iza Lazija, koji ima pet.

Trabzonspor - Legia 2:0 (7. Janko, 83. Olcan Adin)

Na vrhu skupine usamljen je ostao Trabzonspor, nakon pobjede nad Legiom. Poljaci su stvorili više prilika, no pogotke je zabijao domaći sastav. Prvi je stigao u sedmoj minuti, kada je Janko pucao i potom prvi stigao do lopte koju je odbio vratar i ugurao ju u mrežu za 1:0. U 83. minuti Olcan Adin je s desne strane izveo slobodan udarac, kojeg je suparnički vratar krivo procijenio i lopta je po drugi put završila u gol za konačnih 2:0 u korist Trabzonspora. I dok je Trabzonspor na vrhu skupine sa sedam bodova, Legia je na dnu, bez bodova.

Skupina K: Anži preuzeo drugo mjesto

Anži - Tromso 1:0 (19. Burmistrov)

Dvoboj Anžija i Tromsosa bio je okršaj dna ljestvice skupine H, budući da su obje momčadi su u prva dva kola osvojile po bod. Anži je kroz utakmicu češće pucao i bio pred protivničkim golom, no opasnije je prilike ipak imao Tromso. Usprkos tome pobjedu je odnio domaći sastav. Odlučujući je bio pogodak Burmistrova u 19. minuti, na dodavanje Ahmedova. Tom je pobjedom Anži došao na četiri boda i preuzeo drugu poziciju, dok je Tromso ostao na začelju.

Šeriff - Tottenham 0:2 (12. Vertonghen, 75. Defoe)

Na vrhu skupine je uvjerljiv Tottenham, koji ima devet bodova, pet prednosti pred drugoplasiranim Anžijem. U trećem kolu Englezi su slavili u gostima kod Šeriffa. Prvi pogodak djelo je Vertonghena glavom, na asist Eriksena, u 12. minuti. Imao je Šeriff potom prilike za izjednačiti, no u 75. minuti stigao je zgoditak za 2:0 gostiju. Udarac Defoea s 25 metara dovoljno je skrenut da ga domaći vratar Tomić nije stigao zaustaviti. Tottenham uvjerljivo grabi prema prolazu skupine, a Šeriff je i dalje bez pobjeda, s dva osvojena boda.

Skupina L: Usprkos Stochu PAOK zasjeo na vrh skupine

Šahter - AZ 1:1 (11. Finončenko/26. Gudmundsson)

Šahter i AZ utakmicu su praktički riješili u prvom dijelu. U 11. minuti Vasiljević je namjestio loptu Finončenku, koji je zabio za 1:0 domaćih. Nizozemci su brzo reagirali i izjednačenje je stiglo u 26. minuti. Johansson je proigrao Gudmundssona, a potonji postigao gol za 1:1. Do kraja utakmice bilo je prilika s obje strane i susret je bio jako izjednačen, ali se rezultat više nije mijenjao. Šahter se tako popeo na dva boda, a AZ ih ima pet.

PAOK - Maccabi Haifa 3:2 (35. Miguel Vitor, 39. Ninis, 66. Salpingidis/ 13. Ndlovu, 21. Golasa)

PAOK i Maccabi Haifa odigrali su jako sadržajno prvo poluvrijeme. U 13. minuti Ndlovu je iskoristio pogrešku Katsouranisa i doveo Maccabi u vodstvo, 1:0. Samo osam minuta kasnije Golasa je s ruba šesnaesterca pogodio za velikih 2:0 u korist gostiju. No u završnici poluvremena PAOK je potpuno preuzeo inicijativu.

U 35. minuti Miguel Vitor je glavom smanjio na 2:1. Četiri minute kasnije Šaranov je obranio jedanaesterac Stochu, ali je iz idućeg kornera domaćin ipak izjednačio, glavom je zabio Ninis. U 45. minuti PAOK je ponovno dobio priliku s jedanaest metara. Odgovornost je i tom prilikom preuzeo Stoch i rezultat je bio isti iz prvog pokušaja, obrana Šaranova.

Usprkos katastrofalnom nastupu Stocha, PAOK je u 66. minuti uspio stići i do trećeg pogotka. Lino je ubacio loptu, a Salpingidis zabio za 3:2, uz pomoć slabe reakcije Šaranova. PAOK je pobjedom došao na sedam bodova i odvojio se na vrhu skupine, dok je Maccabi Haifa s jednim bodom posljednji.

Europska liga, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Trabzonspor2:0Legia Varšava
Apollon Limassol0:0Lazio
1Trabzonspor 513:6+713
2Lazio 58:4+411
3Apollon Limassol 55:8-34
4Legia Varšava 50:8-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.10.2013. u 00:10
    Taj Stoch umalo kao Martin Palermo 1999 da promaši 3 penala!
    Obrisan korisnik