MAXtv Prva liga, 32. kolo, 21.04.2014, 18:00 h, Gradski stadion u Poljudu, gledatelja: 3000
Suci: Domagoj Ljubičić (Osijek), Dražen Fejer (Bjelovar), Robi Kezele (Rijeka)
Hajduk
Hajduk
Tino Sven Sušić 31'
Anton Maglica 52'
2:2(1:0) Lokomotiva
Ante Budimir 56'
Mario Musa 66'
Lokomotiva

Podjela bodova na Poljudu nakon uzbudljivog drugog poluvremena, Hajduk prosuo 2:0

S Poljuda:Vedran Babić • ponedjeljak, 21.04.2014.
Podjela bodova na Poljudu nakon uzbudljivog drugog poluvremena, Hajduk prosuo 2:0
Foto: Bruno Karadža

Utakmica na Poljudu između Hajduka i Lokomotive okončana je podjelom bodova (2:2). Nakon ne baš zanimljivog prvog dijela koji je okončan minimalnim vodstvom Bilih, drugi je bio puno sadržajniji i uzbudljiviji. Splićani su povisili prednost, ali su se na kraju morali zadovoljiti s bodom nakon što je Lokomotiva zabila dva ekspresna gola. Domaćini su usto posljednjih pola sata igrali s desetoricom igrača...

Nogometaši Hajduka bili su blizu i četvrte ovosezonske pobjede nad Lokomotivom, no na kraju su osvojili bod. S time čak mogu biti i zadovoljni jer su od 60. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Andrijašević.

Hajduk je na poluvremenu vodio 1:0 golom Sušića, koji je početkom drugog dijela asistirao Maglici za njegov 12. ovosezonski gol. Bivši igrač Osijeka tako se odvojio od Pašalića i postao najbolji strijelac Hajduka. Nedugo zatim gosti su smanjili golom Budimira, a onda se dogodilo isključenje Andrijaševića. Ubrzo je Musa izjednačio na 2:2 i pokazalo se kako je to bio posljednji pogodak na utakmici iako su do kraja i jedni i drugi imali nekoliko opasnih napada.

Slika 2 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Hajduk je i dalje treći na ljestvici s četiri boda manje od Rijeke, dok je Lokomotiva peta te ima tri boda manje od Splita.

Nakon udarca Milića u četvrtoj minuti koji je odletio malo preko grede, utonulo se u period ne pretjerano uzbudljive igre. Lokomotiva je krenula bez klasičnog napadača (Budimir je startao na klupi), međutim, ostavljala je nešto bolji dojam te je u 20. minuti mogla povesti. Gorupec je ubacio s desne strane, Begonja pucao glavom s pet metara, a Kalinić obranio.

Nedugo zatim "probudio" se i Hajduk. Sušić je ubacio, Maglica glavom spustio za Kouassija, kojemu loptu s noge izvrsnom reakcijom "skida" Prenga. Potonji je goste spasio i u 26. minuti kada je s 2-3 metra od gol-linije spriječio autogol Ćalušića, koji je nespretno izbio loptu.

U 31. minuti Hajduk je, ipak neočekivano, poveo. Milićeva lopta ubačena s lijeve strane došla je od Maglice, Begonja ju je pokušao izbiti, ali je umjesto toga u šansu gurnuo Sušića, koji je povukao par metara i zabio pogodivši mrežu od suprotne vratnice.

Do kraja poluvremena Zelenika se istaknuo dvama odličnim reakcijama, a Pjaca velikim promašajem. Gostujući vratar obranio je udarac Kouassija iz "mrtvog" kuta, a potom i slabi udarac Maglice, koji je izašao oči u oči s njim nakon dodavanja Andrijaševića. U posljednjoj minuti Pjaca je imao izjednačenje na dlanu, ali je na prizemno dodavanje Muse uklizao i promašio praznu mrežu sa svega 2-3 metra udaljenosti.

Dva pokušaja Andrijaševića početkom drugog dijela bili su uvod u ono što slijedi - povećanje Hajdukove prednosti. Igrala se 52. minuta kada je Sušić s desne strane atraktivno vanjskom stranom lijeve kopačke dodao Maglici, a ovaj isprva pogodio bliži kut nemoćnoga Zelenike.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Izgledalo je kako je Hajduk tim golom prelomio susret, a onda se u svega nekoliko minuta sve okrenulo. U 56. minuti, svega nekoliko sekundi nakon što je ušao u igru, Budimir je smanjio na 2:1. Trebotić je ubacio iz kornera, Kalinić zapeo u "gužvi", a Budimir primio loptu i zakucao je u mrežu.

U 60. minuti Hajduk je ostao s igračem manje nakon što je Andrijašević zbog prekršaja nad Trebotićem zaradio drugi žuti karton. Unatoč tome, četiri minute kasnije Hajduk je mogao i trebao vratiti dva gola prednosti, no Sušić nije uspio ugurati loptu u mrežu nakon što je ona ispala iz Zelenikinih ruku. Prethodno je iz slobodnog udarca pucao Bradarić.

Panika se počela uvlačiti u redove Hajduka i Lokomotiva je to kaznila u 66. minuti. Šovšić je izvrsno proigrao utrčalog Musu, koji je poslao loptu iza Kalinićevih leđa. Rezultat se više nije mijenjao premda je gol nekako "visio" u zraku, no ni jedna momčad nije uspjela iskoristiti barem jedan od nekoliko opasnih napada.

Budimir je glavom s pet metara pucao loše, imao je i Musa jednu opasnu situaciju, a u posljednjem napadu susreta gosti su imali obećavajuću kontru. Okončao ju je Mišić udarcem koji je Kalinić lako ukrotio. Hajduk je zaprijetio dvama ubačajima Sušića poslije kojih su Maglica i Milović glavom bili neprecizni.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:26+5584
2Rijeka 3672:35+3773
3Hajduk 3658:42+1662
4Split 3641:41052
5Lokomotiva 3657:59-252
6Istra 1961 3645:56-1144
7Zadar 3635:67-3235
8Osijek 3638:62-2433
9Slaven Belupo 3646:65-1932
10Hrvatski dragovoljac 3641:61-2030

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.04.2014. u 07:35
    Jučer oko 19.10. baš sam prozvao Budimira. Bio na misi i tamo njegove sestre i baš kažem bratu da im sad kažemo Budimir zabio gol, a čovjek je stvarno zabio u to vrijeme :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2014. u 20:38
    Ovaj novinar što je napisao ovaj članak sliči na Suareza na slici.
    Obrisan korisnik