Europska liga, skupina B, 4. kolo, 07.11.2013, 19:00 h, Eindhoven, Philips Stadion
Suci: Cristian Balaj, Gheorghe, Artene (svi Rumunjska)
PSV Eindhoven
PSV Eindhoven
Adam Maher 29'
Jürgen Locadia 57'
2:0(1:0) Dinamo
Dinamo

Video: Dinamo u Eindhovenu izgubio utakmicu i zadnju priliku za europsko proljeće

Bernard Jurišić • četvrtak, 07.11.2013.
Video: Dinamo u Eindhovenu izgubio utakmicu i zadnju priliku za europsko proljeće
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo je nakon četvrtog kola Europske lige izgubio i teoretske šanse za europsko proljeće. PSV je svih 90 minuta dominirao protiv hrvatskog prvaka i slavio s 2:0. Zahvaljujući vrataru Zeleniki i vratnicama poraz Modrih nije bio rezultatski još teži...

PSV Eindhoven
PSV Eindhoven
Dinamo
1
Przemyslaw Tyton
5
Jeffrey Bruma
29
Jorrit Hendrix
(do 69')
13
Santiago Arias
15
Jetro Willems
6
Adam Maher
8
Stijn Schaars
(do 80')
7
Ola Toivonen
17
Luciano Narsingh
(do 76')
22
Memphis Depay
11
Jürgen Locadia
Pričuvni igrači
2
Mathias Jorgensen
69'
14
Florian Jozefzoon
76'
27
Oscar Hiljemark
80'
Trener
Philip Cocu
10
(do 78')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić

Dinamo je u Eindhoven doputovao po posljednju šansu za hvatanje europskog vlaka za proljeće. Protiv PSV-a trebao mu je najmanje bod kako bi produžio vjeru u prekidanje više od četiri desetljeća niza bez proljeća u Europi.

No, i PSV je bio željan bodova za osiguranje europskog proljeća i tako se od početka i postavio. Dinamo je bio zbijen na svoju polovicu, a najzaposleniji čovjek na terenu bio je vratar Modrih Oliver Zelenika. Teške lopte po klizavom terenu Zelenika je pola sata uspijevao odbijati i čuvati svoju mrežu nedirnutom.

A onda u 29. minuti PSV je konačno materijalizirao terensku premoć. Maher je pokrenuo akciju u sredini, s desnog boka Narsingh je vratio paralelu u srce kaznenog prostora gdje ju je dočekao upravo Adam Maher i zakucao pod gredu nemoćnog Zelenike.

Dinamo je tek tada počeo koliko-toliko igrati. Pinto je već minutu kasnije dobro zaposlio domaćeg vratara Tytona, a Sammir je u 33. minuti bio prespor u situaciji kad je mogao krenuti sam prema domaćem vrataru. Na poluvrijeme se otišli s minimalnom prednošću PSV-a.

Drugo poluvrijeme počeo je Rukavina umjesto Lime, ali nije Šibenčanin donio nikakvu dodatnu energiju Modroj momčadi. Štoviše, u 57. minuti PSV je drugim pogotkom praktično stavio točku na utakmicu i na Dinamovu zadnju šansu za proljećem u Europi.

Još je jednom Narsingh ubacio s desnog krila, Toivonen je u sredini snažno pucao, a lopta se na putu prema mreži odbila od Jürgena Locadije i završila u mreži za 2:0.

Dinamo ni nakon drugog pogotka nije uspio stvoriti nekakvu ozbiljniju prigodu pred domaćim vratarom. Štoviše - bliži novom pogotku bili su domaćini, koje je od uvjerljivije pobjede odvojio vratar Zelenika i vratnice koje su pogodili Depay i Maher u samoj završnici susreta.

PSV je na koncu potpuno zasluženo slavio, a Dinamo izgubio i teoretsku šansu za osigurati proljeće u Europi.

Europska liga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Ludogorec Razgrad1:1Čornomorec Odesa
PSV Eindhoven2:0Dinamo
1Ludogorec Razgrad 611:2+916
2Čornomorec Odesa 66:6010
3PSV Eindhoven 64:5-17
4Dinamo 63:11-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kracho08.11.2013. u 09:17
    Da da... sad bi svi opet mijenjali kompletan igrački kadar... I kaj onda očekujete da će biti s drugim igračima, dovedenim tko zna od kud i na kakav način, druga priča!? Treba Dinamu jedino trener koji zna nogomet (Vaha?) i koji ne jebe živu silu i direktive odozgora/odozdola (pada mi na pamet... [više na forumu]
    Kracho
  • Torca-Dubrava08.11.2013. u 06:38
    ....sve promjeniti......samo GLAVU.....ostaviti.........
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik08.11.2013. u 01:57
    kad sam bio rekao kako je loše i bezvoljno odigrao PSV onda su mi neki rekli da protivnik odigra koliko mu dozvoliš i da je Dinamo bio baš dobar i kak treba bit.. hahaaha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2013. u 00:48
    Nekako s proljeća
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2013. u 00:40
    kao što sam i predvidio,psv je odigrao bolje, čvršće i ozbiljnije nego u zagrebu i odmah se vidjelo na rezultatu i igri. dinamo se hrabrio sa bodom u zagrebu, što je bilo malo nerealno, nisu oni bili toliko dobri,koliko je psv bio loš. nastavlja se lutanje modrih u igri što je normalno za takvo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik