Nogomet

Video: Bešiktaš poražen u derbiju kod Kasimpase, dva crvena kartona za Bilićeve igrače

Branimir Korać • nedjelja, 15.12.2013.
Video: Bešiktaš poražen u derbiju kod Kasimpase, dva crvena kartona za Bilićeve igrače
Foto: EPA

Burna utakmica odigrana je u istanbulskoj četvrti Kasimpasi gdje je istoimeni domaćin ugostio momčad Bešiktaša. Kasimpasa je na kraju slavila 2:1, a Bilićeva momčad je susret završila s devetoricom na terenu nakon incidenta koji se dogodio u 80. minuti susreta...

Očekivano zanimljiv dvoboj odigrali su Kasimpasa i Bešiktaš. Momčadi koje vode nekada vrlo uspješni igrači Šota Arveladze i Slaven Bilić ponudile su do posljednje minute neizvjestan dvoboj.

Bešiktaš je sjajno otvorio utakmicu i stigao je do vodstva već u trećoj minuti kada je Hugo Almeida iskoristio neopreznost domaće obrane i nakon brze akcije pogodio je praznu mrežu za vodstvo 1:0.

Do kraja prvog dijela promjena nije bilo, a onda na samom startu drugog poluvremena Kasimpasa dolazi do poravnanja. U srcu gostujuće obrane Kasimpasa je dobro kombinirala da bi Halil Colak ostao sam pred vratarom Zenginom i lako poentirao za 1:1.

Domaćin je u drugom poluvremenu bio ambiciozniji i to mu se isplatilo u 71. minuti. Scarione je izbio sam pred gostujućeg vratara i nije imao težak posao dovesti Kasimpasu u vodstvo.

Devet minuta kasnije Navijač domaćih je utrčao u teren i udario Manuela Fernandesa, odmah su ga dostigli igrači Kasimpase i oborili na tlo gdje su ga napali Moraes Motta i Almeida koji su zbog toga zaradili isključenja i Bešiktaš je susret završio s dvojicom igrača manje. Kao zanimljivost s ovog susreta svakako treba spomenuti i način na koji je branič domaćina Ryan Donk zaradio žuti karton, on je naime drugom loptom namjerno pogodio "aktivnu" loptu u tijeku opasnog napada Bešiktaša.

Ova pobjeda ostavila je Kasimpasu na visokoj drugoj poziciji dok je Bešiktaš četvrti s četiri boda manje za današnjim protivnikom.

Tursko prvenstvo, 15. kolo:
Kasimpasa - Bešiktaš 2:1

Ljestvica:
1. Fenerbahče 38
2. Kasimpasa 30
3. Galatasaray 27
4. Bešiktaš 26
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis16.12.2013. u 02:56
    sudac je kriv što je dotični smeće od čovjeka? da, pusti te limunade ... greška suca je da je puštao igru -- U SLUČAJU da je zamijetio da je druga lopta u igri ... ali kakve veze to ima da jedan igrač uzima loptu u ruke, nosi je sa sobom i onda je baca na loptu u igri?! treba letiti van odmah, to... [više na forumu]
    cameosis
  • Hrvoje199016.12.2013. u 01:11
    koja sjebana liga, nijedan derbi ne moze proć bez bar 2 crvena... i šta mi je posebno ža, da Nane ni jednu ovu jaču utakmicu ne može dobit, izravni duel s konkurencijon. al opet uz puste crvene, sranja, ništa čudno
    Hrvoje1990
  • Deni8815.12.2013. u 21:56
    tu je puno vise kriv sudac sto nije prekinio igru kad je druga lopta nekoliko sekundi bila u terenu, nije mu trebao ni zuti dat, jer je on isprovocirao donkov postupak
    Deni88
  • cameosis15.12.2013. u 21:30
    donk je trebao za takvu gnjidsku akciju dobiti izravni crveni karton i još pokoji knockout, kao i njihov pogani "navijač" debil.
    cameosis