Nogomet

Hajduk i Tudor jedva čekaju revanš s Osijekom, Crveni gostuju kod Crnih

Sportnet • nedjelja, 24.11.2013.
Hajduk i Tudor jedva čekaju revanš s Osijekom, Crveni gostuju kod Crnih
Foto: Bruno Karadža

Ukoliko vremenske prilike dopuste, u nedjeljnom rasporedu 17. kola MAXtv Prve lige Hajduk će sigurno biti posebno 'napaljen' protiv ekipe koja ih je posljednja svladala, još krajem kolovoza, dok se Hrvatski dragovoljac nada prekidu negativnog niza izgubljenih utakmica, baš protiv Splita.

Nakon remija protiv Slaven Belupa, gdje su objektivno Dragovoljci trebali i morali do pobjede, Crni iz Sigeta zaredali su sa četiri poraza i pred njima je teška zadaća kako bi do kraja jesenskog dijela polusezone izbjegli posljednje mjesto na ljestvici gdje se trenutno nalaze. Split nije ekipa na kojoj bi se bilo tko mogao 'vaditi', no, Hrvatski dragovoljac jednostavno mora napraviti sve kako bi iz ovog dvoboja izvukao barem bod, prekinuo negativnu seriju izgubljenih utakmica te u pozitivnom raspoloženju dočekao naredni vikend i ključni obračun s Osijekom.

Davor Mladina momčad je preuzeo krajem kolovoza i prva utakmica u novom mandatu na klupi Dragovoljaca bila mu je upravo u Parku mladeži protiv Splita. Crveni su tada teško izborili pobjedu, Belle je odlučio susret 15-ak minuta prije kraja i prema prikazanoj igri, Crni su i u tom dvoboju trebali uzeti barem bod pa se zato nadaju kako bi na svom terenu ipak mogli iznenaditi.

U posljednjih pet međusobnih dvoboja ovih klubova Splitovci imaju svih pet pobjeda, a Dragovoljci im nisu zabili niti jedan jedini pogodak. Vjerojatno ne bi imali ništa protiv da vratar Zagorac nastavi svoj fenomenalan ovosezonski niz od 517 minuta bez primljenog gola, kada bi u 90 minuta i njihov kapetan Čović sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Nedostaju: Nitko

U posljednjih pet utakmica Split ne zna za poraz, a nije ni primio gol. Igrači Stanka Mršića nadaju se nastavku pozitivnog niza i na gostovanju u Sigetu kod Hrvatskog dragovoljca, ukoliko to vremenski uvjeti dopuste. U subotu su odgođene obje utakmice pa nije nemoguće da ista sudbina zadesi i dvoboj Dragovoljca i Splita. Iako su Sigećani na samom začelju ljestvice, Splitovci su oprezni.

"Dragovoljac je zadnji, ali i u Splitu su nam zadali puno muke. Solidna su ekipa i opasni iz kontre, no pokušat ćemo neutralizirati njihove glavne adute. Atmosfera među našim igračima daje naznaku da možemo zadržati razinu igara i osvojiti tri boda", izjavio je Mršić.

Crveni će u Sigetu biti lišeni usluga šestorice igrača, među kojima su najvažniji Križanac i Dujmović, no svakako će i izostanak Rocea smanjiti Mršiću prostor za manevar u ofenzivnom dijelu. Mršić je najavio početni sastav: Zagorac, Ibriks, Galović, Glumac, Rugašević, Radotić, Vojnović, Belle, Erceg, Glavina, Bilić.

Nedostaju: Križanac, Vrgoč, Roce, Baraban, Vitaić (ozljede), Dujmović (kartoni)

Osijek je jedna od tek dvije momčadi koje su nanijele poraz Hajduku u ovogodišnjem prvenstvu. No, na Poljudu Osječani nisu ni izbliza toliko uspješni koliko su znali biti u Gradskom vrtu. Splićani su ovog puta apsolutni favoriti protiv osječke momčadi koju vodi već treći trener ove sezone.

"Osijek će igrati koliko im mi dozvolimo, koliko si mi nametnemo. Sigurno će se 'bacati na glavu', sve momčadi koje dođu ovdje uživaju i daju i više nego što mogu. U svakoj utakmici u kojoj od prve minute nismo krenuli maksimalno imali smo problema i teško smo pobjeđivali. Toga smo svjesni i vjerujemo da protiv Osijeka možemo napraviti dobar uvod za ono što nas čeka u prosincu", kazao je trener Bilih Igor Tudor u najavi utakmice.

Reprezentativna pauza omogućila je Tudoru oporavak i saniranje problema kod nekolicine igrača, pa će mu nedostajati tek dvojica teže ozlijeđenih. Iluridze i Bukva su se oporavili od ozljeda, no vidjet ćemo hoće li ih Tudor poslati na travnjak od početka ili će ih posjesti pored sebe na klupu.

Nedostaju: Caktaš, Bencun (ozljede)

Nogometaši Osijek zadovoljni su odrađenim u proteklih dva tjedna, a posebno povratkom dva važna igrača Frane Vitaića i Gorana Ljubojević u konkurenciju za prvi sastav.

U susret protiv Hajduka bijelo-plavi ulaze na krilima ovosezonske pobjede, no također i na krilima uspješnih rezultata iz juniorskih i kadetskih utakmica u kojima je participirao velik broj današnjih prvotimaca ovih ekipa. Na tome svoj optimizam gradi i trener Ivica Kulešević koji je rekao: "Nama su potrebni bodovi spasa i nije bitno gdje će oni doći. Mi se na Poljudu ne namjeravamo braniti, nego namjeravamo kvalitetnom igrom doći do prilike za osvojiti bod ili čak sva tri. Svaka čast Hajduku, no mi ih se ne bojimo.!

Kulešević također smatra da će biti izuzetno ugodno iskustvo igrati u dekoru ispunjenog Poljuda i da bi to mogao biti i dodatan vjetar u leđa njegovim igračima. Osijek ima na čemu graditi optimizam, spremni su odgovoriti na igru Hajduka i nadaju se svojim prigodama kroz kontre i polukontre.

Nedostaju: nitko

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2013. u 14:21
    istra ima kup u utorak, zato se ne igra u nedjelju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2013. u 13:26
    Osijek: nedostaje nitko? I vi pratite HNL? Osijeku nedostaju Kurtović i J. Mišić zbog kartona. Zbog ozljeda već duže vrijeme izbivaju Perošević i Smoje, a njima su se za ovu utakmicu pridružili Lulić, Šimunec, Babić i Mandić dok je Ljubojević upitan.
    Obrisan korisnik
  • Hektor33324.11.2013. u 12:54
    Ajde i navijači žive za taj revanš, Tudore samo naprid Torcida je uz tebe.
    Hektor333
  • ZEEBANCIA24.11.2013. u 12:32
    Znači ništa od odgode.... Tako su mogli i oni ESKIVATORI OD JUČER odigrati svoje utakmice danas - što i sami propisi nalažu..... Ili se manekeni žele više odmoriti, pošto u četvrtak idu u nove Euro-pohode.....
    ZEEBANCIA
  • Obrisan korisnik24.11.2013. u 11:31
    ajmo bili u nove pobjede! samo jako, samo hajdučki!
    Obrisan korisnik