Hrvatski nogometni kup, Četvrtfinale, 18.12.2013, 16:00 h, Split, Gradski stadion u Poljudu, gledatelja: 10.000
Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Petrović (Valpovo), Grgić (Osijek)
Hajduk
Hajduk
Filip Bradarić 23' (11m)
1:2(1:1) Dinamo
Arijan Ademi 5'
Domagoj Antolić 86'
Dinamo

Dinamo slavio i u Splitu i uvjerljivo se plasirao u polufinale Kupa

S Poljuda:Bernard Jurišić • srijeda, 18.12.2013.
Dinamo slavio i u Splitu i uvjerljivo se plasirao u polufinale Kupa
Foto: Bruno Karadža

Hajduk i Dinamo danas su zatvorili svoju jesensku sezonu trećim prosinačkim derbijem. Dinamo je nakon zagrebačkih 5:0 i u uzvratu slavio s 2:1 i uvjerljivo se plasirao u polufinale kupa...

I Hajduk i Dinamo u uzvratnu utakmicu četvrtfinala Hrvatskog kupa ušli su oslabljeni za nekoliko važnih igrača. Izvjesnost usljed uvjerljive prednosti Dinama iz prve utakmice nije zahtjevala riskiranje, pa su uz standardno izočne Maglicu, Caktaša, Andrijaševića, Rukavinu, Pivarića, Šimunovića izvan momčadi danas ostali i Kalinić, Vršajević, Milović, Brozović i Sare. Puno je "golobradih" bilo na obje klupe.

BBB-i nisu htjeli na jugoistok, izvrijeđali svoje igrače

Dvjestotinjak navijača Dinama trebalo se prema policijskoj ideji smjestiti na odvojenu jugoistočnu tribinu, ali su to odbili i odlučili otići na istok, među navijače Hajduka. Štoviše - smjestili su se samo jedan sektor od sjevera, gdje su bili navijači Hajduka.

Navijačko "jedinstvo" trajalo je svih 90 minuta, navijači jednih i drugih pjevali su svojim klubovima bez međusobnog vrijeđanja, sa sporadičnim obraćanjem "zajedničkom neprijatelju".

Zanimljivo je bilo na kraju utakmice kad su navijači Hajduka svoje igrače ispratili pljeskom i ovacijama usprkos porazu, dok su navijači Dinama svoje igrače ispratili skandiranjem "jebo vas Mamić". Zamjerili su im BBB-i proslave pogodaka daleko od njih.

Dinamo je prednost od pet pogodaka dodatno povećao već u petoj minuti. Antolić je kratko dodao loptu na udarac Jerku Leki, njegova prizemna lopta prolazi pored vratara Stipice i odbija se od vratnice ravno pred Arijana Ademija. Zadnjem veznom Modrih nije bilo teško poslati loptu u praznu mrežu s nekoliko metara udaljenosti.

Hajduk je izjednačio u 23. minuti, nakon što je Leko u kaznenom prostoru srušio Bencuna u naletu. Filip Bradarić bio je precizan s bijele točke, Hajduk je nakon 113 minuta zabio svoj prvi pogodak u ovom četvrtfinalnom dvoboju. No, bio je još šest prekratak za prolaz.

Nije bilo kvalitetnog nogometa do poluvremena, kao da su i jedni i drugi današnju utakmicu željeli što bezbolnije odraditi i otići na zimski odmor. Hajdukov trener već je u prvom dijelu morao izvršiti dvije zamjene, Nižića i Bencuna zamijenili su Mikanović i Mujan.

Drugo poluvrijeme ponudilo je još slabiji ritam. Hajduk je u nekoliko navrata pokušavao šutevima izvan kaznenog prostora, Dinamo čak ni to. U 72. minuti Soudani je glavom skrenuo loptu u Hajdukovu mrežu, ali alžirskom napadaču suđeno je zaleđe. Hajduk je na isti način uzvratio pet minuta kasnije, no pogodak Kouassija poništen je zbog zaleđa Pašalića.

A onda je u 86. minuti dinamo došao do pobjedničkog pogotka "iz ničega". Mikanović je poklonio loptu iz auta Dinamovim igračima, Lima je poslao Halilovića samog prema Hajdukovim vratima. Stigao ga je Maloča i odbio loptu, ali samo do usamljenog Domagoja Antolića koji pogađa praznu mređu za novo vodstvo Dinama.

Dinamo je tako nakon 5:0 u Zagrebu slavio i u uzvratu i s ukupnih 7:1 uvjerljivo se plasirao u polufinale kupa.

Foto: Duje Bonačić, Bruno Karadža, Mateo Smolić-Ročak

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kit Karson18.12.2013. u 22:07
    Što je ovo s Hajdukom i penalima ? Neka oklada na razini HNS-a ?
    Kit Karson
  • Obrisan korisnik18.12.2013. u 20:24
    hahahahah vidi se da pratiš hajdukovu facebook stranicu. kao prvo: to šta leko inače radi faulove nema apsolutno nikakve veze jer ga ovdje nije napravio. i drugo: ako leku kriviš za ozljedu bencuna onda si stvarno nerealan čovjek koji ne razumije niti nogomet niti bilo šta drugo nego eto imaš neko... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2013. u 20:19
    pogledaj si film 300... dovoljno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2013. u 19:58
    čovječe, srijeda je, sredina tjedna, radni dan!ak se dole ne radi ne znači ni da se gore ne radi..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.12.2013. u 19:52
    Ma da, Leko je jedan jako fin igrač, nikad faula nije napravio, samo što je u ovoj utakmici to istom Bencunu doslovno satra medijalni meniskus tako da će sutra na operaciju.
    Obrisan korisnik