Nogomet

Video: Atleticu remi kod Zenita nakon nesretnog autogola, neriješeni Porto i Austria

Filip Han • utorak, 26.11.2013.
Video: Atleticu remi kod Zenita nakon nesretnog autogola, neriješeni Porto i Austria
Foto: EPA

U utakmicama skupine G Lige prvaka susret u ranijem terminu odigrali su Zenit i Atletico. Madriđani su poveli u utakmici, no nakon loše reakcije golmana primili su autogol i podijelili bodove sa Zenitom. To je pomoglo Rusima da zadrže drugo mjesto s obzirom na to da su u kasnijoj utakmici remizirali i Porto i Austria...

Zenit - Atletico 1:1 (Adrian Lopez 53', Alderweireld 74' - autogol)

Atletico je doputovao kod Zenita u nadi da će nastaviti svoj ovosezonski niz pobjeda u Ligi prvaka kojim je već osigurao prvo mjesto skupine G. Zenit ipak nije bio bezopasan početkom utakmice već je nekoliko puta zaprijetio vrataru Atletica preko Hulka i Lombaertsa. Svi su pokušaji udaraca i ubačaja u Atleticov kazneni prostor ipak bili bezuspješni, no činilo se da bi Zenit u bilo kojem trenutku mogao povesti.

Do poluvremena to se ipak nije dogodilo, a Koke je s druge strane imao najbolju priliku prvog dijela utakmice za Atletico pred sam kraj prvog dijela. Lodygin je to obranio, bio je to i jedini udarac Atletica u okvir gola u prvom poluvremenu, pa su igrači u svlačionice ipak otišli bez pogodaka.

Zenitov pritisak nastavio se i na početku drugog poluvremena, Hulk je odmah zaprijetio, no Courtois je obranio taj pokušaj. Prvi gol je ipak postigao Atletico. Zenitova posljednja linija je "zaspala", te dozvolila Adrianu Lopezu da izađe sam pred vratara nakon dodavanja Raula Garcije. Lopez je mirno završio uputivši udarac kroz Lodyginove noge za vodstvo od 1:0.

Samo minutu kasnije oraspoloženi Atletico zaprijetio je još jednom, no Garcijin lob pogodio je prečku te tako spasio Zenit od većeg zaostatka. Domaći su nakon Atleticova zatvaranja uglavnom pokušavali udarcima iz daljine, svi su bili bezuspješni, no u 74. minuti osmjehnula im se sreća. Smolnikov je ubacio loptu s desne strane, Alderweireld glavom ju je odbio u visokom luku prema svom golu, a Courtois nije uspio izbiti loptu u aut, te je ona ušla u gol. Zenit je tako stigao do izjednačenja, a rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao.

Zenit je osvojio vrlo vrijedan bod u borbi za osminu finala Lige prvaka s Portom. Atletico je ostao neporažen, no nakon nesretnog autogola mogu žaliti što nisu nastavili svoj niz pobjeda.

Porto - Austria 1:1 (Jackson Martinez 48'/Kienast 11')

Nakon Zenitova remija, Portu je bila potrebna pobjeda kako bi preskočio Ruse i zauzeo drugo mjesto skupine. U goste je stigla Austria iz Beča što je bila obećavajuća situacija za Porto, no već nakon 11 minuta utakmice situacija se promijenila zahvaljujući pogotku Romana Kienasta. On je "presjekao" loše dodavanje, te izvan šesnaesterca uputio nezaustavljiv udarac u donji desni kut gola. Bio je to ujedno i prvi ovosezonski pogodak uopće za Austrijance.

Porto se trgnuo nakon primljenog gola i počeo snažnije napadati goste. U 22. minuti dobar je udarac uputio Defour, no Lindner je to obranio. Porto je zaprijetio još u nekoliko navrata, no nije uspio izjednačiti.

Izjednačenje je došlo nakon povratka s odmora, već nakon tri minute igre. Korner je izveo Josue, lopta je došla do Mangale na drugoj stativi, a on ju je poslao do Jacksona Martineza koji je zabio glavom za izjednačenje. Porto je nastavio napadati do kraja utakmice, no Austria se dobro branila te nije dozvolila nove pogotke.

Porto je propustio osvojiti tri boda kojima bi stigao do drugog mjesta skupine. Još uvijek zaostaje bod za Zenitom, dok je Austria na posljednjem mjestu u skupini.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Zenit1:1Atlético Madrid
Porto1:1Austria Beč
1Atlético Madrid 615:3+1216
2Zenit 65:9-46
3Porto 64:7-35
4Austria Beč 65:10-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.11.2013. u 09:44
    sredite taj autoplay, otvorim više tabova sa sportneta i imam orkestar u pozadini.. na svakom tabu dva videa x4 taba.. užas
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2013. u 09:02
    koji lob kod autogola
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2013. u 00:08
    Gledao sam Zenit i Atletico i mogu reći da Zenit ne bi gol zabio do sutra da si Španjolci nisu sami zabili. Dosta soliranja, krivo odigranih kombinacija, jednostavno nisu kliknuli kao ekipa poput Atletica. Imam dojam da je Atleticu trebalo, igrali bi žustrije i glatko bi ih tukli usred Petrograda.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2013. u 22:58
    kako danas kladionice trljaju ruke :D Bjeličini dečki iznenadili sve
    Obrisan korisnik