Europska liga, skupina B, 6. kolo, 12.12.2013, 19:00 h, Zagreb, stadion u Maksimiru, gledatelja: 3.000
Suci: Vladislav Bezborodov, Golubev, Semenov (svi Rusija)
Dinamo
Dinamo
Duje Čop 45'
1:2(1:1) Ludogorec Razgrad
Dani Abalo 27'
Roman Bezjak 72'
Ludogorec Razgrad

Dinamo novim porazom zaključio još jednu tužnu europsku sezonu

Bernard Jurišić • četvrtak, 12.12.2013.
Dinamo novim porazom zaključio još jednu tužnu europsku sezonu
Foto: EPA

Dinamo je petim porazom u šest utakmica Europske lige završio europsku priču za ovu sezonu. Iako je Ludogorec istrčao u "šarenom" sastavu, bugarski prvak zasluženo je slavio u još jednom otužnom ambijentu praznog maksimirskog stadiona...

Ludogorec Razgrad
Dinamo
Ludogorec Razgrad
20
(do 73')
Pričuvni igrači
 
Trener
Zoran Mamić
91
Ivan Čvorović
27
Cosmin Moti
55
Georgi Terziev
20
Guilherme Choco
80
Junior Caiçara
18
Svetoslav Djakov
23
Hristo Zlatinski
84
Marcelinho
(do 80')
17
Dani Abalo
(do 90'+2')
7
Mihail Aleksandrov
9
Roman Bezjak
(do 90')
Pričuvni igrači
8
Fabio Espinho
80'
11
Juninho Quixada
90'
73
Ivan Stojanov
90'+2'
Trener
Stojčo Stoev

Bugarski prvak Ludogorec je i prije posljednjeg kola osigurao prvo mjesto u skupini, a Dinamo je bez obzira na večerašnjih ishod "zapečatio" posljednje mjesto. Nije večerašnja utakmica imala veliku rezultatsku vrijednost, ali europske utakmice uvijek nude borbu za ugled i prestiž.

Modri su željeli pobjedom zatvoriti ovosezonsko europsko poglavlje i na početku su diktirali tempo utakmice. Samo prividno, jer osim Čopovog udarca glavom nakon kornera kojeg je Choco "očistio" s crte Dinamo nije opasno ugrozio gostujućeg vratara.

Ludogorec je pitom par puta zaprijetio kontrom, a jednu od njih je i realizirao u 27. minuti. Bio je to mat u tri poteza, Bezjak je proigrao Marcelinha, ovaj kroz sredinu izbacuje Danija Abala oči u oči sa Sandomierskim, što španjolski napadač lako realizira i dovodi goste u vodstvo.

Dinamova igra nakon toga praktično se ugasila, a u 35. minuti Ludogorec je imao veliku prigodu za drugi pogodak. Marcelinho je krenuo sam prema Dinamovim vratima, ali na sreću hrvatskog predstavnika pucao je brzopleto i neprecizno.

Ipak, sreća se osmijehnula Dinamu u posljednjem napadu prvog poluvremena. Ubačaj iz kornera bugarski je stoper glavom "očistio" ravno u glavu Ademija, od kojega se ona odbija do usamljenog Duje Čopa, koji s nekoliko metara lako pogađa za izjednačenje u posljednjim trenucima prvog dijela.

I u drugo poluvrijeme Dinamo je ušao nešto bolje, ali i dalje nije bilo većih opasnosti po Čovorovića. Fernandes je u 59. minuti pokušao naciljati dalji kut, ali nije bio precizan.

A onda je Ludogorec još jednom vratio prednost. Nakon duge akcije pred kaznenim prostorom Modrih Roman Bezjak je na malom prostoru provukao loptu kroz Šimunićeve noge i iskoristio trenutak prednosti da bi poslao loptu u donji lijevi kut Dinamovog gola za 1:2.

Mogli su gosti i uvjerljivije slaviti, Aleksandrov i Espinoza bili su tek nekoliko centimetara udaljeni od trećeg pogotka, no i bez njega Ludogorec je pobijedio u Maksimiru i dočekao slatku osvetu Dinamu za prošlogodišnje ispadanje u kvalifikacijama Lige prvaka.

Dinamo je još jednim porazom, petim u šest utakmica ovogodišnje Europske lige, priveo kraju još jednu tužnu europsku sezonu bez željenog proljeća u Europi.

Europska liga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Dinamo1:2Ludogorec Razgrad
PSV Eindhoven0:1Čornomorec Odesa
1Ludogorec Razgrad 611:2+916
2Čornomorec Odesa 66:6010
3PSV Eindhoven 64:5-17
4Dinamo 63:11-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.12.2013. u 17:19
    Prvo. Ovo je brutalna istina. Ali, isto tako treba znati dok je ovakva uprava na čelu s braćom i onom mumijom da se to neće dogodit. Nadam se da je to svima jasno, jer ako nije nakon 13 godina onda ne znam kada će biti..Drugo. S ovime se ne slažem. Jer, koliko god vi nešto pričali istina je da je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2013. u 14:26
    ubio si dinamov ponos, okaljao mu sveto ime... sad imaš PUNE džepove i PRAZNE tribine.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2013. u 13:31
    Htjedoh i ja reći da je Dinamo u zadnjih godinu dvije u više navrata razvalio taj Maribor (kad ih se već uspoređuje)! Treba shvatiti jednu stvar, a to je da proračun kluba ne igra utakmice i ne zabija golove. U tom slučaju bi Real i Barcelona bili u finalu LP svake godine... Dokaz je Austria Beč da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.12.2013. u 09:27
    i ajmo nagodinu ponovo: promjeniti barem 3 trenera, dovesti minimalno 4 no name stranca, prodati talente van, ostale rijeci, lokomotivi idu juniori. centrifuga u mamićevoj mašini za pranje novca uključena na maksimalnu brzinu.
    Obrisan korisnik
  • babalu5513.12.2013. u 08:50
    Htjedoh reći da Maribor ima jedno 7 puta manji proračun od Dinama i 7 puta bolje rezultate. Mada mi se sve više čini da je točno da braća putem transfera izvlače lovu iz kluba. Tako su radili kod nas u KK Zadar Gjergja & co. Na papiru ugovor 200,000 €, a u stvarnosti igrač dobije možda 120,000... [više na forumu]
    babalu55