Nogomet

Video: Valencia, Ludogorec, Salzburg i Esbjerg osigurali proljeće u Europi

Branimir Korać • petak, 08.11.2013.
Video: Valencia, Ludogorec, Salzburg i Esbjerg osigurali proljeće u Europi
Foto: EPA

Dobili smo još četiri sudionika druge faze natjecanja u Europskoj ligi. Valencia iz skupine A, Ludogorec iz skupine B te Salzburg i Esbjerg iz skupine C osigurali su prolazak i nastup u nokaut fazi...

Skupina A

St. Gallen – Valencia 2:3, Kuban – Swansea 1:1

Valencia je u Švicarskoj stigla do pobjede protiv St. Gallen i ujedno osigurala prolazak u nokaut fazu. Momčad Miroslava Đukića imala je više loptu u nogama, posebno nakon što je isključen Philippe Montandon u 56. minuti zbog prekršaja nad Jonasom, ali je tek u završnici stigla do pobjede.

Pablo Piatti je nakon pola sata igre doveo Valenciju u vodstvo, međutim nakon toga domaćin radi preokret. Prvo je Stephane Besle poravnao u 37. minuti da bi nakon promašenog kaznenog udarca Jonasa u 57. minuti, deset minuta kasnije Goran Karanović doveo St. Gallen u vodstvo. Ipak, Valencia je uspjela u konačnici materijalizirati terensku i brojčanu nadmoć te golovima Piattija u 76. i Sergija Canalesa u 86. minuti doći do pobjede.

Kuban je zadržao minimalne šanse za hvatanje drugog mjesta remijem protiv Swanseaja 1:1. Velšani su imali pobjedu u džepu sve do 92. minute kada Ibrahima Balde, koji je ušao s klupe, donosi bod domaćinu. Swansea je do prednosti stigao već u devetoj minuti golom Wilfrieda Bonyja, imao je i igrača više nakon isključenja Xandaoa u 76. minuti, ali nije zadržao prednost.

Skupina B

Ludogorec – Čornomorec 1:1

Bugarski prvak Ludogorec prvi je iz Dinamove skupine koji je osigurao prolaz u nokaut fazu. Za to mu je bio potreban bod iz dvoboja protiv Čornomoreca i do njega je na kraju i došao.

Već na samom početku drugog poluvremena Ludogorec je poveo zahvaljujući golu Juniora Quixade i tu prednost je držao sve do 64. minute kada Olexiy Gai zabija za 1:1 što je bio i konačan rezultat susreta.

Skupina C

Standard Liege – Salzburg 1:3, Esbjerg – Elfsborg 1:0

Još jednim odličnim nastupom Salzburg je stigao do pobjede koja mu je osigurala i prolazak skupine. Na gostovanju u Liegeu kod Standarda, Austrijanci su slavili 3:1 i tako zadržali stopostotan omjer dok je Standard potpuno otpao iz igre za prolazak.

Gosti su šokirali Belgijce s dva gola u završnici prvog poluvremena koji su im osigurali miran odlazak na odmor, a strijelci su bili Dušan Švento i Kevin Kampl. Na startu drugog dijela nadu domaćinu je vratio Paul-Jose Mpoku, međutim već u 59. minuti Alan vraća Salzburg na dva gola razlike i do kraja susreta Austrijanci lako čuvaju vodstvo.

Salzburgu će društvo u nokaut fazi neočekivano praviti Esbjerg koji je minimalnom pobjedom protiv Elfsborga osigurao najmanje drugo mjesto. Pobjedu Esbjergu donio je gostujući veznjak Marcus Rohden koji je nespretnom intervencijom pogodio svoju mrežu u 76. minuti.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Kuban Krasnodar1:1Swansea City
St. Gallen2:3Valencia
1Valencia 612:7+513
2Swansea City 66:4+28
3Kuban Krasnodar 67:706
4St. Gallen 66:13-76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • shashavy08.11.2013. u 07:24
    Koliko je ono godina, od prvog pojavljivanja u Europi, trebalo Ludogorcu da prezimi ?
    shashavy