Hrvatski nogometni kup, Finale - uzvrat, 13.05.2014, 20:00 h, Stadion na Kantridi
Suci: Ljubičić Domagoj (Osijek) Grgić Miro (Osijek) Pataki Goran (Đakovo)
Rijeka
Rijeka
Matej Mitrović 34'
Zoran Kvržić 81'
2:0(1:0) Dinamo
Dinamo

Video: Dinamo pao bez ispaljenog metka, Rijeka osvojila Kup

Ivan Blažević • utorak, 13.05.2014.
Video: Dinamo pao bez ispaljenog metka, Rijeka osvojila Kup
Foto: FaH

Uz dvije pobjede u dvije utakmice finala Kupa, Rijeka je sasvim zasluženo ponijela pehar Kupa, Rabuzinovo sunce. Momčad Matjaža Keka u potpunosti je nadigrala nenadahnuti Dinamo...

Utakmica na Kantridi od početka je bila identična onoj prošlotjednoj na Maksimiru; Rijeka je stala u čvrsti blok s pritiskom na centru, a Dinamo je uglavnom bezopasno dominirao posjedom. Prvi su zube pokazali domaćini u 13. minuti, kada je iz daljine pokušao Kramarić.

Prva prijetnja Modrih stigla je u 26. minuti, kada je Šimunić dočekao odbijenu loptu, no pucao je neprecizno. Nakon pola sata utakmica je konačno ušla u dinamičniji ritam i vidjeli smo mnogo dobrih šansi. U 34. minuti Jugović je ubacio pred vrata, a Moises u naletu glavom pucao neprecizno.

Minutu kasnije, Kramarić je ubacio na pet metara, loptu je smirio Moises i namjestio Brezovcu, no njegov se šut od bloka odbio u korner, iz kojeg je Rijeka stigla do prednosti. Ježina je krivo procijenio loptu i ostavio prazna vrata, a Mitrović je glavom smjestio u mrežu za prednost Rijeke i ludnicu na Kantridi.

Krajem prvog dijela Riječani su nametnuli žestoki pritisak na Dinamovu zadnju liniju, u kojoj su u prvih pola sata žute kartone dobili Šimunić i Capan, što je rezultiralo mnogim izgubljenim loptama i opasnostima po Ježinu. Kramarić je u 37. minuti dugo vagao Pinta i zatim se namjestio na udarac, no promašio je vrata.

U 43., Kvržić je presjekao nesigurno dodavanje mladog Capana i gurnuo za Kramarića, no Ježina je spasio Dinamo debakla u prvom dijelu. Pred sam kraj poluvremena još je jednu šansu imao Dinamo, no Čop je glavom tukao malo pored desne vratnice i na predah se otišlo s ukupnom prednošću Rijeke od dva pogotka.

Drugo poluvrijeme je, kao i prvo, započelo tvrdom igrom bez prilika. Tek se u 72. minuti Brozović u solo-akciji probio do šesnaesterca Riječana i tukao snažno, ali i neprecizno. Šest minuta kasnije Tomečak je opasno ubacio, no Kramarić je malo zakasnio na tu loptu.

U 81. minuti Rijeka je zabila za prednost od 2:0 i izazvala erupciju na Kantridi. Kramarić je glavom prenio loptu na desni bok za Jugovića, koji je ubacio i pronašao Kvržića, a ovaj se namjestio i pogodio mrežu Ježine. Do kraja utakmice za Dinamo je krasnim udarcem zaprijetio Halilović, no Vargić je izveo paradu i odbio tu loptu.

Matjaž Kek tako je osvojio svoj prvi trofej otkako sjedi na Riječkoj klupi. Rijeka je pak, nakon davne 2006. godine i pobjede u finalu Kupa protiv Varaždina, osvojila svoje treće Rabuzinovo sunce.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.05.2014. u 21:01
    soecc... u živo ne izgleda tako, barem po ponašanju i trudu igrača Dinama, po tebi bi onda trebali dobiti Oscara za glumu, ali tako to izgleda vama tv navijačima..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.05.2014. u 17:06
    Miris kraja dominacije mafijaškog kluba je u zraku što je jučer cijela Hrvatska imala prilike vidjeti (uzalud im silne pare kad je veselije na Mirogoju). E sad vjerujem da će Miško dovest još par pojačanja i riješit se nekih poput Alispahića i onda sam uvjeren da možemo do duple krune...FF
    Obrisan korisnik
  • soecc14.05.2014. u 14:54
    Čisti penal, nema šta. Ali vjerojatno ga sudac nije smio suditi. Mislim da se samo navijači Rijeke uvjeravaju da ovaj kup nije pušten od strane Dinama, kad je to jasno svakom ko imalo prati naš nogomet. Kad već Mamić ima kontrolu nad svime u našem nogometu, od Dinama, preko svojih satelita, HNL-a... [više na forumu]
    soecc
  • Obrisan korisnik14.05.2014. u 13:30
    prije bi rekao da dinamo ima problema na postavljenu obranu i kad im se stoji blizu, to su već i u europi pokazali. jednostavno nemaju trenera koji bi im složio igru i imao autonomiju u poslu..
    Obrisan korisnik
  • Zdren14.05.2014. u 13:07
    hm, ne znam čemu minusi, čovjek je samo pokazao čisto igranje rukom u šesnaestercu.
    Zdren