Hrvatski kup, osmina finala, 24.10.2017, 14:00 h

Barcelona ne može dovoditi igrače u naredna dva prijelazna roka!

Branimir Korać • srijeda, 02.04.2014.
Barcelona ne može dovoditi igrače u naredna dva prijelazna roka!
Foto: EPA

Fifa je jutros objavila odluku koja je šokirala nogometni svijet. Barcelona je suspendirana na 14 mjeseci što se tiče sudjelovanja u prijelaznom roku i ne može dovoditi nove igrače zbog kršenja više pravila prilikom dovođenja igrača mlađih od 18 godina...

Unatoč Fifinom pravilniku Barcelona je od 2009. do 2013. godine dovela deset igrača mlađih od 18 godina na način koji nije u skladu s Fifinim pravilnikom. Takvi transferi dopušteni su ukoliko roditelji dolaze s igračem iz nenogometnih igrača (zbog posla i slično), ukoliko se transferi odvijaju unutar Europske unije (igrači od 16 do 18 godina) te ukoliko igrač dolazi u klub udaljen najviše 50 kilometara od državne granice.

Istraga je utvrdila kako je Barcelona dovela deset igrača iz Južne Koreje i Afrike u svoju nogometnu školu koji nisu ispunjavali te uvjete.

Kazna je visoka i Barcelona neće moći dovoditi nove igrače u naredna dva prijelazna roka i moći će registrirati nove igrače tek od ljeta 2015. godine. Osim ove kazne, zaradila je i financijsku kaznu od 450 tisuća švicarskih franaka dok je kaznu od 500 tisuća švicarskih franaka zaradio Španjolski nogometni savez koji je dao dozvolu za te transfere.

I Barcelona i Španjolski nogometni savez dobili su kratki rok u kojem moraju srediti ugovore s mladim igračima i pravilnike dovođenja istih, a ukoliko to ne ispoštuju, prijeti im i znatno veća kazna koja uključuje i suspenziju odigravanja međunarodnih utakmica.

Još uvijek nije potpuno sigurno kako će se ovo odraziti na dolaske Alena Halilovića i Marc-Andrea ter Stegena. Neki pouzdani izvori tvrde kako će se ti dolasci ipak dopustiti jer je posao obavljen prije izricanja kazne, a isto tako Barcelona će moći povući svoje igrače s posudbe te ih registrirati. Svi ostali ulasci u prvu momčad Barcelone mogući su isključivo iz La Masije.

Odlazak iz Barcelone na ljeto su najavili Victor Valdes i Carles Puyol, dosta se spominjao i odlazak Xavija Hernandeza u MLS, a pretpostavlja se kako će Barcelona sada učiniti sve da bi nagovorila iste na ostanak jer alternative neće imati. Najgora situacija za katalonskog diva bila bi da ostane bez Valdesa i Puyola, a da se ne dozvoli dolazak ter Stegena.

Ovo je novi veliki udarac za Barcelonu koja je već zaradila kaznu zbog transfera Neymara nakon čega je odstupio dotadašnji predsjednik Sandro Rossell.

Barceloni tako propadaju svi planovi za ljeto kada je namjeravala značajno pojačati momčad, posebno posljednju liniju. Žalba će sigurno uslijediti, a ukoliko bude odbijena, što je izvjesno, Katalonci će ići do kraja, sve do Sportskog arbitražnog suda u Lausannei.

Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.04.2014. u 13:04
    neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    Obrisan korisnik
  • The Phantom04.04.2014. u 00:55
    Ovo će pokazat jesmo li MQUC ili ne
    The Phantom
  • Obrisan korisnik04.04.2014. u 00:48
    čini se da Madrid (ne Real) tupi katalonske zahtjeva za neovisnosnošću tako da im direktno srozava simbol, a to je naravno klub Barcelona. Prvo su otvorili istragu protiv Messija, pa je Rosell morao otići zbog nekih nejasnih financijskih okolnosti i ogromnog pritiska javnosti - priča se o Neymaru... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.04.2014. u 14:12
    Ma katastrofa sve je to mafija, rugala se sova sjenici kako se kaže,ma barca će se sigurno žaliti i ako ništa drugo smanjiti će im kaznu, sve je to već namještena igra samo treba para da se podmaže sistem.....a barca bar toga ima na bacanje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 23:08
    ah jake tuge...dok igra trio messi,xavi,iniesta nema zime za igru barce :)
    Obrisan korisnik