SP 2014., dodatne kvalifikacije, 19.11.2013, 21:00 h
Francuska
Francuska 3:0 Ukrajina
Ukrajina

Video: Francuzi od kijevskog pakla do pariškog raja, Pijetlovi ipak u Brazilu!

Josip Tolić • utorak, 19.11.2013.
Video: Francuzi od kijevskog pakla do pariškog raja, Pijetlovi ipak u Brazilu!
Foto: EPA

Posljednja europska reprezentacija koja je izborila odlazak u Brazil je Francuska. U uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Pijetlovi su svladali Ukrajinu 3:0 pogocima Sakha, Benzeme i autogolom Guseva. Gosti su cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje zbog isključenja Hačeridija, a mrlju na veliku predstavu Francuza obilježio je sudački previd kod drugog pogotka domaćeg sastava.

Po tko zna koji put pokazalo se koliko je nogomet nepredvidiva igra. Iako je velika većina javnosti šanse francuske nogometne reprezentacije za plasman na Svjetsko prvenstvo nakon prvog dvoboja protiv Ukrajine i poraza 2:0 smatrala mizernim, Pijetlovi su u uzvratnom dvoboju na Stade de Franceu pokazali karakter i pobijedili 3:0 što im donosi plasman na smotru u Brazilu.

Međutim, do velikog uspjeha sastav Didiera Deschampsa ni ovaj put nije mogao bez sudačkog previda.

Već od prvog zvižduka slovenskog arbitra Damira Skomine pokazalo se tko će u uzvratu biti gazda na terenu. Prekidi su bili opasno oružje plavih, a nagrada je stigla polovicom prvog dijela kada je Ribéry nakon slobodnjaka Valbuene pucao, Pjatov odbio, a Mahmadou Sakho iz blizine poentirao za početak kraja gostujućih snova o Brazilu.

Igra na jedan gol nastavila se i u preostalom dijelu prvog poluvremena. Tako je u 30. minuti mrežu gostiju po drugi put zatresao Karim Benzema, ali pomoćni sudac označio je nepostojano zaleđe. Pogreška je ispravljena nekoliko minuta potom; Cabaye je s ruba šesnaesterca pogodio Valbuenu od kojeg se lopta odbija do Benzeme, a napadaču Real Madrida unatoč nedozvoljenoj poziciji biva priznat pogodak za udvostručenje domaćeg vodstva.

Sve što je ukrajinska reprezentacija uspjela napraviti u cijeloj utakmici bilo je u dodatku prvog dijela kada je Jarmolenko poslije kornera pogodio Debuchyja malo ispred gol-linije.

Prosuta prednost poslije prve dionice za Ukrajince je postala noćna mora u drugoj minuti nastavka. Zbog nasrtaja na Francku Ribéryju drugi žuti karton dobio je Jevgen Hačeridi i tako misiju osiguranja svjetske smotre za izabranike Mihajla Fomenka označio praktički nemogućom.

Unatoč dobrom otporu u preostalom periodu obrana gostiju popustila je 18 minuta prije kraja i po treći put. Valbuenin šut iz daljine zaustavio je Pjatov, a popravni pokušaj u mrežu nespretno skreće Oleg Gusev i dovršava nevjerojatan preokret Pijetlova.

SP 2014., dodatne kvalifikacije

19.11.2013.
Švedska2:3Portugal
Hrvatska2:0Island
Rumunjska1:1Grčka
15.11.2013.
Portugal1:0Švedska
Ukrajina2:0Francuska
Grčka3:1Rumunjska
Island0:0Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.11.2013. u 20:11
    A frende šta misliš kako je nama hajdukovcima u hnlu?P.S.Suci nisu pogurali francuze jučer.Gol je neregularan,ali isto tako regularan je poništen,
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2013. u 17:31
    Francuzi su jučer odigrali odlično, puno bolji od neprepoznatljive Ukrajine koja se došla braniti u Paris. Na kraju mogu biti sretni što je samo 3-0. Što se tiče suđenja, jednu grešku pomoćni sudac je kompenzirao drugom. Kada se uzme utjecaj na rezultat, na kraju i ne bi bilo drukčije. Ukrajinci se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ZEEBANCIA20.11.2013. u 15:51
    Šteta, što Ukrajinci nisu uspjeli ove "Galske kokoši" do kraja da očerupaju...
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik20.11.2013. u 15:43
    Naravno da je Ukraina i s 5 :0 dosla na gostovanje francuzima , ne bi bilo problema da francuzi prodju dalje .. Svima vec jasno zasto i zbog koga , ali najmanje zbog igre ... Suadcke greske su ceste , ali ako igrate sa Francuskom ocekujte bar 3 kardinalne koje direktno utjecu na rezultat u korist... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2013. u 14:57
    pa bolje fra nego ukr na SP
    Obrisan korisnik